Recepty na xkuchtik.cz

OMÁČKY | RAJSKÁ OMÁČKA II

INGREDIENCE: 2 lžíce másla a 3 lžíce oleje, 2 cibule, 3 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky bazalky, špetka skořice a špetka papriky, 3 lžíce zmrazené kořenové zeleniny, 3/4 l vývaru z bujónové kostky, šálek kečupu nebo rajského protlaku (1,5 dl), l lžíce cukru, sůl, l lžíce másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle a lžíci oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme mouku a usmažíme žlutou cibulovou jíšku. Přidáme koření, kořenovou zeleninu, promícháme a zalijeme vývarem. Za st ..

RÝŽE | RIZOTO S KUŘECÍM MASEM

INGREDIENCE: 4 kuřecí řízky, 250 rýže, 500 ml varu, 2 pórky, 300g hrášku, 1 mrkev, 150 g tvrdého sýra, 1/8 l mléka, 2 vejce, sůl, pepř, 1 lžička tymiánu, 20 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupeme mrkev a nakrájíme ji na plátky. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Obojí osmahneme na másle. Kuřecí řízky nakrájíme na kousky, osolíme a přidáme s 6 lžícemi vody k zelenině, dále dusíme. Vývar doplníme vodou a uvaříme v něm rýži. Když je vše měkké, smícháme maso a zeleninu s rýží, hráškem a po ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÉ SEJKORY

INGREDIENCE: 1 kg brambor, 4 lžíce hladké mouky, l vejce, palička česneku, 1/2 lžičky kmínu, sůl, mléko, sádlo na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich vodu. Kolik vody z brambor slijeme, tolik přidáme horkého mléka, osolíme, okmínujeme, přidáme jedno rozšlehaná vejce, česnek, mouku a vše dobře promícháme. Těsto musí být řídké. Lžící tvoříme malé placičky a smažíme je na sádle po obou stranách. ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | DUŠENÁ KRŮTÍ STEHNA

INGREDIENCE: 1 zadek krůty, l krůtí játra, vařený žaludek a srdce, 150 g kořenové zeleniny, 50 g cibule, 2 jablka, 100 g rajčat, 50 g žampionů, 100 g slaniny, 100 g másla, 60 g hladké mouky, bobkový list, pepř, sůl, petrželka, červené víno na podlití. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou zadní část krůty rozsekneme na dva stehenní díly, opepříme a dozlatova opečeme na polovině dávky másla. Na zbylém másle pak dotmava osmahneme kolečka cibule a nudličky kořenové zeleniny. Podlijeme horkou vodou, vložíme ..

VEJCE | ANDALUSKÁ TORTILLA

INGREDIENCE: 10 vajec, rajčatový protlak, 2 papriky, citrón, olej, sůl a pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve uděláme ze 2 žloutků majonézu. Rajčatový protlak osolíme, opepříme, přidáme do něho na drobné kostičky nasekané 2 papriky a necháme chvíli podusit. Než vychladne, usmažíme z osmi vajec a dvou zbylých bílků osm tenkých omelet..Když máme připraveny omelety, přidáme do rajčatového protlaku majonézu, vymačkáme citrón, pečlivě promícháme a touto náplní spojíme vždy 2 omelety a máme andalusko ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | KOTLETY NA VERMUTU

INGREDIENCE: 6 vepřových kotlet, 2 lžíce másla, 2 dl bílého vermutu, 2 lžičky Solamylu, 125 g šlehačky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety naklepeme a po obou stranách je necháme v rozehřátém másle osmahnout. Zmírníme oheň a necháme je ještě asi 20-25 minut zvolna smažit. Kotlety z pánve vyndáme, osolíme a opepříme je a necháme chvilku společně povařit. Přidáme šlehačku, ve které jsme rozmíchali Solamyl, vermut a za stálého míchání necháme zhoustnout. Šťávu podle potřeby osolíme a opepříme. K ..

POLÉVKA RŮZNÁ | VALAŠSKÁ KYSELICA

INGREDIENCE: 1 kg uzené žebro, 3/4 kg kyselého zelí, kmín, celý pepř, nové koření, bobkový list, karpatský bujon, cibule, česnek, hladká mouka, sladká smetana, majoránka, zemáky(brambory). POSTUP PŘÍPRAVY: Do 5 litrového hrnce(vařím více, protože rozdávám rodičům + dětem)dáme vařit uzené žebro,popř.uzené špice atd.Přidáme, pokrájené kyselé zelí,pokrájenou cibuli a nasekané 2 stroužky česneku.Dále přídáme cca 3 bobkové listy, 6 - 8 kuliček nového koření a pepře, lžičku kmínu,kostku karpatského ..

KNEDLÍKY | JEDONODUCHÝ KNEDLÍK Z ROHLÍKŮ

INGREDIENCE: 500 g hrubé mouky, 2 -3 vejce, cca 1/2 l vody nebo perlivé vody, 1 lžička soli, 6 ks pokrájených na kostičky a usušených rohlíků, hrst burisonů. POSTUP PŘÍPRVY: Do mísy dáme hrubou mouku + lžičku soli + vodu s vejci.(v zavařovací sklenici pohodlně rozmícháme vodu + 3 vejce , cca dohromady 0,5 litru). Nalijeme na mouku a nejlépe rukou uděláme řídké těsto nez hrudek v konzistenci asi jako na palačinky, trochu tužší asi jako "Primalex". Do této směsi vmícháme rohlíky + burisony, ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÝ ZÁVIN S MASEM

INGREDIENCE: 250 g brambor, 70 g dětské krupice, 1 vejce, 60 g masa (telecí, libové vepřové, hovězí nebo šunka), 2g hladké mouky, 2 lžíce mléka, sůl, pažitka, 20 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Den předem uvařené brambory oloupeme, nastrouháme a přidáme krupici, vejce, sůl a zpracujeme v těsto. Těsto vyválíme na 1 cm silnou placku, kterou potřeme masovou náplní, posypeme pažitkou a zabalíme. Závin vaříme v ubrousku. Uvařený vybalíme z ubrousku, necháme uniknout páru a nakrájíme nití na plátky, pokap ..

POLÉVKA HOVĚZÍ | POLÉVKA RYCHLÁ Z MLETÉHO MASA

INGREDIENCE: 50g mletého hovězího masa, 30 g polévkové zeleniny, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso dáme do studené vody a vaříme asi 1/2 hodiny. Potom přidáme jemně nastrouhanou zeleninu a ještě asi 5 minut povaříme Do hotové polévky dáme sekanou petrželku. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz