INGREDIENCE: 150 g tvarohu, 1 vejce, 150g krupice, 30 g hrubé mouky, 1 jablko, 20g cukru, 15g másla, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Z prolisovaného tvarohu, vejce krupice, mouky a soli uděláme těsto. Do těsta vpracujeme drobně nakrájené jablko a citrónovou kůru. Necháme odpočinout. Knedlíčky o průměru asi 4 cm vaříme 5 minut. Uvařené posypeme cukrem, a pokapeme rozpuštěným máslem. ..
INGREDIENCE: 1 měkký tvaroh, dvě hrstě hrubé krupice, 1 vejce, trochu soli, ovoce ( jahody, meruňky nebo švestky).POSTUP PŘÍPRAVY: Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto. Vyválíme z něho váleček který nakrájíme na kousky a vtlačíme do každého kousku ovoce, rukou zformujeme to kuličky a dáme do vroucí vody vařit asi na 7 minut až knedlíky vyplavou. Ještě teplé sypeme kakaem s cukrem, strouhaným tvarohem a cukrem nebo mletým mákem a cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.Poznámka: těsto na tyto k ..
INGREDIENCE: 3 balíčky měkkého tvarohu, 3 vejce, 150g poloh. mouky, sůl, čerstvé ovoce (jahody, borůvky, maliny), ml. cukr, smetana ke šlehání. POSTUP PŘÍPRAVY: Tvaroh rozmícháme s vejci a solí, přidáme mouku a vše promícháme. Z těsta uděláme váleček na pomoučněném vále, rozdělíme ho na stejně velké kousky a uděláme z nich knedlíky. Uvaříme je v osolené vodě (5-6 min), vyjmeme, hned je nakrojíme, aby vyprchala pára, a po okapání rozdělíme na talíře. Poklademe je nakrájeným nebo rozmačkaným ovoce ..
INGREDIENCE: 300g hrubé mouky, 1 pacholík (pribináček), 1 vejce, špetku soli, 5 lžic mléka, 10g droždí.POSTUP PŘÍPRAVY: Zaděláme těsto a necháme ho 2 hod. kynout. Uděláme knedlíky (plněné ovocem, marmeládou) a necháme je 15 min. kynout. Vaříme je 5-7 min. ..
INGREDIENCE: 250g měkkého tvarohu, 120g hrubé mouky, 1 vejce, 1 žloutek, 2lžice másla, sůl, máslo na omaštění.Na omáčku: 200g ovocného džemu (jahodový, rybízový, meruňkový nebo švestková klevela, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce moučkového cukru, l lžíce rumu, 1/4 lžičky skořice.POSTUP PŘÍPRAVY: Prolisovaný tvaroh utřeme s vejcem, žloutkem, máslem, mírné osolíme, smícháme s prosetou moukou a zpracujeme na tužší těsto. Pak vyválíme váleček, nakrájíme na dílky a z nich tvarujeme šišky. Vkládáme je ..
INGREDIENCE: 250g měkkého tvarohu, 2-3 dl mléka, l lžíce cukru, 500g hrubé mouky, 2 lžíce másla, 1 vejce, 1 žloutek, sůl, 600-700 g ovoce. Nu posypání: 150g tvrdého tvarohu, 100g pískového cukru, 100g másla, kysaná smetana.POSTUP PŘÍPRAVY: Změklé máslo utřeme v míse se solí do pěny, vmícháme prolisovaný tvaroh, cukr, pak po částech přidáváme mouku a mléko a vmícháme žloutek a vejce. Vypracujeme vláčné těsto, rozdělíme na díly, z nichž utvoříme válečky, hřbetem ruky je zploštíme, položíme na ně o ..
INGREDIENCE: 300 g hr. mouky, 2 dl mléka, 1 vejce, 10 g droždí, 2 lžíce cukru. špetka soli, 600-700 g ovoce (jahody, borůvky, višně, švestky). Na posypáni: 100g cukru, 150g tvrdého tvarohu, 100g rozpuštěného másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj vložíme rozdrobené droždí, cukr, zalijeme trochou vlažného mléka na teplém místě necháme vykynout. Po vykynutí přidáme cukr, sůl, mléko a vejce a zpracujeme vláčné, hladké těsto. Necháme ho asi půl hodiny kynout, ..
POSTUP PŘÍPRAVY: V míse utřeme 260g měkkého tvarohu s 30 g tuku, s 1 lžičkou cukru, s 2 vejci a špetkou soli. Pak po troškách přidáváme 250g hrubé mouky a 1/8 1 mléka. Utvoříme tak měkké a vláčné těsto, které lehce rozválíme a nakrájíme na čtverečky. Na každý dáme osušenou jahodu a těsto kolem ní zabalíme. Vkládáme do vařící vody asi na 7-8 minut. Pozor, aby se knedlíky nerozvařily! Sypeme cukrem a strouhaným tvarohem, polijeme rozpuštěným máslem. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve dáme na plotnu 1/4 1 mléka. Jakmile začne kypět, dáme do něho rozpustit 70g másla a zalijeme tím 1/2 kg osolené mouky, kterou zpracujeme v těsto. Do zchladlejšího těsta přidáme bud celé vejce, nebo jen žloutek. Znovu vypracujeme a necháme přiklopené čtvrt hodiny odpočinout. Mezitím opláchneme ovoce a necháme je odkapat. Pak ovoce obalíme těstem a hodíme do vařící vody. Po 5-7 minutách jsou knedlíky hotové; vyndáme je cedníkem, omastíme máslem, pocukrujeme a posypeme stro ..
INGREDIENCE: 1/2kg polohrubé mouky, 20g droždí, 1/8 l mléka, cukr,špetka soli, 2 celá vejce, 30g másla, 1/2 l borůvek. NA POSYPÁNÍ: strouhaný tvaroh a pr.cukr, nebo mletý mák s práškovým cukrem, rozpuštěné máslo.POSTUP PŘÍPRAVY: Uděláme si kvásek z rozdrobeného droždí, mléka a špetky cukru. Mezitím dáme do mísy mouku, přidáme špetku soli, 2 vejce a rozpuštěné máslo. Přidáme vzešlý kvásek a dobře propracujeme.Hladké těsto necháme v teple 30 minut vykynout. Z vykynutého těsta nakrájíme stejné čtve ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA