Recepty na xkuchtik.cz

RYBY KAPR | KAPR SE ZELENINOU

INGREDIENCE: 1 kg kapra, 300 g brambor, 50 g másla, 3 rajčata, 2 papriky, 1 cibule, 50 g slaniny, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička sladké papriky, 200 ml smetany, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory nakrájíme na plátky, vložíme do zapékací misky, osolíme, přidáme kousek másla a zapékáme asi 10 minut. Mezitím rybu očistíme, osolíme, nakrájíme na porce, protkneme slaninou a obalíme v mouce s paprikou. Na opečené brambory dáme vrstvu krájených rajčat, vrstvu papriky, cibule a na závěr obaleného ..

RYBY KAPR | KAPR NA RAJČATOVÉ ŠŤAVĚ

INGREDIENCE: 4 porce kapra, 100 g čerstvých hub nebo žampionů, 500 g rajčat, 100 g oleje, 50 g másla, l cibule, l citrón, l dl bílého vina, 100 g paprik, l stroužek česneku, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce ryby osolíme, opepříme a v oleji z obou stran krátce opečeme. Zvlášť podusíme na kolečka pokrájená spařená rajčata, která pak prolisujeme. Do vypečené stavy z rybího masa dáme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme ji, přidáme plátky hub, papriku pokrájenou na nudličky, připravenou podušenou ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | OLŠSKÉ DORTÍČKY

INGREDIENCE: 420 g hladké mouky, 40 g kakaa, 140 g moučkového cukru, 80 g ořechů, 280 g másla, polovinu vanilového cukru, citronová kůra, na špičku nože skořice. Krém: 200 g cukru, 6 žloutků, vanilkový cukr, šleháme do pěny a přidáme po kapkách 2 lžíce rumu, 40 g marmelády a 300 g ořechů mletých. POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto rozválíme na placku a tvořítkem vykrájíme kolečka nebo hvězdičky. Upečeme na 200°C. Spojíme krémem a povrch ozdobíme citronovou polevou a oříškem. ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | RAFFAELLO III

INGREDIENCE: 100 g mandlí, 200 g strouhaného kokosu, 200 g mléka Salko, kokos na obalení. POSTUP PŘÍPRAVY: Kokos smícháme s kondenzovaným mlékem a necháme do druhého dne odpočinout. Poté spaříme mandle a oloupeme. Z hmoty tvoříme kuličky, do kterých zapracujeme mandli. Obalíme v kokosu a dáme do chladného prostředí ..

MOUČNÍKY KYNUTÉ | VÁNOČKA 6

INGREDIENCE: 500 g hladké nebo polohrubé mouky, 42 g droždí, 100 g pískového cukru, asi 200 g mléka, 1/2 lžičky soli, 2 žloutky, 125 g tuku, na špičku nože nastrouhaného muškátového oříšku, 100 g rozinek, 50 na plátky nakrájených mandlí, tuk na plech. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku prosijeme do mísy, trochu odložíme. Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, mouky a teplého mléka a rozmícháme, hrneček přikryjeme. Mouku osolíme, přidáme žloutky, rozehřátý prochladlý tuk, vykynutý kvásek, mušká ..

POLÉVKA RŮZNÁ | BABIČČINA SVÁTEČNÍ ČOČKOVÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 250 g čočky, 750 ml vody, bobkový list, bujón, syrová brambora, 5 sušených švestek, sušené hřiby, cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžičky polohrubé mouky, 500 ml mléka, šálek šlehačky ,polévkové koření, sůl, práškový cukr, černý mletý pepř, ocet. POSTUP PŘÍPRAVY: Čočku vsypeme do 3/4 l vody, přidáme bobkový list, bujón, na kostky pokrájenou bramboru, 5 sušených švestek a sušené hřiby. Vše společně uvaříme. Odstavíme a uděláme jíšku – nakrájíme cibuli, přidáme česnek a polohrubou mouk ..

HOUBY | ŠTĚDROVEČERNÍ KUBA

INGREDIENCE: 50 g sušených hub, 300g trhaných krupek, 40 g sádla, 1 cibule, 4 stroužky česneku, kmín, Majoránka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Krupky spaříme a uvaříme doměkka v osolené vodě s kmínem a trochou sádla. Na cibulce podusíme houby a vše smícháme dohromady, Okořeníme prolisovaným česnekem, majoránkou, pepřem, promícháme, dáme do vymaštěného pekáče a necháme v troubě zapéct. Na povrch kuby přidáme před zapečením zbytek sádla. ..

RYBY KAPR | KAPR NA ČESNEKU

INGREDIENCE: 4 porce kapra, olej, česnek, 2 cibule, 4 lžíce bílého vína, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné porce kapra potřeme česnekem rozetřeným se solí, vložíme na pánvičku s rozehřátým olejem a pomalu opékáme po obou stranách. Měkké porce přeložíme na talíře, do oleje přidáme cibuli pokrájenou na kolečka a česnek pokrájený na plátky, zpěníme, zalijeme vínem, minutu podusíme a nalijeme na porce kapra. Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovým salátem. ..

RYBY FILÉ | ZAPEČENÁ RYBA

INGREDIENCE: 4 porce filé, l lžíce citrónové stavy, sůl, špetka pepře, několik snítek petrželky, l lžíce másla a 2 lžíce oleje, 3 lžíce hladké mouky, 1/2 l mléka, sůl, špetka mletého muškátového oříšku, 4 lžíce nastrouhaného sýra, zelená petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravenou rybu pokapeme citrónem, osolíme a mírně opepříme. Máslo a olej rozehřejeme a rybu opečeme po obou stranách dožluta. Pečeme na mírném ohni, aby se máslo nepřepálilo. Pak rybu vyjmeme, do zbylého tuku vsypeme mouku, osmahn ..

MOUČNÍKY KYNUTÉ | VÁNOČKA VII

INGREDIENCE: 500 g poloh. mouky, l kostka droždí (40 g), 120 g cukru, l vanilkový cukr, 3 dl mléka, 3 žloutky, 150 g másla, 2 lžíce rozinek, 2 lžíce mandlí, špetka tlučeného anýzu, vejce na potření, mandle. POSTUP PŘÍPRAVY: Droždí necháme vzejít v šálku oslazeného vlažného mléka. Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky, anýz, zahustíme moukou se špetkou soli, zaděláme kváskem a zbytkem mléka a vypracujeme hladké I a lesklé těsto. Přikryjeme ho utěrkou a na teplém místě necháme 1-2 hodiny ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz