Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA NA POMERANČÍCH

INGREDIENCE: 1 kachna, špetka drceného kmínu, sůl, 3 pomeranče, 2 lžíce rybízové marmelády, sklenka pomerančového likéru, 5 malých jablíček. POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu osolíme, do břišní dutiny vsypeme špetku kmínu a vložíme jablíčka. Kachnu dáme na pekáč, podlijeme vodou a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlití upečeme dozlatova. Mezitím na pánvi rozehřejeme šťávu ze dvou pomerančů, přidáme nastrouhanou kůru, rybízovou marmeládu a 1ikér, vše krátce povaříme a takto připravenou omáčkou ..

DRŮBEŽ KACHNA | DOMÁCÍ GULÁŠ II

INGREDIENCE: 600g libového hovězího masa, 60g sádla, 3 větší cibule, 3 stroužek česneku, 3 rajčata, strouhaný chléb, 4 dl vývaru (z masoxu), sůl, mletý pepř, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky a na rozehřátém sádle po všech stranách opečeme. Pak vsypeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme utřený česnek a krátce s masem podusíme. Přidáme rajčata, která jsme oloupali a nakrájeli na čtvrtky, trochu strouhaného chleba, okořeníme, osolíme, přiklopíme pokličkou a dusíme nejprve ve ..

DRŮBEŽ KACHNA | PEČENÁ KACHNA NA JABLEČNÉM MOŠTU.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu osolíme, pokmínujme a pečeme ve vlastním sádlovém výpeku, během pečení poléváme jablečným moštem. Můžeme také plnit jablky, rýži a kořením, během pečení poléváme voňavým koňakem nebo Calvadosem. ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA NA ČESNEKU

INGREDIENCE: 1 kachna, 2 cibule, česnek, 2 lžíce sádla, lžička hl.mouky, pepř, špetka mletého zázvoru, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kachnu rozdělíme na porce, osolíme a poprášíme moukou. Cibuli a česnek nakrájíme na plátky, osmažíme dozlatova na sádle, přidáme porce kachny a zlehka  opečeme po obou stranách. Podlijeme je trochou vody a pečeme pod pokličkou, při pečení odebíráme vypečené sádlo a kachnu podléváme vodou. Podáváme s vařenými brambory. ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA PEČENÁ S JABLKY

INGREDIENCE: 1 kachna, 4 středně velká jablka, sůl, kmín, moučkový cukr na posypání jablk. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kachnu osolíme na povrchu i uvnitř, necháme odležet, pak naplníme oloupanými, na dílky pokrájenými jablky, otvor sešijeme, na pekáči podlijeme trochou vody, pokmínujeme a pečeme. Při pečení kachnu občas propícháme vidličkou, zejména na prsou a pod křídly, aby vyteklo sádlo, které po vypečení sbíráme do zvláštní nádobky. Při pečení kachnu přeléváme mastnou šťávou a podléváme vod ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA NADIVOKO

INGREDIENCE: 1 kachna, sůl, mletý pepř, 50g másla, 50 g slaniny. Mořidlo: 1 l vody, 1 l bílého vína, 2 lžíce octa, 1 cibule, 3 celé pepře, 3 zrnka jalovce, 2 bobkové listy, 3 hřebíčky, tymián, lžička citrónové šťávy (nebo strouhané citrónové kůry), rostlinný tuk nebo olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Do hlubší porcelánové nebo skleněné mísy dáme očištěnou a omytou kachnu. Zalijeme horkým mořidlem, dobře přikryjeme a necháme vychladnout. Pak kachnu vyjmeme z mořidla, osolíme, mírně popepříme a vložíme do ..

DRŮBEŽ KACHNA | ZBOJNICKÁ KACHNA.

INGREDIENCE: 1 kachna, 2 velké cibule, 4 lžíce vepřového sádla, l sklenička hub nakládaných v octě, l konzerva sterilovaných žampionů, 1/2 l sladké smetany, l lžíce hladké mouky, l citrón, l lžíce másla, 3 lžíce kečupu, sůl, pepř, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kachnu osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a v troubě upečeme dozlatova. Při pečení tučná místa propícháme vidličkou, aby tuk mohl vytéci. Vypečený tuk lžící sebereme nebo slijeme, aby se při dalším pečení nepřepaloval. Upečenou kach ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA S ČERVENÝM ZELÍM.

INGREDIENCE: 1 kachna, sůl, kmín, 3 jablka, malá hlávka červeného zelí, 1 lžíce sádla, 1 cibule, sklenka červeného vína, lžička cukru, lžíce hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kachnu omyjeme, osušíme, kůži i vnitřek osolíme a posypeme kmínem. Kachnu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme za občasného podlití, obrácení a sebrání vypečeného sádla. Jablka vložíme do břišní dutiny nebo je dusíme ve výpeku. Dočervena upečenou kachnu vyjmeme a naporcujeme, vypečené sádlo slijeme, výpek po ..

DRŮBEŽ KACHNA | ŠUMAVSKÁ KACHNA.

INGREDIENCE: 1 kachna, 200 g moravského uzeného masa, 40 g sušených předem namočených hub, 3 dl (sklenička) sterilovaných lahůdkových cibulek, l dl bílého vína, l lžíce hladké mouky, 2 dl vývaru z masoxu, sůl, pepř, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kachnu osolíme, okmínujeme, podlijeme a upečeme v troubě dozlatova. Při pečení tučná místa propícháme vidličkou, aby mohl tuk vytéci. Vypečený tuk lžící sebereme nebo slijeme, aby se při dalším pečení nepřepaloval. Na části vypečeného sádl ..

DRŮBEŽ KACHNA | ROLÁDA Z KACHNY.

INGREDIENCE: 1 kachna. Náplň: 1/2 kg libového bůčku, 3 žemle, 3 vejce,: mléka, 100 g slaniny, 1 kachní játra nebo malá konzerva paštiky, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, špetka nového koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu očistíme, opláchneme a osušíme. Krk, nohy a křídla odsekneme. Kachnu na hřbetě podél páteře rozřízneme a pomocí nože maso opatrně sejmeme ze žeber. Vykostíme stehna a plát masa osolíme a opepříme. Vepřový bůček vykostíme, umeleme a vmícháme do něj nadrobno nakrájenou slaninu, žemle n ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz