INGREDIENCE: 1 kachna, špetka drceného kmínu, sůl, 3 pomeranče, 2 lžíce rybízové marmelády, sklenka pomerančového likéru, 5 malých jablíček. POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu osolíme, do břišní dutiny vsypeme špetku kmínu a vložíme jablíčka. Kachnu dáme na pekáč, podlijeme vodou a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlití upečeme dozlatova. Mezitím na pánvi rozehřejeme šťávu ze dvou pomerančů, přidáme nastrouhanou kůru, rybízovou marmeládu a 1ikér, vše krátce povaříme a takto připravenou omáčkou ..
INGREDIENCE: 600g libového hovězího masa, 60g sádla, 3 větší cibule, 3 stroužek česneku, 3 rajčata, strouhaný chléb, 4 dl vývaru (z masoxu), sůl, mletý pepř, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky a na rozehřátém sádle po všech stranách opečeme. Pak vsypeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme utřený česnek a krátce s masem podusíme. Přidáme rajčata, která jsme oloupali a nakrájeli na čtvrtky, trochu strouhaného chleba, okořeníme, osolíme, přiklopíme pokličkou a dusíme nejprve ve ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu osolíme, pokmínujme a pečeme ve vlastním sádlovém výpeku, během pečení poléváme jablečným moštem. Můžeme také plnit jablky, rýži a kořením, během pečení poléváme voňavým koňakem nebo Calvadosem. ..
INGREDIENCE: 1 kachna, 2 cibule, česnek, 2 lžíce sádla, lžička hl.mouky, pepř, špetka mletého zázvoru, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kachnu rozdělíme na porce, osolíme a poprášíme moukou. Cibuli a česnek nakrájíme na plátky, osmažíme dozlatova na sádle, přidáme porce kachny a zlehka opečeme po obou stranách. Podlijeme je trochou vody a pečeme pod pokličkou, při pečení odebíráme vypečené sádlo a kachnu podléváme vodou. Podáváme s vařenými brambory. ..
INGREDIENCE: 1 kachna, 4 středně velká jablka, sůl, kmín, moučkový cukr na posypání jablk. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kachnu osolíme na povrchu i uvnitř, necháme odležet, pak naplníme oloupanými, na dílky pokrájenými jablky, otvor sešijeme, na pekáči podlijeme trochou vody, pokmínujeme a pečeme. Při pečení kachnu občas propícháme vidličkou, zejména na prsou a pod křídly, aby vyteklo sádlo, které po vypečení sbíráme do zvláštní nádobky. Při pečení kachnu přeléváme mastnou šťávou a podléváme vod ..
INGREDIENCE: 1 kachna, sůl, mletý pepř, 50g másla, 50 g slaniny. Mořidlo: 1 l vody, 1 l bílého vína, 2 lžíce octa, 1 cibule, 3 celé pepře, 3 zrnka jalovce, 2 bobkové listy, 3 hřebíčky, tymián, lžička citrónové šťávy (nebo strouhané citrónové kůry), rostlinný tuk nebo olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Do hlubší porcelánové nebo skleněné mísy dáme očištěnou a omytou kachnu. Zalijeme horkým mořidlem, dobře přikryjeme a necháme vychladnout. Pak kachnu vyjmeme z mořidla, osolíme, mírně popepříme a vložíme do ..
INGREDIENCE: 1 kachna, 2 velké cibule, 4 lžíce vepřového sádla, l sklenička hub nakládaných v octě, l konzerva sterilovaných žampionů, 1/2 l sladké smetany, l lžíce hladké mouky, l citrón, l lžíce másla, 3 lžíce kečupu, sůl, pepř, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kachnu osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a v troubě upečeme dozlatova. Při pečení tučná místa propícháme vidličkou, aby tuk mohl vytéci. Vypečený tuk lžící sebereme nebo slijeme, aby se při dalším pečení nepřepaloval. Upečenou kach ..
INGREDIENCE: 1 kachna, sůl, kmín, 3 jablka, malá hlávka červeného zelí, 1 lžíce sádla, 1 cibule, sklenka červeného vína, lžička cukru, lžíce hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kachnu omyjeme, osušíme, kůži i vnitřek osolíme a posypeme kmínem. Kachnu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme za občasného podlití, obrácení a sebrání vypečeného sádla. Jablka vložíme do břišní dutiny nebo je dusíme ve výpeku. Dočervena upečenou kachnu vyjmeme a naporcujeme, vypečené sádlo slijeme, výpek po ..
INGREDIENCE: 1 kachna, 200 g moravského uzeného masa, 40 g sušených předem namočených hub, 3 dl (sklenička) sterilovaných lahůdkových cibulek, l dl bílého vína, l lžíce hladké mouky, 2 dl vývaru z masoxu, sůl, pepř, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kachnu osolíme, okmínujeme, podlijeme a upečeme v troubě dozlatova. Při pečení tučná místa propícháme vidličkou, aby mohl tuk vytéci. Vypečený tuk lžící sebereme nebo slijeme, aby se při dalším pečení nepřepaloval. Na části vypečeného sádl ..
INGREDIENCE: 1 kachna. Náplň: 1/2 kg libového bůčku, 3 žemle, 3 vejce,: mléka, 100 g slaniny, 1 kachní játra nebo malá konzerva paštiky, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, špetka nového koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu očistíme, opláchneme a osušíme. Krk, nohy a křídla odsekneme. Kachnu na hřbetě podél páteře rozřízneme a pomocí nože maso opatrně sejmeme ze žeber. Vykostíme stehna a plát masa osolíme a opepříme. Vepřový bůček vykostíme, umeleme a vmícháme do něj nadrobno nakrájenou slaninu, žemle n ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA