INGREDIENCE: 400 g uzeného masa, sůl, 1 větší cibule, 200 g rýže, 1/2 lžičky mletého pepře, 2 lžíce oleje, 8 slaných palačinek (připravených obvyklým způsobem)Kapusta: 400 g kapusty, 2 lžíce oleje, sůl, 6 stroužků česneku. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvaříme uzené maso. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a vsypeme rýži. Za stálého míchání mírně pražíme a pak zalijeme vodou z uzeného masa. Podle chuti osolíme a dusíme doměkka. Maso nakrájíme a vmícháme do rýže. Opepříme. Hotové rizoto zabalíme do palačinek ..
INGREDIENCE: 4 plátky vepřového uzeného masa (muže být i obrana uzená žebírka), 100g ementálu, 2 pórky, 1 čerstvá červená paprika, 1 cibule, 200g žampionů, trochu majoránky, sůl, pepř, kousek másla, 1 kostka zeleninového bujónu.POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku nebo oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přimámena proužky nakrájenou papriku, na plátky nakrájené žampiony, na kolečka nakrájený pórek. Společně vše osmažíme. Přidáme vývar z bujónu, osolíme a opepříme, poklademe kousky masa, které posypeme majorán ..
INGREDIENCE: 2 svazky petrželové nati, 800g brambor, sůl, 2 žloutky, 3 lžíce škrobu, 1 lžíce hořčice, pepř, 1 kg vykostěných uzených kotlet, 4 lžíce oleje, po 1 svazku bazalky a petrželky, 60g kyselých okurek, 150g majonézy, 100g jogurtu, cukr.POSTUP PŘÍPRAVY: Z petrželky otrháme lístky a jemně je nasekáme. Brambory drobně nastrouháme. Přelijeme je vroucí osolenou vodou a asi minutu blanšírujeme. Vodu slijeme, brambory důkladně vymačkáme a necháme odkapat. Dáme je do mísy, přidáme žloutek, škrob ..
INGREDIENCE: 1 uzené šunkové koleno nebo uzenou šunku (asi 1 kg), 250 g brambor, sůl, bílý pepř, 1/8 l mléka, 1 kostku droždí, 1/2 lžičky cukru, 250 g polohrubé mouky, 1 svazek petrželky, 2 žloutky, 1 kapustu, 1 středně velkou cibuli, 2 lžíce másla nebo rostlinného tuku, 300 ml vývaru z kostky, 1 kelímek šlehačky, 1 lžíci solamylu, 2 lžíce hořčice.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vložíme do 2 litrů vřící vody a asi 2 hodiny vaříme (použijeme-li šunku, vaření odpadá). Uvaříme oloupané brambory. Zahřejeme ml ..
INGREDIENCE: 750g uzeného, těsto: 300g hrubé mouky, 20g másla, 2 žloutky, 20g droždí, mléko, sůl, 1 vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Uzené uvaříme, vykostíme a necháme vychladnout. Z hrubé mou, másla, droždí a mléka uděláme hladké těsto, které dáme vykynout. Vyválíme z něho tlustý plát, do kterého studené maso dobře zavineme. Položíme je na vymaštěný plech, necháme chvíli stát, potřeme je vejcem a vložíme do předem vyhřáté trouby. ..
INGREDIENCE: 1000 g uzené krkovičky nebo plecka, 1 cibule, špetka kmínu, 50 g sádla.POSTUP PŘÍPRAVY: Uzené maso dáme na pekáček přidáme sádlo kmín, podlijeme vodou a v troubě pečeme. Když je téměř měkké přidáme na látky pokrájenou cibuli a dopečeme. Podáváme s knedlíkem. ..
INGREDIENCE: 600 g uzeného masa, 1 cibule, několik kuliček pepře, 50 g másla, 2 dl smetany, 20 g mandli, ocet, cukr, 100 g křenu, 40 g hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Uzené maso opereme ve vlažné vodě a dáme vařit do vroucí vody tak, aby bylo jen mírně potopené. Přidáme cibuli, několik kuliček pepře a zvolna vaříme do měkka. Když je maso. měkké, vyjmeme je z vývaru a po krátkém zchladnutí zbavíme kostí. Na 30 g másla osmahneme mouku, zalijeme trochou vývaru a rozšleháme. Zvolna vaříme 30 minut, po ..
INGREDIENCE: 4 porce vařeného uzeného masa (krkovice bez kostí), 600g oloupaných brambor, 150g hl. mouky, 1 vejce, 1 dl mléka, sůl, česnek, majoránka, ml. pepř, olej, zelenina na oblohu. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory jemně nastrouháme , necháme chvíli stát a vodu ocedíme. Brambory promísíme s mlékem, moukou, rozšlehaným vejcem, solí, rozetřeným česnekem a kořením ve středně husté těsto, postupně v něm namočíme plátky uzeného a vkládáme je na pánev s rozehřátým olejem. Usmažíme je po obou stranách, ..
INGREDIENCE: 750g uzeného, těsto: 300g hrubé mouky, 20g másla, 2 žloutky, 20g droždí, mléko, sůl, 1 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzené uvaříme, vykostíme a necháme vychladnout. Z hrubé mou, másla, droždí a mléka uděláme hladké těsto, které dáme vykynout. Vyválíme z něho tlustý plát, do kterého studené maso dobře zavineme. Položíme je na vymaštěný plech, necháme chvíli stát, potřeme je vejcem a vložíme do předem vyhřáté trouby. ..
INGREDIENCE. 400g šunky, 2 dl mléka, 1 celer, 20g mouky, 2 vejce, sladká paprika, 50g tuku, zelená petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Šunku rozřežeme na 4 plátky a položíme na 1 hodinu do mléka,aby zjemněla. Mezitím uvaříme celer, necháme jej vychladnout a ukrojíme z něho rovněž4 plátky. Velikost šunkových a celerových řezů má být stejná. Nyní uděláme ze 3 lžic mléka a mouky těstíčko, které osolíme a opaprikujeme. Nejprve v něm obalíme plátek šunky, na ten položíme celerový a oba znovu obalíme: Osmaží ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA