INGREDIENCE: 1 kg různých druhů ryb, 4 stroužky česneku, 160g cibule, 4 brambory. 2 bílé části pórku, bobkový list, fenykl, tymián, petrželka, 2 dl bílého vína, 2 dl olivového oleje, 3 lžíce rajčatového protlaku, sůl, pepř, šafrán, 2 tenké plátky bílého tvrdého chleba. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné ryby pokrájíme na porce, česnek oloupeme a prolisujeme, cibuli a brambory pokrájíme na kolečka. Do hrnce vložíme koření, ryby brambory, česnek, cibuli a kolečka pórku, přidáme drobně nasekanou petrželku ..
INGREDIENCE: 4 porce kapra, petrželka, 120 g žampionů, l malá cibule, 60 g másla, sůl, pepř, 4 lžíce bílého vína, kousek bobkového listu. POSTUP PŘÍPRAVY: Ohnivzdornou misku vymažeme máslem, posypeme drobně pokrájenou cibulí a rozsekanou petrželkou, přidáme porce kapra, osolíme je, opepříme, podlijeme vínem, potom přidáme bobkový list a drobně pokrájené, na kousku másla osmažené žampiony. Porce kapra poklademe vločkami zbývajícího másla a upečeme doměkka. Při pečení je několikrát přelijeme vyp ..
INGREDIENCE: 1 kachna, špetka drceného kmínu, sůl, 3 pomeranče, 2 lžíce rybízové marmelády, sklenka pomerančového likéru, 5 malých jablíček. POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu osolíme, do břišní dutiny vsypeme špetku kmínu a vložíme jablíčka. Kachnu dáme na pekáč, podlijeme vodou a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlití upečeme dozlatova. Mezitím na pánvi rozehřejeme šťávu ze dvou pomerančů, přidáme nastrouhanou kůru, rybízovou marmeládu a 1ikér, vše krátce povaříme a takto připravenou omáčkou ..
INGREDIENCE: 1 libová kachna, 500 g másla, 2 cibule, 8 lžic rajčatového protlaku, l lžíce citrónové šťávy, 8 rajčat, 4 lžíce sterilované míchané zeleniny, 7 velkých brambor, 2 lžíce majonézy, 100 g mletého masa, 250 g rýže, pepř, sul. POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu očistíme, omyjeme a osušíme. Cibuli prolisujeme, vmícháme ji do másla a směs opepříme a osolíme. Naplníme kachnu a zašijeme ji. Na rozpáleném oleji pak ze všech stran opečeme a pak asi hodinu vaříme ve vodě, do které jsme přidali l cibuli ..
INGREDIENCE: 1 středně velký kapr, 3 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, citrónová stává, 2 lžičky sladké papriky, 1/8 másla, 100 g spařených, sloupnutých a na plátky pokrájených mandlí. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuchyňsky připraveného kapra pokapeme citrónem a osolíme. Necháme chvíli odležet. Mouku smícháme s paprikou, pepřem a solí a rybu v této směsi obalíme po všech stranách. Máslo rozehřejeme, vložíme upravennou rybu a pomalu opékáme z obou stran, aby se máslo nepřepalovalo. Můžeme přidat i trochu ..
INGREDIENCE: 4 porce kapra, 4 stroužky česneku, sůl, hladká mouka, 2 lžíce oleje, drcený kmín, 40 g másla, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra potřeme česnekem utřeným se solí a necháme v chladnu odležet. Lehce obalíme v mouce, na oleji po obou stranách opečeme, posypeme kmínem, přidáme máslo a v troubě dopečeme. Během pečení maličko podlijeme a přeléváme vypečenou šťávou. Podáváme s vařenými brambory. ..
INGREDIENCE: 1 kg polohrubé mouky, 200 g cukru (krystal), půl litru vlažného mléka, 300 g másla, 5 až 6 dkg droždí, 1 vanilinový cukr, 3 žloutky, sůl, rozinky, mandle (kandované ovoce), muškátový oříšek, citrónová kůra, tuk na vymazání plechu. POSTUP PŘÍPRAVY: Část rozdrobeného droždí, cukru, mléka a mouky zamícháme a necháme vykynout. Do mísy nasypeme mouku, cukr, rozpuštěné máslo, žloutek, malé množství soli, citrónovou kůru, vanilinový cukr a nastrouhaný muškátový oříšek. Vlijeme vykynutý k ..
INGREDIENCE: 500 g polohrubé mouky, 30 g droždí, 80 g moučkového cukru, 100 g másla, 2 žloutky, 5 g soli, 3 dl mléka, lžička prásku do pečiva, 60 g rozinek, 80 g mandlí, 1 vejce na potření. POSTUP PŘÍPRAVY: Do misky rozdrobíme droždí, posypeme lžičkou cukru a mícháme, až se droždí rozpustí. Ktomu přidáme 4 lžíce mouky, 1 dl vlahého mléka a vše rozmícháme v řidší kvásek, který posypeme trochou mouky, přikryjeme ubrouskem a necháme na teplém místě vykynout. Do větší mísy prosijeme zbylou mouku, ..
INGREDIENCE: 250 g hladké mouky, 60 g másla, 2 lžíce cukru, 2 žloutky, 3 lžíce mléka, 3 lžíce bílého vína, trocha soli, olej na smažení, 1 vanilkový cukr, cukr na posypání. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny přísady zpracujeme na vále na vláčné těsto, asi jako na nudle. Tence je vyválíme a rádýlkem vykrájíme kolečka, kosočtverce nebo trojúhelníky. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Ještě horké sypeme cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem. ..
INGREDIENCE: 5 porcí masa z husy, 5 stroužků česneku, sůl, pepř, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 l vývaru z masoxu, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce masa částečně vykostíme, potřeme )e česnekem utřeným se solí a lehce opepříme. Na horkém oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso a zprudka ho opečeme po obou stranách. Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka. Občas maso otočíme a přelijeme vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme, stavu dusíme na tuk, zaprášíme ji moukou, osmahneme, ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA