INGREDIENCE: 1 kg krůtích prsou, 6 plátku veky 2 svazečky petrželové natě, 2 cibule, 80 g tvrdého sýra, 2 vejce, sůl, ml. Pepř, olej, 150 ml bílého vína, 150 ml zeleninového bujónu, 300 g mrkve, 1 pórek, 100 g rajského pyré nebo kečupu. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso umyjeme, osušíme a po délce nařízneme tak, aby vznikla kaplana naplnění. Plátky veky nakrájíme na kostky, petrželovou nať nasekáme, cibuli nakrájíme nadrobno a sýr nastrouháme. Do mísy dáme kostky z veky, sýr, petržel, cibuli, rozšlehané vej ..
INGREDIENCE: 4 krůtí řízky, sůl, petrželka, kousek pórku, 1 lžíce hl. mouky, 1 lžíce másla ,olej.Nádivka: 1 žemle, mléko, 1 vejce, 10g másla, 2 žampióny, kousek vařené mrkve, 1 lžíce hrášku, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Krůtí řízky rozklepeme do šířky, osolíme, lehce poprášíme drobně nakrájenou petrželkou, poklademe nádivkou a řízky přeložíme v půli. Okraje masa sklepneme paličkou a sepneme jehlami na závitky, řízky poprášíme moukou, vložíme do kastrolu se lžící oleje a másla, hned podlijeme trochou vod ..
INGREDIENCE: 600g krůtích prsou (špalíček),sůl, hořčice, olej, 70g šunky, 3 žampióny, 2 vejce, kousek červené papriky, vývar, 1 lžíce másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Krůtí prsa rozkrojíme na plát, lehce jej rozklepeme do šířky, osolíme a potřeme tence hořčicí. Na oleji osmáhneme žampióny nakrájené na plátky, zalijeme je rozšlehanými vejci a umícháme řidší nádivku. Potřeme jí lehce plát masa, poklademe jej šunkou a nudličky papriky a maso stočíme do rolády. Ovineme ji pevnou nití, vložíme do kastrolu s ro ..
INGREDIENCE: 500g těstovin, 60g slaniny, 1 lžíce Ramy Culinesse, 1 cibule, 4 krůtí řízky, sůl, ml. pepř, 250g čerstvých hub (můžeme použít i houby sušené předem namočené), 2 stroužky česneku, kmín, 3 lžíce kečupu, 400 ml Ramy Cremefine na vaření, 3 lžíce světle jíšky. POSTUP PŘÍPRAVY: Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na Ramě Culinesse. Přidáme na nudličky nakrájené maso, osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Dále přidáme očištěné a rozkrájené ..
INGREDIENCE: 1 kg krůtích stehen, 100g slaniny, 2 lžíce másla, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 70g čerstvého zázvoru. Portská omáčka: 1/ l masového vývaru, 200 ml portského vína, 2 cibule, 2 pomeranče, 1 citron, tymián, sůl, ml. pepř, chilli, 2 lžičky solamylu, 2 lžíce olivového oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Z omytých krůtích stehen vytáhneme šlachy a vykostíme je. Místo kostí vložíme slaninu. Do pekáče dáme olivový olej, kousky másla a na malé kostičky nakrájený zázvor. Upravená stehna osolíme, o ..
INGREDIENCE: 4 řízky z krůtích prsou(bez kůže) po 150g, sůl, ml. bílý pepř, 1 lžíce hl. mouky, lžíce oleje, 20g másla, 1 cibule, 50g šunky, 1 dl bílého vína, 3 rajčata, špetka rozmarýnu, 2 papriky. POSTUP PŘÍPRAVY: Krůtí řízky rozkrojíme na poloviny, po obvodu nařízneme, jemně naklepeme, lehce osolíme a obalíme v mouce. Vložíme je na pánev s rozehřátým olejem a zvolna je pečeme po obou stranách. Na másle zpěníme cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka, přidáme šunku nakrájenou na čtverečky, víno a ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Postup při pečení stejný jako v předcházejícím předpise. Krůtu před pečením však naplníme nádivkou, a to buď do kůže nad prsíčky, nebo do břišní dutiny. Kůži sešijeme nití nebo zajistíme jehlami, aby při pečení nádivka nevytékala.Housková nádivka: 3 nepříliš čerstvé žemle, šálek teplého mléka, 50 g slaniny, několik oloupaných a na nudličky nakrájených mandlí, 50 g šunkového salámu nebo šunky, l lžíce másla, 3 vejce, špetka muškátu, petrželka, sůl.Žemle nakrájíme na kostičky, pře ..
INGREDIENCE: 4 plátky masa z krůtích prsíček, sůl, pepř, med, citrónová šťáva, sójová omáčkaPOSTUP PŘÍPRAVY: Plátky masa osolíme a opepříme, potřeme medem a vložíme do porcelánové mísy. Pokapeme citrónovou šťávou a sójovou omáčkou. Necháme odležet do druhého dne. Pečeme v pekáčku na trošce oleje, často podléváme. Podáváme s bramborami. ..
INGREDIENCE: 500g krůtích prsíček, 1 konzerva (425g) loupaných rajských jablíček, 3 cibule, 3 lžíce oleje, 200g dlouhozrnné rýže, 1/8 l čirého vývaru z kostky, 100g mraženého hrášku, 1 salátové okurky, 4 stroužky česneku, 500g netučného tvarohu, 3 lžíce mléka, sůl, bílý pepř, 1 malou papriku.POSTUP PŘÍPRAVY: Rajská nakrájíme na kousky a i s nálevem propasírujeme přes síto. 1 cibuli nakrájíme na jemné kostičky. V kastrolu zahřejeme 1 lžíci oleje a smažíme na něm cibuli, až zesklovatí. Přidáme rý ..
INGREDIENCE: 4 krůtí řízky, 4 malé plátky moravského uzeného masa, 40 g slaniny, mletá paprika, olej, hladká mouka, 20 g másla, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Krůtí řízky naklepeme, osolíme, po krajích nařízneme, okořeníme mletou paprikou, poklademe plátky uzeného masa a hranolky slaniny, stočíme v závitky a upevníme jehlami na závitky. Poprášíme je moukou, opečeme po všech stranách na oleji, přidáme máslo a několik lžic vody a dusíme doměkka pod pokličkou na malém ohni. Podáváme s bramborovou kaší nebo s ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA