INGREDIENCE: 600g svíčkové, sůl, 80 g tuku, 120 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 1 cibule, vývar (voda), několik kuliček pepře, nového koření, bobkový list, ocet, cukr, 250 ml smetany, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Osolené maso prudce opečeme ze všech stran v rozehřátém tuku a vyjmeme. Na tuku osmahneme dozlatova na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a vše zalijeme horkou vodou. Potom přidáme koření, maso vložíme zpět a přikryté pečeme za občasnéh ..
INGREDIENCE: 2 bifteky, sůl, pepř, olej, hladká mouka, sádlo na smažení. Na obložení: sterilovaná zelenina, nadrobno nakrájená cibule, plátky sterilované okurky, na nudličky nakrájená paprika, na dílky nakrájené rajče. POSTUP PŘÍPRAVY: Bifteky odblaníme, lehce naklepeme, pokapeme olejem a uložíme na několik hodin do chladničky. Před úpravou je osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V horkém sádle je z každé strany 4-5 minut opékáme. Na talířích je přelijeme výpekem, obložíme připravenou zelenino ..
INGREDIENCE: 4 bifteky, 2 lžíce vinného octa, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, sádlo nebo olej na opékání, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Bifteky lehce naklepeme a shrneme do původní velikosti. Na horkém sádle je po obou stranách asi 4-5 minut opékáme. Před dokončením je osolíme a opepříme. Maso vyjmeme z pánve a do vypeku vložíme nastrouhaný česnek, vinný ocet a trochu vody. Krátce povaříme a podle chuti přisolíme. Touto omáčkou bifteky na talířích přelijeme, ozdobíme je petrželkou a podáváme se s ..
INGREDIENCE: 1 kg hovězí svíčky ze středu, olej, pepř, sůl, 200 listového těsta, 1 vejce na pomazání. Náplň: 500 g žampionů, 2 šalotky, 2 lžíce oleje, 36 lžíce madeiry nebo desertního vína, 2 lžíce smetany, 2 svazečky listové petrželky, 400g husích jater. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso odblaníme, opepříme, osolíme a pak je důkladně ze všech stran osmažíme na oleji asi 10 minut, aby se maso zavřelo. Šalotku nebo cibuli nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme, hlavičky oloupeme a nasekáme najemno. Nakrájen ..
INGREDIENCE: 600g hovězí svíčkové, sůl, mletý pepř, olej, 2-3 stroužky česneku, 40 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou dobře očistíme a ukrojíme z ní 8 plátků ( 2 na jednu porci), lehce je naklepeme, osolíme, opepříme, po obou stranách potřeme olejem a dáme na několik hodin do chladničky. Odleželé plátky po obou stranách opečeme dočervena a potřeme utřeným česnekem. Při podávání dáme na každý plátek kousek másla. Příloha: hranolky, vařené brambory a salát. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Koupíme alespoň 1 kg svíčkové v celku, podle počtu osob, alespoň 200 g na hlavu, ale ne méně než 1 kg, necháme u řezníka odblanit povrch svíčkové, můžeme nechat v ledničce uležet 2-3 dny. Do velkého teflonového kastrolu dáme ne míň než 1,5 cm olivového oleje. Necháme řádně rozpálit a vložíme tam celou svíčkovou, omytou, osušenou, osolenou a opepřenou z venku. Přidržujeme dvěmi velkými vidlicemi – dvojzubcem ke dnu kastrolu (z dálky - moc prská). Po asi 3 minutách otočíme na druh ..
INGREDIENCE: 600g hovězí svíčkové vcelku, 250g zmraženého lístkového těsta, 50g plátků slaniny, 150g játrové paštiky, 1 žloutek, máslo, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Necháme rozmrazit lístkové těsto na pokojovou teplotu. Celou svíčkovou potřeme domácí játrovou paštikou a pak ji obalíme do plátků slaniny. Lístkové těsto rozválíme na válu a maso do něj zabalíme. Můžeme ozdobit úzkými plátky lístkového těsta do kříže naskládanými přes roládu. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem a propícháme vidličkou. Dáme ..
INGREDIENCE: 4 bifteky, olej, sůl, mletý pepř, 1 lžíce jemného octa, 1 stroužek česneku, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Bifteky naklepeme a upravíme do původního tvaru a na horkém oleji po obou stranách opečeme. Osolíme je, opepříme a rozdělíme na nahřáté talíře s bramborovými hranolky. Dvě lžíce oleje smícháme s octem, přidáme nasekaný česnek, krátce povaříme a nalijeme na bifteky. Navrch posypeme petrželkou. Doplňujeme pikantními zeleninovými saláty. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: ( Připravujeme jí buď z pravé svíčkové nebo z kýty, loupané plece nebo z nízkého boku). Asi 1 kg hovězího masa dobře prošpikovaného slaninou, naloženého v octovém nálevu s kořením (15 zrnek pepře, 10 zrnek nového koření, ½ lžičky tymiánu, 2 bobkové listy, cibule nakrájená na kolečka), zeleninou nakrájenou na kolečka (500g kořenové zeleniny, více celeru a petržele než mrkve). Necháme dobře uležet 1-2 dny v chladu. Poté rozpálíme 3 lžíce sádla a maso na něm po povrc ..
INGREDIENCE: 500 g hovězí svíčkové, 500 g jehněčí kýty, 300 g spišské nebo čabajské klobásy, 2 cibule, 5 stroužků česneku, sůl, pepř, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou i jehněčí nakrájíme na menší kousky, naklepeme je paličkou, osolíme, opepříme, potřeme rozdrceným česnekem, zalijeme olejem a necháme 5 hodin v chladu proležet. Před přípravou napichujeme na jehlice nebo špejle plátky klobásy, kousky masa a cibuli nakrájenou na kolečka. Můžeme přidat i čerstvou, na d1ky nakrájenou papriku, hlavi ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA