Recepty na xkuchtik.cz

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | JAK UCHOVAT SÝRY

Každá potravina, aby vydržela dlouho čerstvá a dobrá, potřebuje péči při ukládání a uchovávání – a o sýrech to platí zvlášť. Sýr je velice jemný výrobek, který vyžaduje speciální podmínky pro zachování vzhledu, chuti i kvality: stálou teplotu mezi 6 - 8_C a stálou vlhkost vzduchu. Příliš nízká teplota sýr "zabíjí", příliš vysoká ho rozkládá. Obdobné je to s vlhkostí vzduchu - při nízké se sýr vysuší a zdeformuje, při příliš vysoké dojde k jeho rychlému znehodnocení. Sýry je lepší kupovat průběžn ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | Těsto

POSTUP: Kynuté těsto bude lepší a vyšší, když je po prvním vykynutí propícháme vařečkou a necháme kynout znovu.Dáváme-li do těsta celá vejce, napřed je alespoň vidličkou řádně rozšleháme. Vženeme do nich vzduch a podpoříme tak kyprost těsta. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | RADA NAD ZLATO!!

UTÍKÁ TI MLÉKO: Při svařování se mléko nesrazí, když do něj přidáš kostku cukru nebo nádobu před vařením vypláchneš vodou. Mléko při dosažení bodu varu nevzkypí,potřeš-li okraj hrnce pečlivě tukem.Aby mléko nezkyslo dej do 1 litru kostku cukru , nebo v něm rozmíchat špetku sody bikarbony. Stejného výsledku docílíš když do nádoby vložíš čerstvý list křenu. TAJEMSTVÍ AROMA KÁVY: Čerstvě umletá káva nám bude déle vonět, když ji nasypeme do dobře těsnící nádoby a ihned dáme do chladničky.Ráno si pak ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | SBĚR HUB.

Počátek:               Střed:                    Konec:18 Května           31 Května             8 Června17 Června           27 Června        ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | PŘESOLENÁ OMÁČKA.

POSTUP: Přesolíme li omáčku nebo polévku, vhodíme do ní několik kousků syrových brambor a necháme několikrát přejít varem. Pak brambory vyjmeme. Slaná chuť se zmírní. Podobnou službu udělá i kousek chleba, petrželová nať nebo lžička medu. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | ZTMAVNUTÍ OMÁČKY.

POSTUP: Omáčka je příliš světlá? Zkaramelizujeme pár kostek cukru a vmícháme do omáčky. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | ZAHUŠŤOVÁNÍ ŘÍDKÉ OMÁČKY.

POSTUP: Řídkou omáčku zahustíme,když do ní po částech opatrně vmícháme hrudku másla uhnětenou s moukou v poměru jedna k jedné. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | PŘISLAZOVÁNÍ RAJSKÉ OMÁČKY.

POSTUP: Chceme-li přisladit kyselou rajskou omáčku, přidáme do ní nastrouhanou mrkev. Omáčka se tím také zahustí. Nebo do ní přikápneme trochu přislazeného mléka. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | SRAŽENÁ OMÁČKA.

POSTUP: Omáčka která se srazí (lidově zdrcne), vylepšíme špetkou kypřícího prášku nebo můžeme zkusit i lžičku studené vody či smetany nebo sundáme kastrol ze sporáku a ponoříme jej do studené vody. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | KŘEHČÍ TŘENÉ TĚSTO.

POSTUP: Třené těsto na mramorovou nebo pískovou bábovku bude zvlášť křehké, když do něj přidáme trochu jablečného octa a několik kapek rostlinného oleje. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz