Recepty na xkuchtik.cz

KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ | SLOVENSKÉ ŠÚLANKY.

INGREDIENCE: 500 g brambor, 70 g krupice, 50 g polohrubé mouky, l vejce, 6 lžic oleje, pepř, sladká paprika, muškátový oříšek, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě. Oloupeme je a prolisujeme. Po vychladnutí přidáme mouku, krupici, koření, vejce a sůl a vypracujeme těsto. Tvarujeme mezi dlaněmi na koncích ztenčené válečky šulánků. Vaříme v osolené vodě 8 minut. Uvařené šulánků necháme okapat a na oleji osmažíme dorůžova. Podáváme se zelím a osmaženou cibulko ..

KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ | VÝCHODOČESKÉ CHLUPATÉ KNEDLÍKY.

INGREDIENCE: 500g syrových brambor, 2 dl (120 g) hrubé mouky, 1 syrové vejce, 30g sádla, 1 lžička soli, 1 lžíce soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve oškrábeme brambory a nastrouháme je na jemném struhadle. Potě je přendáme na větší hustý cedník a necháme 20 minut okapat. Okapané brambory přendáme do větší mísy, kde k nim přidáme vejce a čajovou lžičku soli. Směs pořádné promícháme a postupně budeme přidávat po malém množství mouku. Do většího hrnce dáme vařit vodu, kterou osolíme jednou polévkovou lž ..

KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ | BRAMBOROVÍ VRABČÁCI S TVAROHEM A SLANINOU.

INGREDIENCE: 200 g hrubé mouky, 2 větší syrové brambory, sůl, 60 g anglické slaniny, půl kostky měkkého tvarohu. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory rozstrouháme, polovinu vody z nich slijeme, osolíme, zasypeme moukou a vypracujeme těsto husté jako na noky. Potom uchopíme zvlhčené prkénko s rukojetí, těsto na něj rozložíme do výše prstu a nožem, stále namáčeným do vody, odsekáváme nudle silné asi jako malík. Musíme je vkládat přímo do vroucí osolené vody. Bramboroví vrabčáci ve vodě nabudou. Ih ..

KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ | CHLUPATÉ KNEDLÍKY II.

INGREDIENCE: 3 žemle, 3 brambory, 3 lžičky hrubé mouky, 1 vejce, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle z předešlého dne rozkrájíme na kostičky, oloupané a jemně nastrouhané brambory zahustíme moukou a zjemníme vejcem. Rukou vytvarujeme knedlíky velikosti tenisových míčků, vložíme je do vroucí vody a vaříme 20 minut. Po vyjmutí z vody je překrojíme na půlky, aby vyšla pára. Podáváme je s kysaným zelím k uzenému masu, k pečením apod. ..

KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ | ŠVESTKOVÉ KNEDLÍKY Z BRAMBOROVÉHO TĚSTA.

INGREDEINCE: 1,6 kg brambor, 1 vejce, 450 g hrubé mouky, 150 g krupice, sůl, 1 kg švestek.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Studené brambory nastrouháme nebo umeleme. Přidáme hrubou mouku, krupici, špetku soli a vejce a ze směsi vypracujeme husté těsto. Z těsta vyválíme váleček, z něhož nakrájíme dílky, zploštíme je a obalujeme jimi švestky. Švestkové knedlíky z bramborového těsta vaříme v mírně osolené vodě 6-8 minut. Další postup je stejný jako u šves ..

KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ | BRAMBOROVÉ ŠIŠKY.

INGREDIENCE: 1 kg brambor, 250 g hrubé mouky, 200 g krupice, 1 vejce, sůl, 100 g strouhané housky, 100 g moučkového cukru, 70 g másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Studené vařené oloupané brambory prolisujeme, přidáme mouku, krupici, vejce a sůl. Zpracujeme těsto, rozdělíme na dvě části a zformujeme dva dlouhé válečky -asi 5 cm v průměru, nakrájíme na menší dílky a z nich vyválíme malé šišky. Šišky vkládáme do vařící mírně osolené vody a zvolna vaříme. Po zavaření jimi zamícháme, aby se nepřichytily ke dnu. ..

KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ | BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY II.

INGREDIENCE: 3/4 kg vařených a oloupaných brambor, sůl, 2 dl mléka, 200 g krupice, 2 vejce, 2 žemle, 3 lžíce tuku, 100 g hrubé mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Vychladlé brambory nastrouháme, osolíme a posypeme krupicí. Přilijeme mléko a necháme alespoň 1/4 hodiny máčet, aby krupice nabobtnala. Mezitím nakrájíme starší žemle na kostičky a na tuku je za stálého míchání osmažíme a necháme ochladnout. Přidáme k bramborám, podle potřeby vmícháme ještě vejce a těsto zahustíme moukou. Vyválíme knedlíky a vaříme ..

KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ | DURYŇSKÉ KNEDLÍKY (THURINGER KLOEBE).

INGREDIENCE: 700g oškrábaných syrových brambor, 1 lžíce soli, 1 čajová lžička soli.Kaše: 300g oškrábaných syrových brambor, 0,7 dl mléka, 2 čajové lžičky soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Oškrábané brambory: (300 g) nakrájíme na čtvrtky nebo na poloviny, vložíme do hrnce a zalijeme horkou osolenou vodou (1 čajová lžička soli). Vody dáme jen tolik, aby těsné zakryla nakrájené brambory. Podle druhu brambor vaříme pod pokličkou 30-40 minut. Uvařené brambory rozmačkáme (šťouchačem nebo protlačíme lisem na bramb ..

KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ | FORMANSKÉ HALUŠKY.

INGREDIENCE: 1 kg brambor, 250 g hrubé mouky, 130 g hladké mouky, 50 g sádla, 200 g strouhaného uzeného sýra (oštěpek), 1/4 l smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, ustátou vodu scedíme, přidáme prosátou mouku, sůl a vypracujeme těsto. Malou lžičkou vykrajujeme nočky nebo těsto protlačujeme struhadlem s velkými otvory do vařící slané vody. Vaříme zvolna asi 6 minut. Vyndáme z vody cedníkem, necháme okapat a promícháme s rozehřátým sádlem, aby se haluš ..

KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ | DRBÁKY Z HORKÝCH BRAMBOR.

INGREDIENCE: 900 g horkých vařených brambor, 1 solamyl (250g), 3 polévkové lžíce dětské krupičky, 1 stroužek česneku, 1 lžíce soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve uvaříme brambory ve slupce. Podle druhu brambor to potrvá asi 20-30 minut (jsou-li brambory už uvařené, zjistíme tak, že špejle pronikne ostrým hrotem snadno jejich dužinou). Pak dáme vařit vodu do třílitrového hrnce. Osolíme jednou rovnou polévkovou lžící soli. Než se voda ohřeje, oloupané horké vařené brambory rozmačkáme válečkem na nudle ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz