Recepty na xkuchtik.cz

ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM | MARMELÁDA BEZINKOVÁ

INGREDIENCE: Na 1 kg. ovoce 50 dkg cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Bezinky rozvaříme, odpaříme, přisladíme a znovu zahustíme. Horké plníme a povazujeme. Bezinky mají zvláštní chuť a vůni, která není každému příjemná. Bezinek se používá v lidovém lékařství. ..

OVOCE | TŘEŠŇOVÝ NÁKYP

INGREDIENCE: 200 g třešní, 80 g másla, 100 g cukru, 4 vejce, utlučená skořice a hřebíček, nastrouhaná citrónová kůra, 80 g hrubé strouhanky, 100 g mandlí nebo ořechů, tuk na vymaštění a mouka na vysypání formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo, práškový cukr a žloutky Ušleháme do pěny. Ochutíme ji strouhanou citrónovou kůrou, mletými ořechy nebo mandlemi, utlučenou skořicí a hřebíčkem. Přidáme strouhanku. Dobře promícháme a po částech vpracujeme tuhý sníh. Pak do těsta opatrně vmícháme vypeckované a po ..

OMÁČKY | KŘENOVÁ MAJONÉZA

INGREDIENCE: 100 g majolky, 100 g smetany ke šlehání, l lžíce citrónové šťávy, 50 g křenu nebo l lžíce Křenexu, 1/2 lžičky moučkového cukru, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Majolku smícháme s citrónovou šťávou a najemno nastrouhaným křenem. Naposled lehce vmícháme dobře ušlehanou smetanu s trochou cukru. ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA NA DIVOKO I

INGREDIENCE: 1 kachna, 60g slaniny, 40g másla, kořenová zelenina, citrónová kůra, ocet, cibule, zrnka pepře, nového koření, tymián, bobkový list, hřebíček, jíška z másla, mouky a cukru, 1/8l červeného vína, citrónová šťáva. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou kachnu prošpikujeme. Na másle osmažíme do růžova nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme koření, citrónovou kůru, zalijeme polévkou a trochou octa. Kachnu vložíme do tohoto základu a za občasného podlití dusíme. Až je měkká, vyjmeme ji a r ..

DOBRÁ RADA ZDRAVÍ | TRÁPÍ VÁS KAŠEL

Inhalujeme slanou vodou nebo Bílinskou kyselkou.Nemáme-li inhalační zařízení, stačí nám větší hrnek, do něhož vařící vodu nalijeme, přikryjeme sebe i nádobu osuškou a zhluboka vdechujeme páru. Jinak se také dobře osvědčuje pití Bílinské vody s horkým mlékem, šalvějového čaje s medem, šťávy z mrkve svařené s cukrem nebo medem, čaje z heřmánku, z fenyklu, citrónové kůry a tymiánu, oslazeného medem.Také poslouží čaj z jablkových slupek. To jsou domácí prostředky, které opravdu poskytují úlevu. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | VEJCE

Zbylá oloupaná na tvrdo uvařená vejce vložíme do sklenice se studenou osolenou vodou a uložíme do chladničky. Tak neoschnou a neztratí lesk. Spotřebujeme do dvou dnů. ..

BRAMBORY | BRAMBORY V ALOBALU

INGREDIENCE: 200 g brambor, 10 g másla, sůl, kmín, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané, na plátky nakrájené brambory osolíme, maličko pokmínujeme, dáme na kousek fólie alobalu a navrch ještě položíme kousek másla.. Podlijeme asi dvěma lžícemi vody, fólii dobře zabalíme, okraje stiskneme, dáme na plech nebo na mřížku a v troubě pečeme asi 20-30 min. Brambory upravené na talíři posypeme sekanou Petrželkou. ..

OVOCE | BABKA Z JABLK II

INGREDIENCE: 600 g jablk, 4 vejce, 120 g cukru, 2 dl smetany, 80 g hladké mouky, tuk na vymazání formy, skořice. POSTUP PŘÍPRAVY: Jednu polovinu oloupaných jablk nastrouháme a druhou polovinu nakrájíme na drobné kostičky. Do mísy vložíme žloutky, smetanu, cukr, skořici, nastrouhaná jablka a vše dobře utřeme. Přidáme mouku, na kostičky nakrájená jablka, promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Tukem vymazanou formu naplníme připravenou směsí a pečeme v troubě dorůžova, Jablečný nákyp po ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | HOVĚZÍ NÁMOŘNICKÉ ŘÍZKY

INGREDIENCE: 500 g zadního hovězího masa, sůl, 100 g slaniny, 4 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 1 lžička kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 125 ml kysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Z hovězího masa nakrájíme 4 řízky, lehce je naklepeme, po obvodu nařízneme a osolíme. Pak na rozškvařenou slaninu nakrájenou na drobné kostičky vložíme řízky a opečeme je po obou stranách. Potom přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, kořenovou zeleninu, osmahneme, podlijeme horkou vodou, přidáme koření a ..

ZELENINA | PAPRIKY PLNĚNÉ KYSELÝM ZELÍM

POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupeme a na kostičky nakrájíme 1 cibuli. Zpěníme ji na 2 lžících másla. Přimícháme 500g kysaného zelí a 2 lžíce rajčatového protlaku. Povaříme asi 3 minuty. Nádivku osolíme, opepříme přidáme hrst nasekaného kopru a 200g ovčího sýra. Přimícháme 50 ml kysané smetany. Odkrojíme vršky od 12 paprik a odstraníme jádřince. Naplníme lusky zelnou směsí a vyrovnáme do zapékací formy vymaštěné 2 lžícemi oleje.Papriky uzavřeme vršky. Smísíme 100ml kysané smetany se 4 vejci, 1 lžící ml. pa ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz