INGREDIENCE: Balíček vaflových dortových oplatek, 200 g vlašských ořechů, 200 g ml. cukru, 4 žloutky, 200 g cukru krupice, 200 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Mletý cukr se žloutky utřeme do pěny. Z krupicového cukru uděláme karamel. Do rozpuštěného horkého másla vmícháme namleté ořechy, necháme chvilku provařit, vmícháme žloutkovou pěnu a přidáme horký karamel, promícháme a ještě teplé natíráme na oplatky (jednu natřeme, druhou přiložíme), takto pokračujeme do spotřeby oplatek, které naskládáme na ..
INGREDIENCE: Balíček vaflových dortových oplatek, 200 g vlašských ořechů, 200 g ml. cukru, 4 žloutky, 200 g cukru krupice, 200 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Mletý cukr se žloutky utřeme do pěny. Z krupicového cukru uděláme karamel. Do rozpuštěného horkého másla vmícháme namleté ořechy, necháme chvilku provařit, vmícháme žloutkovou pěnu a přidáme horký karamel, promícháme a ještě teplé natíráme na oplatky (jednu natřeme, druhou přiložíme), takto pokračujeme do spotřeby oplatek, které naskládáme na ..
INGREDIENCE: 15 dkg mandlí nebo ořechů, 27 dkg hl. mouky, 15 dkg cukru, 18 dkg másla, citr. kůra, skořice, vanilkový cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Vše zpracujeme v těsto, které necháme odležet a pak plníme do formiček. Pečeme v předehřáté troubě. Po upečení je obalujeme v mouč.cukru. ..
INGREDIENCE: 320 g hl. mouky, 240 g másla, 160 g ml. vlašských ořechů, 80 g mouč. cukru, 2 žloutky, moučkový a vanilkový cukr na obalení. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze surovin zpracujeme těsto a necháme v lednici odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky, klademe na plech vyložený peč. papírem a pečeme na 180 st. do růžova. Rohlíčky budou nahoře vždy světlejší, proto se podíváme na spodek rohlíčku - ten musí být světle hnědý a tak poznáme, že jsou upečené. Ještě horké obalujeme v moučkovém cukru smíchaný s vanil ..
INGREDIENCE: 5 bílků, 250 g pískového cukru, 250 g strouhaného kokosu, tuk na plech. POSTUP PŘÍPRAVY: Z bílků a poloviny cukru ušleháme tuhý sníh. Zbytek cukru do sněhu už jen lehce obracíme. Nádobu se sněhem vložíme do horké vodní lázně a šleháme, až je sníh teplý a lesklý. Nádobu vyjmeme, sníh krátce prošleháme, vmícháme kokos a na tukem potřený plech klademe malé hromádky. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C, sušíme. Ihned je sejmeme z plechu a necháme je v chladu odležet. ..
INGREDIENCE: 800 g hl. mouky, 300 g ml. cukru, 8 lžic teplého medu, 4 celá vejce, 15 g jedlé sody, 100 g mletý vlašských ořechů, 200 g másla, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce perníkového koření, trocha citronové kůry. POSTUP PŘÍPRAVY: Utřeme máslo s cukrem. Přidáme rozehřátý med, vejce a ostatní ingredience. Vypracujeme hladké těsto, které necháme více jak den (i týden) v igelitovém sáčku odpočinout v chladnu. Poté těsto vyválíme na ½ cm silnou placku a vykrajujeme různé tvary perníčků. Potřeme žlo ..
INGREDIENCE: 450 g škvarků, 750 g hl. mouky, 5 vajec, 2 sklenky cukru, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva. POSTUP PŘÍPRAVY: Škvarky umeleme na masovém strojku a přidáme ostatní ingredience. Vypracujeme hladké těsto. Přes tvořítko na masovém strojku uděláme tyčinky, které vkládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě. ..
INGREDIENCE: 450 g hladké mouky, 250 g másla nebo Hery, 150 g mletých vlašských ořechů, 150 g moučkového cukru, 1/2 šálku mléka nebo sladké smetany, vanilkový cukr na obalování, pečící papír, tuk na plech. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku smícháme s cukrem, ořechy a změklým máslem a zaděláme mlékem. Důkladně rukama propracujeme, podle potřeby podsypeme moukou. Hladké těsto přikryjeme fólií, vložíme do chladničky a necháme asi hodinu odpočinout. Pak z těsta vytvarujeme váleček, nožem odkrajujeme kousky, ..
INGREDIENCE: 250 ml mléka, 150 g práškového cukru, 70 g másla, 50 g hl. mouky, 2 sáčky lískových oříšků, 100 g kandovaného ovoce, 100 g čokoládové polevy. POSTUP PŘÍPRAVY: Mléko, cukr, máslo a mouku šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí, přidáme 120 g nasekaných lískových oříšků a drobně pokrájené kandované ovoce. Na pečicí papír lžící tvarujeme placičky a v mírně vyhřáté troubě pečeme asi 10 minut, až okraje placiček zhnědnou. Vychladlé potřeme čokoládou. ..
INGREDIENCE: 250 g hl. mouky, 150 g másla, 100 g moučkového cukru, 1 žloutek Krém: 150 g pražených loupaných mandlí, 150 g moučkového cukru, 150 g měkkého másla, 2 lžíce pomerančové šťávy. POSTUP PŘÍPRAVY: Na vál prosijeme mouku a cukr, rozdrobíme tuk, přidáme žloutek a rychle vypracujeme tuhé těsto. Necháme je odpočinout a vypichujeme formičkou kolečka. Klademe je na plech a pečeme při 100 °C . Mandle nasekané najemno utřeme s máslem a cukrem dohladka a postupně za stálého míchání přidáváme p ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA