POSTUP PŘÍPRAVY: Ze 100g mletých vlašských ořechů, 100g moučkového cukru, 100g rozpuštěného másla, 1-2 lžic medu, 2 lžic rumu a 150g piškotových drobečků vypracujeme hmotu. Tvoříme malé kuličky, které obalíme v nastrouhaných oříšcích. ..
INGREDIENCE: 150g hladké mouky, 120g másla, 40g moučkového cukru, 80 g strouhaných ořechů, strouhaná citrónová kůra, vanilka. POSTUP PŘÍPRAVY: Na vále vypracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme srdíčka. Po upečení plníme krémem nebo zavařeninou. Půl srdíčka můžeme polít čokoládou. ..
INGREDIENCE: 200 g kokosu, 200 g krystal cukru, 4 bílky, 1 lžíce piškotové strouhanky. POSTUP PŘÍPRAVY: Bílky ve vodní lázni šleháme dotuha a postupně přidáváme cukr. Když se voda začne vařit a sníh je tuhý a neslévá se, vypneme zdroj tepla a přidáme kokos a strouhanku. 2 lžícemi děláme nočky, které klademe ne plech s pečícím papírem nebo alobalem (na suchém plechu se přilepí) a pečeme při 150 stupňů, dokud povrch nezačne růžovět (asi 10 minut dle typu trouby). Stahujeme z plechu vychladlé. ..
INGREDIENCE: 180 g polohrubé mouky, 100 g pískového cukru, 150 g másla, 1 žloutek, 1.5 lžíce kakaa, mletá skořice, moučkový cukr, cukr na obalení. POSTUP PŘÍPRAVY: Do proseté mouky přidáme cukr, tuk, žloutek, kakao a skořici. Vše důkladně propracujeme na hladké těsto. Po zpracování těsto vtlačujeme do kovových nevymazaných formiček, které skládáme na plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečené pracny ještě teplé obalujeme v cukru. ..
INGREDIENCE: 180 g hladké mouky, 120 g tuku, 100 g cukru, 100 g strouhaných oříšků, rybízová marmeláda na spojování, citrónová poleva, rozinky. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze surovin zaděláme těsto a vyválíme jej na 2mm plát. Z plátu vykrájíme kolečka, která upečeme do bleda na vymaštěném pekáči. Po vychladnutí vždy dvě a dvě spojíme marmeládou. Přelijeme je citrónovou polevou a než poleva zaschne, jednotlivé kousky ozdobíme rozinkami. ..
INGREDIENCE: 9 kakaových pudinků, 140 g cukru, 1/4 l mléka, 250 g 100% tuku, lžíce rumu, vanilkový cukr, několik dílků čokolády. POSTUP PŘÍPRAVY: Pudinky uvaříme všechny ve 1/4 litru mléka, vmícháme tuk ještě za horka, pak cukr a příchuti. Nalijeme na plech a necháme ztuhnout. Pak krájíme na kostky. ..
INGREDIENCE: 140g hladké mouky, 50g moučkového cukru, 20g mletých mandlí, 100g másla, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto vyválíme dotenka a vykrajujeme hvězdičky, které upečeme ve formě na košíčky. Vychladlé slepujeme vždy dvě k sobě krémem. Kraje máčíme v čokoládové polevě a ve středu zdobíme růžovým krémem. ..
INGREDIENCE: 250 g hladké mouky, 500 g kokosu, 250 g másla, 200 g moučkového cukru, 2 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Sypké přísady vysypeme na vál, přidáme dvě vajíčka a na kousky nakrájený změklý tuk. Těsto rukama důkladně prohněteme a uložíme do chladničky. Z vychlazeného těsta strojkem tlačíme asi šest centimetrů dlouhé tyčky, které stáčíme do věnečků a klademe na moukou vysypaný plech. Pečeme v mírné troubě asi 20 minut. ..
INGREDIENCE: Těsto 250g mouky, 250g másla, 4 žloutky, 3 polévkové lžíce kyselé smetany. Krém: 250g nahrubo mletých vlašských ořechů, 250g moučkového cukru, 4 bílky. POSTUP PŘÍPRAVY: Do proseté mouky vlijeme rozšlehané žloutky, přidáme máslo nakrájené na kousky a zaděláme těsto. Z těsta utvoříme 35 kuliček velikých jako vlašský ořech. Dáme je na prkénko, přikryjeme alobalem a necháme přes noc v lednici. Druhý den ušleháme bílky, přisypeme cukr a ušleháme hustý krém. Přidáme ořechy a zamícháme. Tě ..
INGREDIENCE: 450 g hladké mouky, 250 g másla, 150 g strouhaných vlašských ořechů, 150 g moučkového cukru, 1/2 šálku mléka, 1 vanilkový cukr do těsta, vanilkový cukr na obalování. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze surovin vypracujeme těsto, chvíli je necháme odpočinout a tvarujeme rohlíčky. Pečeme na vymaštěném plechu v horké troubě. Ještě horké obalujeme ve vanilkovém cukru. Rohlíčky se musí nechat aspoň 14 dnů před konzumací odležet. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA