Recepty na xkuchtik.cz

HOVĚZÍ RŮZNÉ | RUSKÉ HOVĚZÍ PLÁTKY

INGREDIENCE: 500 g hovězího masa, 30 g hladké mouky, 50 g strouhaného sýra, 50 g oleje, sníh ze 2 bílků, pažitka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí plátky naklepeme, okraje nařízneme, maso opepříme a osolíme. Obalíme je v hladké mouce a z obou stran opečeme v rozpáleném oleji. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Hotové maso vyjmeme, urovnáme do ohnivzdorné misky, kterou vymažeme zbytkem oleje, a každý plátek ozdobíme kopečkem přisoleného sněhu, posypaného strouhaným sýrem. Zapečeme a porce na t ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÉ TAŠKY S MASEM

INGREDIENCE: 250 g brambor, 1 vejce, 70 g hrubé mouky, 50 g telecího nebo libového vepřového masa, 10g šunky, 1 vejce, 15g másla, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z uvařených nastrouhaných brambor, mouky, vejce a soli uděláme těsto, které vyválíme asi na 1 cm silně. Sklenicí nebo tvořítkem vykrajujeme kolečka. Ta plníme dušeným, umletým, osoleným masem spojeným vejcem. Tašky dobře uzavřeme a uvaříme v osolené vodě. Uvařené pokapeme máslem a podáváme se špenátem nebo kompotem. ..

POLÉVKA RŮZNÁ | MLÉČNÁ POLÉVKA SE SÝREM.

INGREDIENCE: 1 l mléka, 100 g tučného sýra, sůl, (drobení z 1 vejce, 80 g hrubé mouky), petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme drobení a necháme je uschnout na utěrce. Do osoleného vařícího mléka zavaříme drobení a asi pět minut povaříme. Pak přidáme strouhaný sýr a jemně usekanou petrželku. ..

OMÁČKY | KŘENOVÁ OMÁČKA

INGREDIENCE: 50 g másla nebo rostlinného másla, 2 lžíce hladké mouky, 6 dl vývaru z bujónové kostky, 1/2 l mléka, 4 lžíce strouhaného křenu, kelímek sladké smetany, l lžíce másla na dokončení, cukr, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo rozehřejeme v kastrole, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem a mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme za občasné|ho promíchání půl hodiny, pak ještě přilijeme smetanu, vmícháme křen, dochutíme cukrem, a pokud je třeba i solí a se ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | ČOKOLÁDOVÝ ZÁVIN

INGREDIENCE: 100 g tvrdé žemle, mléko, 50 g mandlí nebo ořechových jader, 180 g másla, 8 vajec, 100 g cukru, 150 g čokolády, sůl. Těsto: 400 g jemné krupičkové mouky, 60 g másla, l celé vejce, l dl vlažné vody, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle zbavíme tvrdé kůrky, nakrájíme na plátky, namočíme do mléka a změklé vymačkáme. Rozsekáme mandle (nebo ustrouháme ořechy), utřeme máslo se žloutky, přidáme cukr, změklou čokoládu a špetku soli. Vše promícháme, vymícháme dohladka a pak zkypříme sněhem z ..

SALÁTY | CELEROVÝ SALÁT S OVOCEM

INNGREDEINCE: 200 g celeru, 200 g jablk, 100 g angreštového nebo hroznového kompotu, 2 lžíce bílého jogurtu nebo kysané smetany, l citrón, špetka cukru, sůl, pažitka nebo petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařený celer rozkrájíme nadrobno nebo nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme oloupaná, drobně rozkrájená jablka, okapaný kompot a zakapeme citrónovou šťávou. Majonézu nastavíme bílým jogurtem nebo kysanou smetanou, osolíme, popřípadě přisladíme a lehce promícháme se salátem. ..

MOUČNÍKY SLANÉ | PAPRIKOVÁ PIZZA

INGREDIENCE: Základní těsto na pizzu, 2 červené papriky, 2 žluté papriky, 2 zelené papriky, 3 cibule, 200 g sýra Mozzarella, kečup, olej, sul, pepř, tymián. POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto položíme na vymazaný plech a povrch potřeme olejem a kečupem. Očištěné papriky a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, která urovnáme na těsto. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Na zeleninu rozložíme plátky sýra a dáme péci. ..

HOVĚZÍ VNITŘNOSTI | POMAZÁNKA ZE SLEZINY

INGREDIENCE: 250 g sleziny, 50 g tuku, 1 cibule, sůl, pepř, 50 g slaniny. POSTUP PŘIPRAVY: Slezinu zbavenou blány naškrábeme nožem. Jemné pokrájenou nebo strouhanou cibulí zpěníme na tuku a slanině. Vložíme na ní naškrábanou slezinu, podlijeme ji mlékem a za stálého míchání dusíme. Před dokončením okořeníme pepřem nebo špetkou zázvoru, osolíme. Pomazánku mažeme na topinky, sypeme nadrobno usekanou pažitkou či petrželkou nebo zdobíme natvrdo uvařeným. na kolečka nakrájeným vajíčkem. ..

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘECÍ ŘÍZEK V PAŘÍŽSKÉM TESTIČKU

INGREDIENCE: 750g kuřecích řízků, sůl, grilovací koření, 150g oleje na smažení. Těstíčko: 2 vejce, 0,5 dl mléka, 50g hl. mouky, 50g strouhaného sýra, 50g sterilovaného hrášku, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí řízek mírné naklepeme, osolíme a namočíme do těstíčka připraveného z vajec, mléka, mouky, strouhaného sýra, hrášku a soli. Po částečném okapání těstíčka smažíme řízky po obou stranách v horkém oleji dozlatova. Příloha: různě upravené brambory, bramborová kaše. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | MINESTRONE ( Italská zeleninová polévka)

POSTUP PŘÍPRAVY: Do středně velkého kastrolu vysypeme pytlík italské mražené zeleniny (nebo dáme na kostičky nakrájené cukiny, mrkev, salát, pár mražených fazolí, hrášek, brokolici, špenát, cokoliv doma máme) přidáme k ní na kostky nakrájené 3 větší brambory a 2-3 rajčata, zalijeme ani ne litrem vody co nejmíň, jen tak aby byla hustá zelenina všechna namočená, ale aby neplavala. Přidáme trochu hrubé soli, 1lžíci olivového oleje, zamícháme, zakryjeme poklicí a necháme vařit asi 20 minut. Do hotov ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz