Recepty na xkuchtik.cz

GULÁŠ VEPŘOVÝ | VEPŘOVÝ GULÁŠ NA PIVĚ.

INGREDIENCE: 400 g vepřového masa z plece, sůl, špetka kmínu, 80 g sádla nebo tuku, 20 g hladké mouky, 2 stroužky česneku, 1 krajíc chleba, 1/4 l světlého piva, kousek omyté citrónové kůry.POSTUP PŘÍPRAVY: Na kostky nakrájené a omyté maso osolíme, okořeníme, vložíme na jemně nakrájenou cibuli osmahnutou na sádle a osmažíme ze všech stran, pak podlijeme vodou a dusíme doměkka. Vydušenou šťávu zaprášíme moukou, přidáme nastrouhaný chléb a vše zalijeme pivem a omáčku dobře provaříme. Do omáčky vlož ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | SEGEDÍN.

INGREDIENCE: 1 kg vepřové kýty, 1 kg kysaného zelí, 2 větší cibule, rajčatový protlak, 2 masoxy slepičí, paprika, bobkový list - 2 ks, chilli, Harissa, cukr, sůl, pepř, hl. mouka, 2 lahvičky Kapucín (smetana), popř. 2 rajské, paprika, olivy, kapary.POSTUP PŘÍPRAVY: Očistíme a nakrájíme maso na kostičky. Osolíme, opepříme. Opečme na pánvi. Vyndáme z pánve a dáme do kastrolu. Zalijeme horkou vodou. Dáme dusit na půl hodiny. Přidáme 2 bobkové listy. Cibuli nakrájíme najemno. Opečeme do zlatova. Při ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | VEPŘOVÝ GULÁŠ S HOUBAMI.

INGREDIENCE: 800g vepřové plece, 200g žampionů, 2 lžíce sádla, 5 cibulí, sůl, ml. černý pepř, 100 ml masového vývaru, 200 ml červeného vína, 1 lžíce instantní jíšky.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na stejnoměrné kousky. Žampiony nakrájíme na silnější plátky. V kastrolu rozehřejeme sádlo. Cibuli nasekáme nadrobno. Zpěníme ji do růžova na sádle, přidáme maso a zprudka je opečeme. Osolíme, opepříme a vydusíme do šťávy. Vývar promícháme s červeným vínem. Maso zalijeme vývarem s vínem a dusíme na mír ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | SEGEDINSKÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 120 g vepřového libového bůčku, 5 g oleje, 10 g cibule, sůl, kmín, paprika, 100 g kysaného zelí, 3 g hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji osmažíme cibuli a vložíme maso. Maso orestujeme, osolíme, okmínujeme a opepříme. Dusíme nejdříve ve vlastní šťávě a pak podlijeme. K poloměkkému masu přidáme větší část pokrájeného zelí, a když je téměř měkké, zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě. Povaříme a do hotového guláše přimícháme zbytek syrového pokrájeného zelí. ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | GULÁŠ PIVNÍHO SKAUTA.

INGREDIENCE: 500g vepřového plecka, 2 cibule, 1/ l světlého piva, 1 zakysaná smetana, hl. mouka, olej, ml. pepř, paprika, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Kostky masa opečeme na osmažené cibuli, osolíme, okořeníme a podlijeme pivem. Za občasného podlévání dusíme doměkka. Na závěr zahustíme zakysanou smetanou rozmíchanou s moukou a ještě povaříme. Ozdobíme kolečky cibule a kostičkami papriky. ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | RIZOTO PO ČÍNSKU.

INGREDIENCE: 250 g rýže, 250 g vepřového nebo uzeného masa, 4 malé cibule, 4 vejce, 4 lžíce oleje, 1/2 lžičky soli, lžička kari koření, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Opranou rýži zalijeme vodou, osolíme a uvaříme. Na kostičky nakrájené maso podusíme v malém množství vody. V hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme do něj kari, rýži a promícháme. Potom přidáme kousky masa. Nakonec vmícháme vejce s nadrobno nakrájenou cibulí a necháme srazit. Na talířích rizoto ozdobíme nasekanou petrželkou. ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | STUDENÁ ČÍNSKÁ RÝŽE.

INGREDIENCE: 200 ml mléka, 80 g cukru, 100 g rýže, 2 žloutky, 50 g rozinek Na přelití: 8 lžic rybízové nebo jiné pikantní zavařeniny, 4 lžíce pálenky nebo likéru (rum, griotka). POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži uvaříme v mléce s cukrem a rozinkami na kaši. Po chvíli vmícháme žloutky, směs rozdělíme do tvořítek vypláchnutých studenou vodou a vychladíme. Před podáváním tvořítka krátce namočíme do teplé vody, vyklopíme na talíř a přelijeme horkou zavařeninou ochucenou pálenkou či likérem. ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | KIRGIZSKÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: Pro 4 osoby budeme potřebovat 600g vepřové kýty, 3 pěkné cibule,150 g oleje, vrchovatou lžíci červené papriky, 100g burských oříšků, česnek, sůl, pepř a worcester.POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně nakrájenou cibulku osmažíme do růžova, přidáme maso pokrájené na menší kousky, osolíme a dusíme. Na pánvičce v rozpáleném oleji osmažíme burské oříšky a ve chvíli, kdy je sejmeme s ohně, přidáme utřený česnek a lžíci papriky. Dobře rozmícháme, nasypeme na maso, opepříme a dochutíme worcesterem. Podá ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | GULÁŠ Z VEPŘOVÉHO MASA A ZELENINY.

INGREDIENCE: 400g vepřového ramínka nebo plecka (bez kostí), lžíce másla nebo rostlinného tuku sůl pepř, 1/2 l masového vývaru (i z kostky), 500 g mrkve, 200 g pórku, 500 g brambor, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso rozkrájíme na kostky, na rozehřátém tuku je ze všech stran důkladně opečeme, osolíme, opepřfme a zalité.vývarem velmi mírně 30 minut vaříme. Mezitím rozkrájíme na kolečka očištěnou a opranou mrkev a pórek. Oloupané brambory rozkrájíme na kostičky a všechnu zeleninu přidáme p ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | UHERSKÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 750g kysaného zelí, 300g uzeného masa, 300g vepřového masa z ramínka nebo plecka, 50g slaniny, paprika, 2 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 l kysané smetany, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kysané zelí překrájíme, zalijeme vodou a hned do něho přidáme omyté a na kostky krájené uzené maso a stejně krájené vepřové maso. Doplníme na kostičky rozkrájenou a rozškvařenou slaninou i paprikou. Přikryjeme a dusíme doměkka. Zvlášť na pánvi připravíme ze sádla a mouky světlou jíšku, dobře ji s vod ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz