INGREDIENCE: 500g hovězího masa z plece, 50 másla, 1 l mléka, 1 l vývaru z masa, 2 lžíce hl. mouky, svazek kopru nebo kopr zavařený v octovém nálevu, sůl, ocet, cukr, 2 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso vložíme do tlakového hrnce, zalijeme horkou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Na másle osmahneme mouku dožluta, zalijeme ji vývarem a mlékem a povaříme. Dochutíme solí, asi lžící cukru, octem a dáme povařit jemně nasekaný kopr nebo 2 lžíce kopru i s nálevem. Omáčku vaříme za častého míchání a ..
INGREDIENCE: 500 g hovězího předního masa, 1 l vody, kostka masoxu, pepř, 2 lžíce másla nebo rostlinného tuku, 1 cibule, sklenka kečupu, 2 lžíce hl. mouky, po špetce tymiánu, dobromysli a majoránky, trochu citr. kůry, 1 lžíce cukru, sůl, 1 lžičky polévkového koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Vodu s kostkou masoxu přivedeme k varu, vložíme maso, opepříme a vaříme (nejlépe v tlakovém hrnci) doměkka (v tlakovém hrnci 50 minut). Na másle osmahneme velmi jemně nakrájenou cibuli, vmícháme mouku a osmahneme j ..
INGREDIENCE: 400g zadního hovězího masa, ml. černý pepř, sůl. Na náplň: 100g vařené rýže, 50g nastrouhaného tvrdého sýra, 1 vejce, 2 lžíce nakrájené červené kapie, 2 lžičky jemně nasekané petrželové natě, 80g šunkového salámu v plátcích. Mimo toho: 40g tuku, 1 cibule, 2 lžíce hl. mouky, 300 ml hovězího vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso očistíme a rozkrojíme na plát, který naklepeme přes mikrotenovou fólii. Poté maso osolíme a opepříme. Rýži promícháme se sýrem, asi 1 lžičku sýra dáme stranou, vejc ..
INGREDIENCE: 300 g hovězí kýty, ml. pepř, sůl, hořčice, 3 lžíce oleje, 50 g cibule, 30 g hrášku, 30 g šunky, 50 g nastrouhaného sýra, 1 vejce, 1 dl bílého vína, 1 lžička Solamylu. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso rozkrojíme na dva řízky a naklepeme na tenké plátky. Osolím je, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Na oleji lehce osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme šunku nakrájenou na nudličky, hrášek, rozšlehané vejce a za stálého míchání uděláme řidší míchanici. Přidáme strouhaný sýr a zamí ..
INGREDIENCE: 60g slaniny, 800g zadního hovězího masa, 120g mrkve, 80g celeru, 80g petržele, 1 cibule, 60 ml oleje, 1 citronu bez kůry, 4 zrna černého pepře, 1 bobkový list, 3 zrna nového koření, lžička octa, lžíce hl. mouky2 lžíce rybízového džemu, lžíce rajčatového protlaku, 200 ml červeného vína, cukr, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu nakrájíme na hranolky a prošpikujeme jimi očištěné a omyté maso. Zeleninu oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Na ..
INGREDIENCE: 600 g hovězího předního masa bez kostí, 60 g slaniny, 2 cibule, mletá sladká paprika, sůl, česnek, 2 lžíce nastrouhaného chleba z kůrky , 2 dl světlého 10% piva. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso naklepeme a pokrájíme na stejně velké kostky. Drobně pokrájenou slaninu rozškvaříme, kostičky vyjmeme, na vytaveném tuku zpěníme drobně pokrájenou cibuli, potom papriku, přidáme maso a dusíme je pod pokličkou ve vlastní šťávě. Po vydušení šťávy podlijeme maso trochou piva a dusíme dále. Po chv ..
INGREDIENCE: 1 kg hovězího masa z kýty, 100 g slaniny, 2 lžíce másla, sůl, pepř, 1 velká cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 1 bobkový list, špetka zázvoru, citrón, 4 kuličky nového koření, 1 lžíce hladké mouky, 1 l kyselé smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Polovinu slaniny nakrájíme na nudle a prošpikujeme jimi očištěný kus hovězího masa. Osolíme, opepříme, zbytek slaniny rozkrájíme na kostičky, vložíme do tlakového hrnce, rozškvaříme, maso na slanině opečeme po všech stranách, vyjmeme a dáme na tep ..
INGREDIENCE: 1 kg zadního hovězího, 200 g slaniny, celer, 5 mrkví, 5 petrželí, 1 cibule, jablko, pepř celý, nové koření, tymián, bobkový list, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso osolíme a prošpikujeme nakrájenou slaninou a na malém množství tuku prudce opečeme na pánvi dozlatova. Poté maso přendáme i se šťávou do remosky. Během pečení maso obracíme. Po hodině pečení přidáme na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a na plátky nakrájená jablka. Dále nové koření, bobkový list, celý pepř a ..
INGREDIENCE: 4 větší plátky hovězího masa z kýty, sůl, pepř, 2 lžíce hořčice, 50 g slaniny, 100 g šunkového salámu vcelku, 2 vejce vařená natvrdo, 2 kyselé okurky, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, tuk. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky masa naklepeme paličkou, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, do středu každého látku položíme plátek slaniny, hranolek salámu, dvě čtvrtky vajíčka a půl okurky. Závitky stočíme, obtočíme nití, aby se nerozevíral y, povrch také osolíme a opepříme a necháme chvíli odležet. N ..
INGREDIENCE: 1 kg hovězího zadního, ml. pepř, 3 lžíce oleje, 80 g šunky, 200 g vařené rýže, sůl, 100 g mraženého hrášku, 3 vejce, 450 ml vývaru, 1 cibule, 2 lžíce hl. mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso rozkrojíme na plát a rozklepeme na široký plát, osolíme a opepříme. Na oleji osmáhneme šunku nakrájenou na nudličky. Přidáme vřenou rýži, hrášek, rozšlehané vejce a osolíme. Mícháme, až se směs srazí. Směs rozložíme na plát masa, stočíme do rolády a pevně svážeme nití. Na oleji osmažíme nadrobno nakrá ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA