INGREDIENCE: 600g hovězí roštěnky, drcený černý pepř, sůl, 30g slaniny, lžíce oleje, 300g drobných žampionů, 300 ml hovězího vývaru, 200 ml smetany (12%), lžíce hl. mouky. Na sedlinu: 6 žemlí, 3 vejce, 350 ml mléka, 60g másla, sůl, muškátový květ, 2 lžíce nasekané petrželové natě. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme jej na plátky asi po 75g, které z každé strany naklepeme, opepříme a osolíme. Slaninu nakrájíme na drobné kousky. V kastrolu rozehřejeme olej a opečeme na ..
INGREDIENCE: 4 roštěnky, 60 g oleje, 100 g cibule, 3 stroužky česneku, 2-3 celé kapie, 20 g okurek, hořčice, čerstvá paprika, 1 kořen křenu, worcester, pepř, sůl, 1 malý rajský protlak, tatarská omáčka. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené roštěnky nařízneme na okraji, aby se při grilování nekroutily, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Necháme v chladničce 1 hodinu odležet. Na pánev dáme olej a na kolečka nakrájenou cibuli. Zpěníme ji, přidáme na nudličky nakrájené kapie, na plátky nakrájené okurky, pa ..
INGREDIENCE: 2 lžíce sezamových semínek, 4 stroužky česneku sůl, pepř, špetka pálivé papriky, 100 g změklého másla, 4 roštěnky, 4 lžíce oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Sezamová semínka rozdrtíme v hmoždíři a smícháme s prolisovaným česnekem. Přidáme sůl, pepř, papriku a důkladně utřeme s měkkým máslem. Vzniklé česnekové máslo dáme do chladničky ztuhnout. Roštěnky zlehka naklepeme a silné okraje plátků několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nestahovalo a nekroutilo. Roštěnky pečeme na rozehřátém ..
INGREDIENCE: 600 g hovězí roštěnky, sůl, ml. pepř, hl. mouka, 1 cibule, lžíce kečupu, 100 ml hovězího vývaru, 100 g tučné kysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na plátky a poté na nudličky. Osolíme, opepříme, poprášíme moukou a promícháme. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a za stálého míchání smažíme asi 6 minut. Poté vyjmeme a do výpečku vložíme nasekanou cibuli a osmažíme. Maso vrátíme do pánve, přidáme kečup, podlijeme vývarem a krátce provaříme. Před podáváním pokapeme kysanou sme ..
INGREDIENCE: 300g mraženého lístkového těsta, 1 k hovězí roštěnky, 2 lžíce oleje, 150 g prorostlé slaniny, 1 svazek mladé cibulky, 300 g žampiónů, 20 g másla, 1 svazek petrželky, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, l vejce, trochu mléka.POSTUP PŘÍPRAVY: Lístkové těsto necháme rozmrazit, mezitím maso omyjeme, osušíme, popřípadě odstraníme tučné části. Na sporáku rozpálíme pánev s olejem a necháme na něm maso zprudka opéci po všech stranách (asi 10 minut). Potom maso zabalíme do alobalu a necháme odlež ..
INGREDIENCE: 4 roštěnky, šťáva z l citrónu, 4 lžíce oleje, sůl, pepř, hořčice, bylinkové máslo, cibule.POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a potřeme silně olejem. Takto při pravené roštěnky necháme v misce odležet asi 2 hodiny v chladničce či chladném sklepě. Grilujeme asi 6 minut po každé straně. Hotové roštěnky podáváme s cibulí nakrájenou na prstýnky a s bylinkovým máslem. Bylinková máslo: 100 másla, 1 okurka, 1 lžička nasekané cibule, 1 lž ..
INGREDIENCE: 600g roštěnce, lžíce másla, 2 lžíce oleje, 40g čerstvých hříbků, 2 zelené paprikové lusky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 větší cibule, podle chuti česnek, kávová lžička hl. mouky, podle chuti sůl, špetka mletého pepře, 1 lžíce přírodního červeného vína.POSTUP PŘÍPRAVY: roštěnce nakrájíme stejně velké plátky, nakrojíme okrajové blány, lehce naklepeme a opepříme. Cibuli jemně nakrájíme, osmahneme na másle, přidáme nakrájené paprikové lusky, čerstvé nakrájené hříbky, nastrouhaný česn ..
INGREDIENCE: 1 a 1/4 kg roštěné, 2 cibule, sůl, pepř, vegeta, worcester, bobkový list (hořčice), hladká mouka, 2 zlaté bujóny hovězí (Knorr), 4 nožičky párků, 2 vejce, 3 okurky, nakládaná červená paprika, (slanina).POSTUP PŘÍPRAVY: Očistíme a odblaníme maso. Nakrájíme na cca 1 cm plátky. Naklepeme paličkou rovnoměrně a nařízneme tužší okraje, aby se nám maso při pečení nezkroutilo. Osolíme z každé strany a z jedné strany opepříme. Zprudka opečeme na pánvi. Poté všechny opečené plátky dáme do kas ..
INGREDIENCE: 70 g hovězí roštěnky, sůl, pepř, 5 g slaniny, 20 g šunky, 20 g cibule, 30 g kořenové zeleniny, bobkový list, tymián, celý pepř, netučný vývar z kostí, ocet.POSTUP PŘÍPRAVY: Naklepaný plátek masa osolíme a opepříme. Šunku a zeleninu nakrájíme na tenké nudličky, promícháme a asi polovinu natřeme na připravený plátek, který zavineme a zachytíme párátkem nebo převážeme nití. Na slanině zpěníme cibuli, přidáme zbytek zeleniny a koření, vložíme připravené maso, osmahneme, podlijeme a dusí ..
INGREDIENCE: 350 g hovězích roštěnek, 2 pórky, 1 menší cibule, šálek vývaru z masoxu, sklenka vína, 1 kelímek bílého jogurtu, olej, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej, vhodíme maso a zprudka ho opečeme. Přidáme pokrájenou cibulku a promícháme s masem. Přidáme pokrájené pórky, podlijeme vývarem a vínem a společné dusíme doměkka. Nakonec dochutíme solí a pepřem a vmícháme jogurt. Necháme projít varem a podáváme s dušenou rýži. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA