INGREDIENCE: 1 slepice, sůl, mletý pepř, 50 g sádla, l cibule, 20 g rajského protlaku, 10 g hladké mouky, 100 g čerstvých paprik, 2 rajčata.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou slepici rozdělíme na porce, osolíme a opepříme. Na sádle podusíme oloupanou cibuli nakrájenou na plátky, přidáme porce slepice, po obou stranách je opečeme, přidáme rajský protlak a mírně zalijeme vodou. Pak vložíme do trouby, pod poklicí dusíme doměkka. Po hodině porce vyjmeme, přidáme pokrájené papriky a rajčata a teplou vodu. Vš ..
INGREDIENCE: 1 slepice, sůl, 60 g slaniny, l cibule, 2 lžičky sladké papriky, masox, 200 g celeru, 1/4 l smetany, lžíce hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Opranou, očištěnou slepici rozkrájíme na osm dílů a osolené porce vložíme na rozkrájenou a vyškvařenou slaninu. Pak přidáme rozkrájenou cibuli, papriku a vše dusíme pod pokličkou. Po chvíli porce masa obrátíme na druhou stranu a znovu krátce podusíme ve vlastní šťávě. Pak maso zalijeme vroucí vodou, přidáme masox a slepici dusíme téměř doměkka. Po ..
INGREDIENCE: 1 slepice, 3 lžíce kořenové zeleniny, l lžíce másla a 3 lžíce oleje, l cibule, l lžíce sladké papriky, sůl, kelímek zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Oškubanou, vykuchanou a očištěnou slepici rozdělíme na porce, vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme 3 lžíce kořenové zeleniny a uvaříme doměkka (nejlépe v tlakovém hrnci). Měkkou slepici vyjmeme z vývaru, necháme okapat, vykostíme a zbavíme kůže (někdo však kůži rád). Máslo a olej rozehřejeme, ..
INGREDIENCE: 1 slepice, 2 lžíce oleje a l lžíce másla, l drůbeží játra, 100 g měkkého salámu, l cibulka, 3 stroužky česneku, l rohlík rozmáčený v mléce, l vejce, sůl, pepř, 1/2 lžičky kari koření, petrželka, l lžíce másla, l lžíce hladké mouky, 2 dl šlehačky, 2 žloutky, citrón, 250 g rýže, 1/2 l vyváni ze slepice. POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve si připravíme nádivku. Na rozehřátém oleji s máslem osmahneme na kousky nakrájená játra, nadrobno nakrájenou cibulku, nastrouhaný česnek, na nudličky nakrájený ..
INGREDIENCE: 1 slepice,100 g másla, 50 g slaniny, 100 g cibule, 1g sl. papriky, 2g soli, 1 l sladké smetany, 70g hl. mouky, špetka pepře..POSTUP PŘÍPRAVY: Slepici rozsekáme na porce, protýkáme slaninou, osolíme a opečeme na másle. Pak slepici vyndáme na zbylém tuku dorůžova osmažíme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou a zalijeme přiměřeně vodou. Porce slepice dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, omáčku vysmáhneme až na tuk, zaprášíme moukou, kterou osmáhneme a zalijeme polévkou nebo vodo ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře uvařenou slepici zbavíme největších kostí a nakrájíme na porce. V kastrole rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme k ní jemně nakrájenou cibulku, když je do zlatova, přisypeme sladkou papriku, zalijeme polévkovou lžící octa, na to naklademe porce slepice, přisolíme, podlijeme vývarem a krátce podusíme. Pak porce přendáme na mísu, šťávu povaříme na prudkém ohni, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem a znovu povaříme. Do této omáčky přilijeme osminku kys ..
INGREDIENCE: 1 očištěná slepice, 60 g másla, podle chuti sůl. Omáčka - 40 g másla, 1 lžíce hl. mouky, 2 lžíce hořčice, 3 dl kyselé smetany, špetka cukru a soli, 1 octa, 2 žloutky. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou vypranou slepici nakrájíme na porce,osolíme, potřeme olejem a pečeme v troubě za stálého podlévání vlastní šťávou. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, dobře rozšleháme s vodou (nebo vývarem) a provaříme, pak přidáme hořčici, ocet, smetanu, mírně povaříme, odstavíme a opatrně zaš ..
INGREDIENCE: 1 očištěná slepice a vnitřnosti ze slepice, 800 g oloupaných brambor, 50g rýže, 150g cibule, 100g másla, sůl a mletý pepř, špetka mleté papriky, petrželová nať.POSTUP PŘÍPRAVY: očištěnou a vypranou slepici osolíme, nadijeme, zašijeme, několikrát propíchneme vidličkou a dáme vařit do přiměřeného množství vařící osolené vody. Nádivku si připravíme v kastrole, kde osmahneme na másle drobně krájenou cibuli, přidáme opranou rýži a dusíme do poloměkka. Vnitřnosti ze slepice nakrájíme na m ..
INGREDIENCE: 500g brambor, 200g hub, 200g vařené čočky, 100 ml mléka, 1 vejce, 20g oleje, 1 cibule, 1 lžíce kořeninových natí, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby udusíme na cibuli, brambory nakrájíme na plátky. Suroviny uložíme do pekáče, osolíme, okořeníme a zalijeme vejcem rozšlehaným v mléce. Obměna: Můžeme posypat strouhaným sýrem. ..
POSTUP PŘÍPRAVY:Upravíme je tedy buď ze zbytků předešlého jídla, nebo ze staré slepice, kterou ožehneme, vykucháme a opereme. Maso sejmeme s kostí i s kůží, umelme na strojku, přidáme žemli máčenou v mléce - na 1 kg slepice 100g žemle - znovu umeleme, přilijeme trochu rozpuštěného másla, osolíme a dobře promícháme se špetkou majoránky. Utvoříme karbanátky, obalíme je ve strouhance a smažíme po obou stranách v rozpáleném tuku 4-6 minut do růžova. Pak dáme pánev s karbanátky na 5 minut do trouby n ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA