Recepty na xkuchtik.cz

ZELENINA | FAZOLKY PO KUBÁNSKU

INGREDIENCE: 800 g sterilovaných fazolových lusků, pepř, sůl, tymián, petrželka, 4 vejce, hladká mouka, tuk na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazolové lusky okořeníme tymiánem a ve vlastním nálevu je prohřejeme. Pak je scedíme a necháme dobře okapat. Mezitím utřeme do pěny žloutky, přidáme posekanou petrželku, osolíme a vmícháme sníh z bílků. Okapané fazolky opepříme, obalíme v mouce, namočíme v připravené vaječné směsi a v rozpáleném oleji usmažíme dozlatova. Podáváme jako přílohu k drůbeži i k ma ..

KNEDLÍKY HOUSKOVÉ | ROHLÍKOVÉ KNEDLÍKY 1

INGREDIENCE: 10 včerejších rohlíků (mohou být i čerstvé), 1/2 1 mléka, 2 syrová vejce, 1 lžička soli, 1 lžíce soli, 2 lžíce nakrájené pažitky nebo petrželové natě, 1/2 lžíce másla, 1 plátěný ubrousek (cca 50 x 50 cm), 4 ks 30 cm dlouhé bílé nitě nebo čistého provázku. POSTUP PŘIPRAVY: Do větší mísy roztrháme nebo nakrájíme 10 rohlíků. Zalijeme půllitrem mléka, ve kterém jsme rozmíchali 2 celá syrová vajíčka. Přidáme lžičku soli a na ozdobu i pro chuť posypeme pažitkou nebo petrželkou. Všechny ..

DRŮBEŽ SLEPICE | ŠVÉDSKÉ BRAMBORY

INGREDIENCE: 750g malých brambor, sůl, 3 snítky čerstvé šalvěje nebo 1 lžíce sušené, 2 kelímky (po 200g) smetany na šlehání, bílý pepř, 50g strouhaného parmezánu nebo starší goudy. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme a omyjeme. Do každé z nich uděláme napříč husté zářezy. Pak brambory srovnáme do ohnivzdorné formy a posypeme solí. V předehřáté troubě175°C je pak asi 20 minut opékáme. Mezitím opereme Šalvěj. Snítku si necháme na ozdobení, ze zbytku otrháme lístky. Osolíme a opepříme smetanu a na ..

POMAZÁNKY | PIKANTNÍ TVAROHOVÁ POMAZÁNKA

INGREDIENCE: 250 g měkkého tvarohu, 3 lžíce oleje, 60 g másla, 2 dl bílého jogurtu, 3 stroužky česneku, pažitka, drcený kmín, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo utřeme, přidáme prolisovaný tvaroh. Česnek utřený se soli, drcený kmín a za postupného přilévání jogurtu vyšleháme hladkou pomazánku. Nakonec vmícháme pažitku. Pomazánku je možno použít na chleba i na plnění paprik či rajčat. ..

MOUČNÍKY SLANÉ | ŠPENÁTOVÉ CALZONE

INGREDIENCE: Těsto: 250 g hladké mouky, 15 g droždí, l lžička cukru, 2 lžíce oleje, l dl vlažné vody, 1/2 lžičky soli, 2 lžíce mléka. Náplň: 2 balíčky zmrazeného špenátu, 150 g měkkého salámu, 2 cibule, 5 stroužků česneku, l lžíce hladké mouky, sůl, l vejce na potření. POSTUP PŘÍPRAVY: Do hrnečku s vlažným mlékem rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. Mouku prošijeme i do mísy, osolíme, přidáme kvásek a přilijeme vodu a olej. Vypracujeme vláčné, nelepivé těsto a lehce posypan ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | ZÁVIN Z JOGURTOVÉHO TĚSTA

INGREDIENCE: 400 g polohrubé mouky, 250 g rostlinného tuku, 1 bílý jogurt, mouka na vyválení. Náplň: jablka, strouhanka, skořicový cukr. Na potření: 1 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, jogurtu a změklého tuku vypracujeme hladké těsto. Vyválíme ho, rozdělíme na 2 větší nebo 4 menší díly, naplníme je jablky, osmaženou strouhankou, ochutíme skořicovým cukrem a svineme. Položíme na pomaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme dozlatova v dobře vyhřáté troubě. ..

OMÁČKY | ŽAMPIÓNOVÁ OMÁČKA I

INGREDIENCE: 50 g másla, l cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 l vývaru z bujónové kostky s houbovou příchutí, 3 dl mléka, 5 lžic smetany nebo šlehačky, 200 g žampionů, sůl, l lžíce másla, 1/2 lžičky drceného kmínu, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme ji dožluta, vmícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem z kostky a mlékem, dobře rozšleháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme na mírném plameni půl hod ..

SEKANÁ | SEKANÁ PEČENĚ NA DIVOKO

INGREDIENCE: 500 g mletého masa, 250 g uzeného bůčku, 3 lžíce kořenové zeleniny, 2 lžičky koření Divočina, sůl, 2 housky, šálek mléka, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 vejce, strouhaná kůra z poloviny citrónu, čerstvá nebo sušená petrželová nať, strouhanka, sádlo nebo oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzený bůček nakrájíme na kostičky, osmahneme na něm kořenovou zeleninu, cibuli a necháme ochladit. Mleté maso rozmícháme s kořením, houskami rozmočenými v mléce, nastrouhaným česnekem, přidáme vejce, citrón ..

KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ | BRAMBOROVÉ ŠULÁNKY II

INGREDIENCE: 500 g vařených oloupaných brambor, 250 g hrubé mouky, 250 g hrubé krupice, ½ lžičky soli, 2 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory den předem uvaříme ve slupce. Potom je oloupeme a jemně nastrouháme nebo umeleme na masovém strojku. Přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto. Vyválíme z něho váleček asi 5 cm v průměru a nakrájíme kousky asi 1 cm dlouhé. Na pomoučněném vále z nich vyválíme šulánky, které vaříme ve vroucí osolené vodě. Na posypání se používá mák s cukrem, tvaroh ..

MOUČNÍKY KYNUTÉ | BABIČINY KOBLIHY

INGREDIENCE: 500 g poloh. mouky, kostka droždí (42g), 250 g vlažného mléka, 50 g cukru krupice, 2 lžíce oleje, 2 žloutky, ½ lžičky soli, 25 ml rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozdrobíme droždí, zalijeme trochou vlažného mléka, přidáme cukr a promícháme s trochou mouky. Přikryjeme a na teplém místě nechám vzejít kvásek. Mouku prosijeme do mísy, přidáme kvásek, zbytek cukru, olej, žloutky, sůl, zbývající vlažné mléko, rum a vše propracujeme v hladké těsto. Na teplém místě necháme přikryté kynout cca ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz