Recepty na xkuchtik.cz

KRÁLÍK | KRÁLÍK NA SMETANĚ II

INGREDIENCE: Naporcovaný králík, máslo, olej, česnek, sůl, kmín, pár kuliček černého pepře, bobkový list, drcený jalovec, plnotučná hořčice, 2 velké cibule, 20 dkg slaniny, kysaná a sladká smetana, brambory, 2 dl červeného vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Kousky králíka necháme přes noc marinovat v oleji s česnekem. Pekáč vymažeme tenkou vrstvou másla. Naklademe na silnější plátky nakrájená kolečka brambor, lehce osolíme a pokmínujeme. Kousky králíka osolíme a položíme na brambory, lehce potřeme hořčicí ..

KRÁLÍK | PLNÉNÝ KRÁLÍK PO ČESKU.

INGREDIENCE: 1 králík, 150 g sádla, 3 stroužky česneku, 1 lžička Solamylu. Náplň: 300 g vepřového bůčku, 1 cibule, 2 vejce, 1 lžíce hl. mouky, sůl, mletý pepř, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový bůček nahrubo nasekáme nebo umeleme, přidáme sůl, koření, jemně nakrájenou cibuli, vejce, mouku a promícháme. Vykostěného králíka naplníme směsí, zašijeme, osolíme a na sádle s česnekem ve středně vyhřáté troubě upečeme. Maso vyjmeme, šťávu na pekáči mírně zalijeme vodou nebo vývarem z hlavy, v troše vody ..

KRÁLÍK | KRÁLIČÍ HŘBET NA UZENÉM BŮČKU.

INGREDIENCE: králičí hřbet, 200 uzeného libového bůčku, slanina, 50 g másla, paprika, sůl, cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný, odblaněny králičí hřbet dobře posolíme z obou stran, na několika místech jej protkneme tenkými proužky slaniny a položíme do pekáče, na jehož dně jsou rozloženy plátky uzeného libového bůčku. Hřbet ještě mírně opaprikujeme, poklademe plátky másla, maso podlijeme sběračkou vývaru, přidáme pul cibule i se slupkou a pečeme déle než hodinu za občasného polévání vypečenou šť ..

KRÁLÍK | KRÁLÍK ZAPEČENÝ V NÁDIVCE.

INGREDIENCE: 4 porce králíka upečeného ve směsi slaniny a másla, máslo na pokapání.Nádivka: 3 žemle, trochu studeného mléka, 3 vejce, 40g másla, 2 stroužky česneku, muškátový oříšek, sůl, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Na nádivku utřeme žloutky s máslem, osolíme, ochutíme strouhaným muškátovým oříškem, česnekem utřeným se solí a nadrobno nakrájenou petrželkou. Přidáme žemle nakrájené na kostičky, zvlhčené mlékem a mírně vymačkané, a tuhý sníh z bílků. Příliš řídkou nádivku můžeme zahustit trochou st ..

KRÁLÍK | KRÁLIK NA ČESNEKU.

INGREDIENCE: 1 kg zadní části králíka, 50 g slaniny 75 g tuku, 75 g cibule, 15 g česneku, 25 g hladké mouky, sůl, celý pepř, celé nové koření.POSTUP PŘÍPRAVY: Z očištěného a odblaněného králíka oddělíme zadní běhy a hřbet, protkneme poloviční dávkou slaniny, potřeme utřeným česnekem se solí, ještě osolíme a necháme odležet. Zbývající slaninu nakrájíme na kostičky, přidáme tuk, drobně krájenou cibulku, vše osmahneme do červena, přidáme nové koření a celý pepř, zalijeme trochou vařící vody, vložím ..

KRÁLÍK | KRÁLÍK PO FRANCOUZSKU.

INGREDIENCE: králičí zadek, celer, 2 mrkve, 10dkg uzeného masa, 5 dkg slaniny, 10dkg másla, sůl, 4 zrnka pepře, 1 snítka tymiánu, 1 bobkový list.POSTUP PŘÍPRAVY: Králičí zadek omyjeme vykostíme, rozřízneme na plátky (tj. z každé kýty uděláme 2 plátky, z každé půlky hřbetu jeden plátek, takže získáme 6 kousků) a naklepeme. Plátky osolíme, hustě posypeme strouhaným celerem a mrkví a na vrch položíme plátky uzeného masa. Narovnáme vše na sebe, navrch dáme několik plátků slaniny, na rozpáleném másle ..

KRÁLÍK | KRÁLIČÍ KARBANÁTKY.

INGREDEINCE: 4 ks králičích předních běhů, 1 mrkev, 1 petržel, 1 cibule, sůl, celý pepř, nové kořeníKarbanátková směs: vařené králičí maso, 300 g vepřové krkovice, 50 g strouhanky, 50 ml smetany, sůl, bílý pepř, rozmarýn.Na obalení: 100 g hladké mouky, 2 vejce, 150 g strouhanky, sůl, olej na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Králičí běhy vaříme spolu se zeleninou a kořením asi 2 hodiny. Z vývaru můžeme připravit chutnou polévku. Králičí maso obereme a umeleme spolu s vepřovou krkovicí, řádně promícháme n ..

KRÁLÍK | KRÁLÍK NA SLANINĚ A ČESNEKU.

INGREDIENCE: 1 králičí zadek, 80 g slaniny, 4 stroužky česneku, sůl, 30g másla, 2 cibule, několik kuliček pepře, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněného králíka proklínkujeme polovinou na nudličky nakrájené slaniny a potřeme česnekem utřeným se solí. V pekáčku rozškvaříme zbytek nakrájené slaniny, přidáme máslo a králíka po všech stranách opečeme. Vedle masa jen lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pepř a ve středně vyhřáté troubě upečeme. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a ..

KRÁLÍK | KRÁLÍK PEČENÝ V KYSELÉM ZELÍ.

INGREDEINCE: Zadní díl králíka, 150g slaniny, sůl, kmín, sladká paprika, 1 kg kyselého zelí. POSTUP PŘÍPRAVY: Králíka hodně prošpikujeme proužky slaniny, osolíme, opaprikujeme, okmínujeme, podlijeme vodou a dáme péci do vyhřáté trouby. Téměř upečeného králíka vykostíme a nakrájíme na kousky. Do pekáče vložíme polovinu kyselého zelí, na ně rozložíme kousky králíka a přikryjeme zbylým zelím. Pečeme, až je zelí měkké. Podáváme s knedlíkem nebo s chlebem. ..

KRÁLÍK | KRÁLÍK (alla Ischitana).

POSTUP PŘÍPRAVY: Králíka naporcujeme na malé kousky, dáme na velkou pánvičku s olivovým olejem nebo v širokém teflonovém kastrolu, posolíme a pokapeme šťávou ze dvou citronů. Je lepší koupit mladého menšího králíka. Necháme ho tak uležet aspoň 2 hodiny, pak přidáme na pánvičku asi 3-4 nakrájené stroužky česneku a osmahneme králíka po všech stranách do růžova. Přidáme 5-6 nakrájených větších rajčat, nebo plechovku loupaných rajčat, zamícháme, přisolíme a dusíme. Rozmačkáme rajčata. Podlijeme bílý ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz