POSTUP PŘÍPRAVY: Nastrouháme si dva větší oloupané syrové brambory, přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku. Na velké pánvi rozehřejeme olej a z těsta vytvoříme přes celou plochu plochou placku. Poklademe ji salámem, nakrájenými rajčaty, sýrem, zalijeme rozkvedlanými vejcem pomalu smažíme do křupava. ..
INRGEDIENCE: 2 dl mléka, 2 dl vody, sůl, 40g másla, 200g hrubé mouky, 2 vejce, 200g vařených propasírovaných brambor, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Mléko, vodu, trošku soli a tuk necháme v kastrolu převařit. Za stálého míchání přisypeme mouku až vznikne hustá kaše. K polovychladnuté kaši přidáváme po jednom vejce a propasírované barmbory, dobře vypracujeme. Z těsta formujeme malé kuličky, které smažíme v rozpáleném oleji nebo ve fritéze. ..
INGREDIENCE: 1 kg větších syrových brambor, 1 vejce, 100-150 g hladké mouky, 2-3 stroužky česneku, sůl, pepř, drcený kmín, majoránka, ztužený tuk na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme, jemně nastrouháme, přidáme vejce, podle potřeby mouku, česnek utřený se solí, pepř, kmín a rozemnutou majoránku. Dobře promícháme a na horkém tuku po obou stranách opékáme jako tenké placky. Těsto můžeme také nalít na pekáček s rozehřátým tukem a upéci v troubě dozlatova. Získáme tzv. bramborník, který pře ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 50 g másla nebo oleje, 2 stroužky česneku, mletý pepř, sůl, 1 lžička sušené bazalky.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. V kastrole rozehřejeme tuk, přidáme utřený česnek a necháme zpěnit. Vložíme brambory, osolíme, opepříme a za stálého míchání osmahneme. Dochutíme rozemnutou bazalkou. Podáváme jako přílohu ke karbanátkům nebo k vaječné omeletě. ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 400g kysaného nebo sterilovaného zelí, 100 g sádla, 2 cibule, kmín, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oškrábeme, opláchneme ve vlažné vodě a překrájíme. Dáme do osolené vody a vaříme doměkka. Scezené brambory rozšťoucháme, přidáme kmín, podušené zelí a poloviční dávku na sádle osmažené cibule. Zbytek usmažené cibule se sádlem přidáváme na lepenici při podávání. Lepenici s cibulkou podáváme samostatně jako bezmasé jídlo, doplněné salátem nebo okurkou, nebo ji podáváme s ope ..
INGREDIENCE: 2 kg brambor, 300 g hladké mouky, 300 g hrubé mouky, 500 g kysaného zelí, 3 lžíce sádla, 200 g slaniny, 1 velká cibule, 1 vejce, pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oškrábeme, opláchneme, nastrouháme na jemném struhadle, necháme ustát a část vody scedíme. Do připravených brambor přidáme hladkou i hrubou mouku, osolíme, opepříme, vyklepneme vejce a směs dobře promícháme. Připravené bramborové těsto protlačujeme přes hrubé struhadlo do osolené vařící vody, mícháme a vaříme 8-10 minut. ..
INGREDIENCE: 90 g brambor, 20 g hladké mouky, 2 lžíce mléka, 1/10 vejce, 100 g červené kapie, 50 g pórku, sekaná petrželka, 50 g nudliček kuřecího masa, česnek, sůl, pepř, majoránka, sojová omáčka. POSTUP PŘÍPRAVY: Na pánvi bez tuku opečeme kuřecí maso, které předem v misce promícháme se sojovou omáčkou. Přidáme nakrájený pórek, kapii a petrželku. Porce bramboráku po obou stranách opečeme. Podáváme se směsí drůbežího masa. ..
INGREDIENCE: 750 g brambor, 150 g hrubé a 150 g hladké mouky, sul, pepř, 300 g kysaného zelí, cibuli, 50 g sádla, 50 g slaniny, ocet, cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Oškrábané brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sul, pepř, obě mouky a vypracujeme těsto. Na prkénku krájíme malé noky, dáme do mírně osolené vařící vody a za občasného míchání vaříme asi 6 minut. Usmažíme cibulku, přidáme nakrájené zelí, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Zelí podle chuti dosolíme, dochutíme octem a cukrem. Hotové ..
INGREDIENCE: 400 g středních flíčků, 1 kg brambor, 150 g sádla, 50 g slaniny, 2 cibule, sladká mletá paprika, pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Těstoviny uvaříme v osolené vodě za stálého míchání do měkka, hned je odcedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat,. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k flíčkům. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky, dozlatova na sádle osmahneme a přidáme k flekům s bramborami.Směs osolíme, opepříme, přidáme rozškvařenou slaninu s ..
INGREDIENCE: 1 kg vařených brambor, 1 vejce, 350 g hladké mouky, slanina, cibule, vepřová panenka, sůl, pepř, sušené švestky.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme, necháme vystydnout, nastrouháme, přidáme vejce, mouku a velmi rychle zpracujeme. Z těsta tvarujeme malé válečky, které vaříme ve vroucí vodě. Vepřovou panenku osolíme a opepříme, uděláme do ní kapsu, do které vložíme sušené švestky a pečeme v troubě. Podáváme s orestovanou slaninou a cibulí. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA