INGREDIENCE: 800 g vepřových jater, 2 kg vepřového ořezu, 200g kůží, mletý pepř, strouhány muškátový oříšek, mleté nové koření, sůl, majoránka, vegeta, střeva, špejle. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový ořez uvaříme v osolené vodě, vytřídíme a větší kousky nakrájíme na kostičky. Syrová játra nakrájíme na jemné nudličky a v horké vodě krátce blanšírujeme. Kůže uvaříme do měkka samostatně. Zůstatek ořezu semeleme na jemno spolu s kůžemi. Maso na kostičky, oblanšírovaná játra a mletou směs dobře promícháme ..
INGREDIENCE: 800 g vepřových jater, 2 kg vepřového ořezu, 200g kůží, mletý pepř, strouhány muškátový oříšek, mleté nové koření, sůl, majoránka, vegeta, střeva, špejle. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový ořez uvaříme v osolené vodě, vytřídíme a větší kousky nakrájíme na kostičky. Syrová játra nakrájíme na jemné nudličky a v horké vodě krátce blanšírujeme. Kůže uvaříme do měkka samostatně. Zůstatek ořezu semeleme na jemno spolu s kůžemi. Maso na kostičky, oblanšírovaná játra a mletou směs dobře promícháme ..
INGREDIENCE: 500g vepřové hlavy, 3 d1 vepřové krve, 100g pohanky (nevařené), 50g vepřového sádla, 1 větší cibule, třený česnek, sůl, mletý pepř, majoránka, kořenová zelenina. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou vepřovou hlavu spolu s kořenovou zeleninou uvaříme ve slané vodě doměkka, necháme mírně vychladit a vykostíme. Vývar přecedíme vložíme propláchnutou pohanku a uvaříme doměkka. Pak přidáme na sádle do růžova osmaženou na drobno nakrájenou cibuli, třeny česnek a koření. Nedosolujeme. Necháme ..
INGREDIENCE: 500g vepřové hlavy, 3 d1 vepřové krve, 100g pohanky (nevařené), 50g vepřového sádla, 1 větší cibule, třený česnek, sůl, mletý pepř, majoránka, kořenová zelenina. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou vepřovou hlavu spolu s kořenovou zeleninou uvaříme ve slané vodě doměkka, necháme mírně vychladit a vykostíme. Vývar přecedíme vložíme propláchnutou pohanku a uvaříme doměkka. Pak přidáme na sádle do růžova osmaženou na drobno nakrájenou cibuli, třeny česnek a koření. Nedosolujeme. Necháme ..
INGREDIENCE: 600g vepřového mozečku, 100g cibule, 150g sádla, 12 vajec, sůl, mletý pepř, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový mozeček zalijeme teplou vodou, odblaníme opláchneme a rozsekáme. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli přidáme mozeček, osolíme okořeníme a 5-10 minut podusíme. Pak přidáme rozmíchaná vejce a na plotně mícháme do zhoustnutí. Dochutíme. Podáváme posypané zelenou petrželkou nebo pažitkou s vařenými brambory nebo s tmavým chlebem. ..
INGREDIENCE: 4 porce mraženého rybího filé, 2 vejce, 50 g hladké mouky, šálek mléka, sladká paprika, hladká mouka na poprášení, tuk na smažení a na vymazání formy, citrónová šťáva, petrželka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce ryby zakapeme citrónovou šťávou a necháme uležet. Pak je osolíme, opepříme, opaprikujeme a lehce poprášíme moukou. Opečeme z obou stran v oleji. Pak maso naskládáme do olejem vymazané zapékací misky, dáme do trouby a zvolna pečeme. Mezitím z mouky, mléka a vajec připravím ..
INGREDIENCE: 2 středně velké červené řepy, bílý jogurt, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Řepu vaříme cca 50 minut, necháme vychladnout, oloupeme, nastrouháme najemno, přidáme bílý jogurt, lehce osolíme zamícháme a je hotová lehká pomazánka ke snídani, svačině, či večeři. Dobrou chuť. ..
na panvi nechame rozehrat lzicku sadla s olejeme a pridame maso ,kdyz je dobre opecene pridame lzicku rajcatoveho protlaku s troskou vody a kureci jatra.kdyz je vse dobre uvarene ,nechame vychladnout a nakrajime na malinke kousicky.vlozime spet do panve,pridame rohlik kteri jsme namocili do vyvaru,jedno vejce,50gr. parmigiano,sul,pepr,skorice,muskatovi orisek,vse dobre promichame.naplnime olivi a obalime ve vejci a strouhence,smazime ..
INGREDIENCE: Zmrazené rybí filé, 100 g krůtí šunky, citrónová šťáva a kůra, 1/4 l vývaru z kostky masoxu, 80 g cibule, 50 g másla, pepř, petrželka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Zmrazené filé nožem naplocho rozkrojíme, takže vznikne slabý podlouhlý plát. Pokapeme jej citrónovou šťávou, opepříme, posypeme drobně nasekanou petrželkou a necháme v chladnu rozležet. Pak maso slabě osolíme a poklademe tenkými plátky krůtí šunky. Zasypeme strouhanou citrónovou kůrou a stočíme do rolády. Kraje upevníme párátk ..
INGREDIENCE: 1 cibule, 2 šálky rýže, 3 lžíce oleje, 1 lžička koření kari, sůl, 2 lžíce másla, 4 šálky vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži propláchneme studenou vodou a následně ji několikrát spaříme vařící vodou a dáme okapat. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme kari koření, promícháme, vhodíme rýži, zalijeme vodou, osolíme a 15 minut dusíme (varem) v troubě nebo na malém plameni, nejlépe v nádobě s teflonovým povrchem, aby se nepřipalovala. Nakonec ochutíme čerstvým máslem a prom ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA