INGREDEINCE: 4 hovězí plátky, 40 g uzeného bůčku (anglické), 50 g nastrouhaného křenu, 1 cibule, 2 lžíce sádla, 1 lžíce mouky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátky uzeného bůčku a posypeme nastrouhaným křenem. Maso stočíme do závitků, upevníme jehlicemi, nebo obvážeme šňůrkou a opečeme po všech stranách na rozehřátém tuku s osmaženou cibulí. Podlijeme vodou (nebo vínem) a za občasného obrácení, přelití a podlití dusíme doměkka. Závitky vyjmeme, ..
INGREDIENCE: 300 g mleté hovězí zadní, 300 g mleté vepřové, 1 velkou cibuli, 5 stroužků česneku, 2 mrkve, olej, 50 g anglické slaniny, 1/2 kg loupaných rajčat, sklenka červeného vína, parmazán.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a na kolečka nakrájenou mrkev. Můžeme případně podle chuti přidat i pár čerstvých nebo sušených hub. Osmáhneme vše do růžova, pak přidáme mleté maso. Mícháme a krátce opražíme. Až se maso osmaží, podlijeme v ..
INGREDIENCE: 400 g hovězího masa, 80 g párků, 60 g uvařeného uzeného bůčku, 40 g vařených sušených hub, 40 g smažené cibule, 40 g tuku, 30 g rajské omáčky, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso umeleme, osolíme, opepříme a tvoříme srazy - karbanátky, které plníme náplní a na tuku smažíme. Náplň: Vařený vepřový bůček a párky nakrájíme na jemné kostičky, vařené sušené houby nadrobno nasekáme, cibuli nakrájíme na jemné kostičky a usmažíme. Všechny přísady smícháme dohromady a vzniklou směsí plním ..
INGREDIENCE: 500 g mletého hovězího masa, 1 vejce, 2 lžíce mouky, 2 lžíce smetany, 2 lžíce másla, 100 g strouhaného sýra, sůl, pepř. POSTUP PPŘÍPRAVY: Mleté maso osolíme, opepříme a smícháme ho s vejcem a moukou. Utvoříme placičky, které zvolna opečeme po obou stranách. V míse smícháme strouhaný sýr, smetanu a máslo. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Hotové placičky dáme do pekáčku a na ně navršíme směs. Přiklopíme a necháme zapéci v troubě. ..
INGREDIENCE: 500 g mletého masa, 300 g bílé ředkve a ředkviček, 2 papriky, 2 dcl oleje, sůl, pepř, 1 hlavička česneku, 1 lžička drceného kmínu, sojová omáčka, škrobová moučka, trocha vody.POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené ředkvičky usmažíme v oleji a vyjmeme. Mleté maso orestujeme na pánvi doběla, přidáme nakrájený česnek, kmín a papriku. Podlijeme vodou, přilijeme sojovou omáčku, podusíme doměkka, přidáme ředkvičky a zahustíme škrobovou moučkou. ..
INGREDEINCE: 400 g mletého masa, sůl, pepř, 200 g vařených brambor, pálivá paprika, 1 vejce.Omáčka: 100 g mletých loupaných rajčat, 1 lžíce kečupu, sůl, pepř, 3 stroužky česneku.POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso smícháme s vejcem, nastrouhanými vařenými bramborami, dochutíme solí, pepřem a pálivou paprikou. Vytvarujeme kuličky a smažíme v oleji. Na druhé pánvi orestujeme stroužky česneku, přidáme kečup, mletá loupaná rajčata, sůl a pepř. Podáváme v omáčce. ..
INGREDIENCE: 500 hovězího masa, 1 paprika, 1 konzerva fazolí v rajčatové omáčce, špetka čili koření, 1 l rajčatové šťávy, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné maso v celku dáme do hrnce a zalijeme rajčatovou šťávou. Osolíme, opepříme a doměkka uvaříme. Mezitím pokrájíme na úzké proužky papriku, kterou před koncem varu přidáme k masu, stejně jako fazole, čili koření a trochu soli. Vaříme nezakryté, aby se tekutina téměř odpařila. Pak měkké maso vyjmeme, nakrájíme na kostky a podáváme s fazolemi. ..
INGREDIENCE: 700 g hovězího masa, 40 g slaniny, 80 g másla, 80 g cibule, 40 křenu, 20 g sterilované červené řepy, 2 vejce, 2 lžíce oleje, pepř, sůl, rajčata, petrželka, bílá veka. POSTUP PŘÍPRAVY: Z masa nakrájíme bifteky, které naklepeme nožem a narychlo opečeme. Na oleji osmažíme toasty, které jsme namočili v rozšlehaném vejci. Bifteky klademe na mísu se smaženými toasty a střídavě je zdobíme. Na jeden dáme křen, na druhý oloupané rajče, na třetí pokrájenou cibuli a tak pokračujeme. Vše oblož ..
INGREDIENCE: 1 kg kysané zelí, 0,5 kg vařená rýže, 0,5 kg mleté maso, cibulka, slanina, sladká i ostrá paprika, pepř, sůl, majoránka, kmín, mouka, 3 vajíčka, rajče, paprika, kysaná smetana pro zjemnění, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Na slanině zpěníme cibulku, na to dáme kysané zelí, zalijeme vodou. Na druhé pánvi si uděláme také cibulku se slaninou, přidáme mleté maso a orestujeme. Okořeníme ho ostrou paprikou, kterou jsme přidali i do zelí, osolíme, opepříme, přidáme rýži a promícháme, můžeme zjemnit ..
INGREDIENCE: 600 g hovězího masa, hladká mouka, olej, svazeček petrželky; 3 stroužky česneku, dobře omytá nastrouhaná citrónová kůra, sůl, mletý pepř, vývar.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na plátky. a naklepeme, lehce obalíme v mouce a osmahneme po obou stranách na horkém oleji. Pak opečené plátky naskládáme do kastrolu, posypeme nasekaným česnekem a petrželkou, špetkou citrónové kůry, osolíme a opepříme. Olej, v němž se maso opékalo, smícháme s vývarem, maso zalijeme tak, aby bylo ponořené, a ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA