Recepty na xkuchtik.cz

ZELENINA | PEČENÉ LILKOVÉ ZÁVITKY S PAPRIKOVOU OMÁČKOU.

INGREDIENCE: 3 lilky, 1 cibule, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 250g rýže, 50g sušených rajčat, 50g piniových oříšků, 1 lžička oregana, 1 červená paprika, 200 ml smetany, olivy.POSTUP PŘÍPRAVY: Lilky nakrájíme na plátky 1 cm silné. Osolíme je a necháme chvíli odležet. Nakrájíme cibuli na kostičky a krátce osmáhneme na 1 lžíci oleje. Přisypeme propranou rýži a přelijeme vývarem. Rajčata nakrájíme na kostičky. Přimícháme je do rýže s 30 min. dusíme. orestujeme piniové oříšky a spolu s oreganem je vmíchá ..

ZELENINA | RAJČATA S HOUBOVÝM RIZOTEM.

INGREDIENCE: 1 cibule, 1 stroužek česneku, 150g žampiónů, 2 lžíce másla, sůl, pepř, 150g dlouhozrnné rýže, 200 ml suchého bílého vína, 350 ml drůbežího vývaru, 8 rajčat, 60g parmazánu, 1 snítka šalvěje.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli a česnek nasekáme na malinké kousíčky. Houby nakrájíme na slabší plátky. V hrnci rozpustíme máslo, osmáhneme na něm cibuli s česnekem a přidáme houby. Smažíme, až se odpaří veškerá voda. Propranou rýži nasypeme na cibuli s houbami. Krátce osmáhneme, až rýže získá sklovitou ..

ZELENINA | CHŘEST NA MAĎARSKÝ ZPŮSOB.

INGREDIENCE: 1 kg chřestu, 2 dl kyselé smetany, 3 lžíce másla, 100g strouhanky, kostku cukru, lžičku mleté sladké papriky, sul. POSTUP PŘÍPRAVY: Chřest uvaříme do poloměkka ve slané vodě, do které přidáme kostku cukru. Dáme okapat na síto. Zapékací mísu vymažeme lžící másla. Na druhé lžíci másla osmažíme strouhanku. Na dno mělké zapékací mísy dáme polovinu smetany, posypeme lžící osmažené strouhanky a naskládáme chřest. Polijeme zbytkem smetany, posypeme hustě strouhankou, mletou paprikou a pokl ..

ZELENINA | PAPRIKY PLNĚNÉ TVAROHOVÝM KRÉMEM.

INGREDIENCE: 100 g měkkého tvarohu, 30 g másla, 1/2 cibule, špetku sladké papriky, sul, 2 zelené papriky, cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Tvaroh utřeme s máslem, podle chuti osladíme a přidáme jemně nakrájenou cibuli, sul a papriku. Narůžovělý krém naplníme do paprik, které jsme podélně rozřízli a zbavili vnitrních jader. Podáváme s chlebem k čaji nebo k mléku. ..

ZELENINA | OKURKA SE ŠPENÁTOVOU NÁDIVKOU.

INGREDIENCE: 2 silnější salátové okurky, 250g listového špenátu, sůl, pepř, 1 cibule, 4 lžíce oleje, 400g mletého masa, 1 lžičky citrónové kůry, 8 plátků anglické slaniny, 250 ml bílého vína, 125g rajčatového protlaku.POSTUP PŘÍPRAVY: Okurky podélně rozkrojíme, vydlabeme jadérka a osolíme. Opereme listy špenátu, přelijeme je vroucí osolenou vodou a 2 min. blanšírujeme. Slijeme a drobně nasekáme. Cibuli nasekáme a osmáhneme ji na 2 lžících oleje. Přidáme mleté maso a opečeme ho. Ochutíme citrónov ..

ZELENINA | SMAŽENÝ PÓREK V PETRŽELOVÉ STROUHANCE.

INGREDIENCE: 2 větší pórky, sůl, špetku pepře, 7 lžic oleje na smažení, 5 lžic strouhanky, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 2 lžíce sekané zelené petrželky, 800 g menších brambor, případně kmín.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce rozklepneme na talířek a našleháme. Do dalšího talířku dáme jemně prosetou strouhanku a do třetího hladkou mouku. Celé pórky spaříme ve vařící vodě, necháme okapat a nakrájíme na silnější plátky. Osolíme, opepříme a obalíme postupně v hladké mouce, vejcích a strouhance smíchané ještě ..

ZELENINA | RAJČATOVÉ ŽELÉ.

POSTUP PŘÍPRAVY: 500g rajčat omyjeme a najemno rozkrájíme. Na 1 lžíci oleje zesklovatíme 5 lžic nadrobno pokrájené cibule. Přidáme rajčata a 3 lžíce rajčatového protlaku a dusíme asi 10 min. Poté přilijeme 250 ml vývaru, přidáme po 3 lžících sekané petrželky a bazalky, po 1 lžíci sekaného rozmarýnu a tymiánu, bobkový list a lžíci sekaného česneku a dusíme asi 60 min. Propasírujeme přes síto a necháme vychladnout. Ve studené vodě namočíme 6 plátků bílé želatiny, vymačkáme a rozpustíme v 500 ml ra ..

ZELENINA | KAPUSTA S RÝŽI A UZENOU ROLKOU.

INGREDIENCE: 1/2 hlávky kapusty, 220 g rýže, 400 g uzené rolky, špetku soli, špetku pepře, 1 lžíci rostlinného oleje, 1 větší červenou cibuli, 1 lžíci oleje na rýži. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustu dobře omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky. Uzenou rolku dáme do vařící vody a uvaříme doměkka. Když je hotová, nakrájíme ji na proužky. Kapustu spaříme vařící vodou. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme ji na tenčí kolečka. V hrnci rozpálíme rostlinný olej a červenou cibuli na něm zpěníme. Přidáme k ní s ..

ZELENINA | VRSTVENÉ ZELÍ.

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávkové zelí (může být i kysané) spaříme, krátce podusíme na nakrájené cibuli, osolíme (podle chuti osladíme), kečup, pepř, bobkový list a majoránku. Mleté maso podusíme zvlášť na cibulovém základě a rovněž podle chuti okořeníme. Když je maso téměř hotové, vrstvíme jej společně s dušeným zelím do vymaštěného pekáče, pokapeme smetanou a dáme zapéci do trouby. ..

ZELENINA | ZELNÉ TOLÁRKY SE ZELENINOU.

INGREDIENCE: 580 g kysaného zelí, 500 g brambor, 1 žloutek, 1 kelímek pažitky, sůl, pepř, 1 lžíci mouky, nastrouhaný muškátový oříšek, 125 g anglické slaniny, 2 lžíce oleje, 1 lžíci másla, 1/4 l mléka, 1/4 l polévky z kostky, kmín, pažitku a salát na ozdobení.POSTUP PŘÍPRAVY: Kysané zelí necháme na sítu důkladně okapat. Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Opereme pažitku a najemno ji usekáme. Potom smícháme brambory s okapaným zelím, pažitkou a žloutkem, dochutíme solí, pepřem a na ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz