Recepty na xkuchtik.cz

GULÁŠ HOVĚZÍ | SLAVNOSTNÍ GULÁŠ

INGREDIENCE: Vývar: 1/8 kg hovězích kostí, 3/8 l vody, celý pepř, nové koření, bobkový list, muškátový oříšek - toho všeho přiměřeně, 250g velký celeru, 60g petržele, 60g mrkve, 75g cibule, 1/8 bujónu (masox) - zlatého hovězího, 2,5 g soli. Základní suroviny: 1 kg hovězího masa (lepší je kombinace více druhů), 4 cibule, 380 g vepřového sádla, 5 g mleté papriky, 1 1/2 g pálivé papriky, 1/2 g drceného kmínu, 1/2 g mletého pepře, 7,5 g česneku, 1/2 g majoránky, 125 g rajčatového protlaku, 2,5 ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | MINUTKOVÝ GULÁŠ ŠVÝCARSKÝ

INGREDIENCE: 500 g roštěné, 3 lžíce oleje,100 g uzeného masa, 2 cibule, 1 lžička hladké mouky, ml. sladká paprika, mletý pepř, vývar, 150 ml kysané smetany, sůl, petrželka, 4 lžíce strouhaného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na menší kostky a v rozehřátém oleji je ze všech stran osmahneme. Potom přidáme na kostky nakrájené uzené maso, nadrobno nakrájenou cibuli a znovu opečeme. Směs zaprášíme moukou promíchanou s mletou sladkou paprikou a pepřem. Osmahneme, podlijeme asi 5 lžícemi v ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | HOVĚZÍ GULÁŠ III

INGREDIENCE: 500 g hovězí kližky, 60 g sádla, 4 cibule, sůl, mletý pepř, vývar (voda), 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička mleté papriky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 stroužek česneku, 1 sterilovaná okurka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky. Na rozehřátém sádle osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, po všech stranách je opečeme, osolíme, opepříme, podlijeme horkou vodou nebo vývarem a dusíme. Když je maso skoro měkké, vydusíme šťávu do tuku. Potom guláš zaprášíme h ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | HOVĚZÍ GULÁŠ NA PIVU

INGREDIENCE: 500 g zadního hovězího, 4 cibule, sůl, pepř, sladká paprika, černé pivo, papriková klobása, olej, hladká mouka, brambory, česnek, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso, okořeníme a opečeme. Posypeme sladkou paprikou, promícháme, podlijeme trochou vody a černým pivem. Chvíli před dokončením zahustíme strouhanými bramborami, přidáme pokrájenou klobásu a společně povaříme. ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | MINUTKOVÝ GULÁŠ S LEČEM

INGREDIENCE: 500 g roštěnce, 4 lžíce oleje, 2 cibule, mletá sladká paprika, feferonky, 8 lžic sterilovaného leča bez uzeniny, mletý pepř, sůl, 8 lžic vývaru z kostí nebo vody, 160 g strouhaného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněný, přes vlákna na hranolky nakrájený roštěnec opečeme zprudka na oleji, přidáme drobně nakrájenou cibuli, po zpěnění sladkou papriku, potom rozsekané feferonky, lečo, pepř, sůl, horký vývar a krátce podusíme. Guláš vložíme na nahřáté talíře, posypeme strouhaným sýrem a pod ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | ITALSKÝ GULÁŠ

POSTUP PŘÍPRAVY: Do přetlakového hrnce dáme 2 velké nadrobno nasekané cibule, sklenici olivového oleje, necháme zpěnit, přidáme hovězí maso nakrájené na kousky (asi 0,8 - 1 kg) a za stálého míchání necháme osmahnout maso po všech stranách. Až je vše lehce do růžova, přidáme 1 kg loupaných rajčat, rozmačkáme je, osolíme, zamícháme, zakryjeme, zavřeme ventil a necháme vařit na mírném ohni asi 40 minut. Otevřeme, přidáme bazalku a dle chuti peperoncino, necháme vařit podle potřeby 5-10 min, až se š ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | CHILLI GULÁŠ

INGREDIENCE: 400 g zadního hovězího masa z kýty, sůl, mletý pepř, mletý koriandr, koření chilli, 8 lžic oleje, 2 cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, 100 ml červeného vína, 150-200 g sterilovaného leča bez uzeniny. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme mletý koriandr a koření chilli, zakapeme olejem, dobře promícháme a necháme odležet. Na rozehřátém oleji dozlatova osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, vmícháme rajčatový protlak, vložíme ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | HOVĚZÍ GULÁŠ S KYSANOU SMETANANOU

INGREDIENCE: 4 lžíce vepřového sádla, 600 g hovězího masa, 500 g cibule, 1 lžička soli, ¾ lžičky ml. pepře, 2 lžíce sl. papriky, 4 stroužky česneku, ½ lžičky ml. kmínu, 1/8 l vývaru, 2 lžíce červeného vinného octa, 1 lžíce hl. mouky, 3/8 l kysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Sádlo rozpálíme v kastrolu. Maso nakrájené na kostky prudce osmáhneme za stálého míchání. Cibuli nakrájíme na hrubo, česnek utřeme a přidáme k masu, necháme asi 6 minut osmahnout dosvětlehněda. Přidáme koření, vývar ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | MAĎARSKÝ PERKELT

INGREDIENCE: 500 g předního hovězího masa, 60 g sádla, 3 cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, 200 ml bílého vína, sůl, worcesterská omáčka. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso nakrájíme na kostky. Na rozehřátém sádle osmahneme dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli a poprášíme ji mletou sladkou paprikou. Pak přidáme maso a po všech stranách je lehce osmažíme, zalijeme bílým vínem a dusíme doměkka. Nakonec pokrm osolíme a přichutíme worcesterskou omáčkou. Podáváme s chlebem nebo s bílým pečivem. ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | HOVĚZÍ CIBULOVÝ GULÁŠ

INGREDIENCE: 600 g hovězího masa bez kostí, 60 g slaniny, 50 g sádla, 400 g cibule, 1 lžíce hladké mouky, mletá sladká paprika, sůl, česnek, 2 lžíce rajčatového kečupu, worcesterská omáčka, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso naklepeme a nakrájíme na stejně velké kostky. Slaninu pokrájíme na kostičky, rozškvaříme na sádle, přidáme drobně pokrájenou cibuli, usmažíme ji dozlatova, vmícháme papriku, potom maso a dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě. Po vydušení šťávy maso osolíme, podlijeme ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz