INGREDIENCE: 500 ml.mléka, 500 g veky, 300 g tvarohu, cukr, 2 ks vejce, 15 g rozinek, 50 g vlašské ořechy, 300 g jablk, skořice mletá, máslo.POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájenou veku namáčíme do mléka a vkládáme do máslem vymazané zapékací misky. Smícháme tvaroh žloutky, cukr, mléko a potřeme spodní vrstvu veky potom přidáme nastrouhaná jablka s cukrem skořicí, rozinkami a ořechy a zakryjeme druhou častí tvarohu a poklademe zase vekou v mléce. Z bílků ušleháme tuhý sníh do kterého v mícháme moučkový cukr ..
INGREDIENCE: 225 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 100 g cukru krupice, 1 balíček vanilínového cukru, 1 vejce, 1 polévková lžíce vody, 100 g másla nebo margarínu. Náplň: 3 polévkové lžíce rybízové marmelády, 150 g másla, 125 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 3 polévkové lžíce vody, 300 g mletých vlašských ořechů. POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, vanilínový cukr, vejce, vodu a máslo nebo máslo. Propracujeme pomocí ručního šlehače s hnětacími metlami ..
INGREDIENCE: 750 g jablek, citr. šťáva, 160 g měkkého másla, 125 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, špetka soli, 1 lžička nastrouhané citr. kůry, 3 vejce, 250 g polohr. mouky, 2 lžičky kypřícího prášku, 2 lžíce mléka, tuk na vymazání formy a cukr na posypání. POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Pokapeme citr. šťávou. V pánvi rozpustíme 3 lžíce másla a plátky jablek na něm krátce opečeme. Potom je vyjmeme a necháme vychladnout. V misc ..
INGREDIENCE: 3 dl polohrubé mouky, 1,5 dl moučkového cukni 3,5 dl vody, 2 vejce, trochu prášku do pečiva.Náplň: 5 velkých jablk, l lžička skořice.Na pokrytí: 2 lžíce másla, l dl moučkového cukru, l vejce, 1,5 dl kokosové moučky, 2 vanilkové cukry.POSTUP PŘÍPRAVY: Z přísad na těsto vypracujeme hladkou směs, kterou dáme na vymaštěný a moukou vysypaný pekáč, dáme do horké trouby a 20 minut pečeme. Pak vyjmeme, na koláč navršíme jablka se skořicí (bez cukru) a opět dáme na 15 minut do trouby. Mezití ..
INGREDIENCE: 190 g hl. mouky speciál, ¼ l vody, 170 g oleje, špetka soli, 4 vejce, cukr na posypání nebo polevu. Krém: 1 l mléka 3 balíčky vanilkového pudinkového prášku, 250 g másla, 300 g mouč. cukru, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: vodu uvaříme s olejem a solí, do vařícího vmícháme mouku a dobře promícháme. Necháme vychladit. Pak dáme do šlehače, hnětacími metlami dobře propracujme a postupně přidáváme po jednom celá vejce a hněteme, až je těsto hladké a vláčné. Ozdobným ..
INGREDIENCE: 4 vejce, 4 lžíce cukru, 4 lžíce mouky, špetka práskl do pečiva, tuk a mouka na plech. Krém: 500 g měkkého tvarohu, 2 lžíce rozinek předem namočených v rumu, 4 půlky Kompotovaných broskví (meruněk nebo ananasu), 4 lžíce cukru, 1/8 másla, l lžíce želatiny v prášku nebo granulích, 1/4 l vody.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků, do bílků přidáme špetku soli a šleháme elektrickým šlehačem dohusta. Pak přidáme cukr a za stálého šlehání žloutky a mouku se špetkou ..
INGREDIENCE: 3 celá vejce, 1/4 l hrnek pískového cukru, 1/4 l neušlehané šlehačky, 1/2 l polohrubé mouky, l prášek do pečiva, třešně nebo višně, tuk a hrubá mouka na formu.POSTUP PŘÍPRAVY: Celá vejce ušleháme s cukrem, přidáme šlehačku a mouku s práškem a umícháme dohladka. Těsto vlijeme do vymaštěného a moukou vysypaného pekáče, pokryjeme omytými, osušenými a moukou posypanými třešněmi nebo višněmi a upečeme v předehřáté troubě dozlatova. ..
INGREDIENCE: 3 tvarohy, 250 g brambor předem uvařených, 250 g cukru, 150 g másla, 6 vajec, 1 vanilkový cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo, cukr a vanilkový cukr třeme asi 8-10 minut. Poté přidáme umleté brambory, žloutky a postupně tvaroh. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme v dortové formě kterou jsme vymazali a vysypaly strouhankou. Můžeme různě zdobit jako dort. ..
INGREDIENCE: l korpus piškotového dortu (nebo kolik váží 4 vejce, tolik cukru a polohrubé mouky).Náplň: l balíček pudinku s banánovou příchutí, 3 dl mléka, 200 g čerstvého másla, 130 g moučkového cukru, l žloutek, 5 banánů, čokoládová poleva bud koupená, nebo umíchaná ze 100 g čokolády na vaření, l lžíce másla nebo 100% tuku a 3 lžic mléka.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme 4 lžíce horké vody, do hustého krému vmícháme mouku se lžičkou prášku do pečiva a zlehčíme hustým sněhem z ..
INGREDIENCE: 4 vejce, 120 g másla, 240 g pískového cukru, 1/4 l mléka, 250 g polohrubé mouky, 100 g strouhaných vlašských ořechů, l prášek do pečiva, strouhaná citrónová kůra, vanilkový cukr, tuk a mouka na formu.POSTUP PŘÍPRAVY: Cukr utřeme se změklým máslem a postupně zašleháváme žloutky. Bílky oddělíme a ušleháme na hustý sníh. Do něj zašleháme vanilkový cukr. Do žloutkové směsi vyšlehané do pěny pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva, mleté ořechy, mléko, nastrouhanou kůru z dobře omytéh ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA