INGREDIENCE: 100g sádla, 15 g cibule, 50g slaniny, 50g hladké mouky, hovězího vývaru, 1 dcl světlého piva, 10g zelené petrželky, zázvor, mletý pepř, 20g křenu, 50g černého chleba, 100g šunky, 30g másla, 2 vařené žloutky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Na vepřovém sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli se slaninou a hladkou moukou do zlatova. Zalijeme silným hovězím vývarem, plzeňským pivem, okořeníme nepatrnou dávkou zázvoru, mletým pepřem a strouhaným křenem a přidáme nastrouhanou kůrku černého chleba. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nasekané snítky rozmarýnu dusíme na oleji, nejlépe olivovém, přilijeme na ně silný hovězí vývar a necháme povařit. Zahustíme světlou jíškou, přidáme trochu vinného octa či citrónové šťávy, citrónové kůry, cukru a necháme ještě vařit. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Prolisované uvařené třešně smícháme s šípkovou marmeládou, přidáme citrónovou kůru, trochu cukru, rozmícháme červeným vínem cháme vařit. Omáčku zahustíme nastrouhaným černým perníkem, zakapeme citrónem a ještě povaříme. ..
INGREDIENCE: 60g tuku, 500g hovězích kostí, 1 celer, 1/2 petržele, 1 /2 mrkve, 30g cibule, 10 zrnek černého pepře, 50g mouky, 20g rajského protlaku, trochu červeného a trochu dezertního vína.POSTUP PŘÍPRAVY: Rozsekané hovězí kosti, na plátky pokrájenou kořenovou zeleninu a pepř pražíme na tuku: Ještě než je zelenina hnědá, přidáme kolečka cibule a necháme zhnědnout. Posypeme moukou, a až i ta ztmavne, přelijeme vodou, přidáme rajský protlak, červené a dezertní víno a necháme 2 až 3 hodiny vařit. ..
INGREDIENCE: 120g šťovíku, 40 g másla, 40 g mouky, 1/8 ! kyselé smetany, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Nasekané mladé lístky šťovíku udusíme s máslem a trochou vody. Když se tekutina vypaří, posypeme moukou, necháme trochu zapražit, zalijeme znovu vodou a osolíme. Nakonec přidáme kyselou smetanu a necháme ještě krátce povařit. ..
INGREDIENCE: 2 na tvrdo vařená vejce, 40g másla, 2 sardele, pár kaparů, pepř, trochu hovězí polévky.POSTUP PŘÍPRAVY: Na tvrdo uvařená vejce jemně rozsekáme, promícháme s kouskem másla, dvěma sardelemi, polovinou lžičky kaparů a trochou pepře. Vše zamícháme do polévky a za stálého míchání necháme povařit. Omáčka se hodí k rybě. ..
INGREDIENCE: 1/2 cibule, 40g másla, 1 lžíce mouky, 1/8 l smetany, 1/8 l bílého vína, cukr, citrónová kůra a šťáva.POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle usmaženou cibuli zaprášíme moukou, a když vše zežloutne, přilijeme smetanu a víno a necháme vařit. Přidáme trochu cukru, citrónovou kůru a šťávu, procedíme a necháme ještě chvíli povařit. ..
INGREDIENCE: Kořenová zelenina, 50g másla, trochu koření, 1/2 cibule, 2 lžíce mouky, kousek páleného cukru, citrónové kůry, 1/4l hovězí polévky, červeného vína, citrónová šťáva.POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně nakrájenou kořenovou zeleninu udusíme na másle s kořením a cibulí. Pak zaprášíme moukou, necháme zhnědnout, přidáme kousek páleného cukru, citrónové kůry a šťávy, zalijeme polévkou a trochou červeného vína. Omáčku procedíme a popřípadě přidáme ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Rajská jablíčka nakrájíme na kousky, přidáme nakrájenou cibuli, hřebíček, zázvor, skořici, práškovou sladkou papriku, karamelový cukr, ocet a lusky feferonek. Vše dobře povaříme a po procezení jemným sítem dostaneme hnědou omáčku, kterou slijeme do láhve postavíme do ledničky. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Do tomatového kečupu nastrouháme jemně křen, přidáme citrónovou šťávu, několik kapek worcesteru a promícháme. Necedíme. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA