INGREDIENCE: 600g čerstvých klobouků václavek, 60g másla, 60g cibule, 3strouiky česneku, sůl, půl lžičky jemně rozsekaného kmínu, 70g sladké mleté papriky, 40g hladké mouky4 dl světlého vývaru z hovězího masa nebo vývaru z kostky masoxu a 3 lžíce rajčatového kečupu.POSTU PŘÍPRAVY: Kloboučky václavek krátce spaříme horkou vodou a nakrájíme na menší kousky. V kastrole na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a rozsekaný česnek, přidáme pokrájené václavky, osolíme, okořeníme a dusíme ..
INGREDIENCE: 500 g tvrdších hub, 500 g brambor, 500 g rajčat, 2 papriky, 2 cibule, 120 g slaniny, hrnek vývaru, sůl, ml. paprika, hrnek kysané smetany, 30 g tvrdého sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby a brambory pokrájíme na kostky, rajčata na drobno, papriky na proužky a vše promícháme. Slaninu nakrájíme na kostičky a zpěníme, přidáme směs a zalijeme vývarem. Osolíme, okořeníme a 30minut dusíme. Nakonec zalijeme guláš smetanou, sypeme petrželkou a strouhaným sýrem. ..
INGREDIENCE: 600 g hříbků nebo jiných hub, 1 větší cibule, 1 lžíce vepřového sádla, 60 g hladké mouky, 0,8 vývaru z masa nebo kostí, 1 lžička sladké mleté papriky, pepř, majoránka, sůl, kmín.POSTUP PŘÍPRAVY: Houby očistíme, případně kloboučky oloupeme, nakrájíme na kostky, opláchneme v tekoucí vodě a necháme na cedníku okapat. Na polovině sádla osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova, přidáme mletou papriku a po zapěnění zalijeme vývarem z masa. Na tento základ vložíme připravené houby, o ..
INGREDIENCE: 200 g brambor, 10 g mrkve, 10 g celeru 5 g hrášku, 60 g libového vepřového masa, 5 g hladké mouky, 10 g másla, sůl, pažitka, vývar z cibule a kmínu.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky, osolíme, nasucho opečeme podlijeme vývarem z cibule a kmínu a dusíme. K poloměkkému masu přidáme na kostky nakrájené brambory a zeleninu zahustíme nasucho opraženou mouku a dodusíme. Do hotového přidáme kousek čerstvého másla a usekanou pažitku. ..
INGREDIENCE: 600 g filé z tresky, šťáva z l citrónu, 2 cibule, 2 lžíce oleje, 3 papriky, mletá sladká a špetka pálivé papriky, pepř, sůl, l lžička hladké mouky, vývar z masa nebo masoxu na podlití, pórek na ozdobení.POSTUP PŘÍPRAVY: Filé z tresky omyjeme, osušíme a pokrájíme. Kousky rybího masa dáme do porcelánové mísy, pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi půl hodiny odležet. Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na proužky pokrájené papriky, osmahneme, okořeníme, osolíme, pod ..
INGREDIENCE: 300 g vepřových jater 300 g srdce, 1 cibule, 100g másla, 1 lžíce hl. mouky, 100g slaniny, sůl, masox.POSTUP PŘIPRAVY: Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, slaninu a papriku, přidáme srdce a dusíme do měkka. Potom přidáme játra, krátce podusíme, až změknou, zaprášíme je moukou a podlijeme polévkou z masoxu nebo hovězího masa.. Povaříme omáčku a dochutíme. Podáváme s chlebem. ..
INGREDIENCE: Na 1,2 kg brambor 4-6 vuřtů nebo špekáčků, 1 větší cibule, 50 g sádla, sůl, sladká paprika, trochu mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové oloupané brambory nakrájíme na plátky a dáme dusit spolu s plátky vuřtů na cibuli osmaženou dorůžova. Když jsou téměř měkké, zaprášíme je moukou a paprikou, osolíme, podlijeme trochu vodou a povaříme. Pozor, snadno se převaří. ..
INGREDIENCE: 500 g mrazených žaludků, srdíček a jater, 1 velká cibule sladká paprika, sůl, pepř, 2 lžíce sádla, kůrka tvrdého chlebe, majoránka, česnek, 1/2 kostky masoxu.POSTUP PŘIPRAVY: Rozmrazené žaludky, srdíčka a játra dobře očistíme, propláchneme vodou a pokrájíme ne menší kousky. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku a nakrájené drůbky. Podlijeme horkým bujónem z masoxu a dusíme pod pokličkou. Mezitím si nastrouháme kousek tvrdého chleba. Počkáme, až je šťáv ..
INGREDIENCE: 2 větší cibule, 100 g sádla, 1,5 kg brambor, 3 lžíce hladké mouky, 1 l vývaru z masa nebo kostí, majoránka, sladká mletá paprika, pepř, sůl, česnek, kmín.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na poloviční dávce sádla dozlatova. Přidáme papriku, zpěníme ji a zalijeme vývarem. Oškrábané brambory nakrájíme na větší kostky, přidáme je do základu, okořeníme kmínem, pepřem a utřeným česnekem a osolíme. Dusíme pod poklicí do poloměkka. Pak zahustíme světlou jíš ..
INGREDIENCE: 600g očištěného kapra, 50 g slaniny bez kůže, 1 lžíce másla, 1 lžička sl. ml. papriky, špetka ml. pepře, 1 lžička hl. mouky, 2 cibule, 100 g rajčat, 100 g zelených paprikových lusků, 1 l sladké smetany, podle chuti sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné a oprané maso z kapra nakrájíme na menší kousky, osolíme a obalíme v mouce. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, rozpustíme a maso na ní opečeme. Opečené maso opatrně vyjmeme a na téže slanině lehce zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, zapráš ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA