Recepty na xkuchtik.cz

KNEDLÍKY RŮZNÉ | PÁLENÉ TĚSTO.

INGREDIENCE: 50g másla, 3/4 l mléka nebo vody, 150g poloh. mouky, 3 vejce, trochu soli. POSTUP PŘPRAVY: Do kastrolu dáme mléko nebo vodu, tuk a sůl a směs přivedeme do prudkého varu. Za stálého míchání přisypeme mouku a mícháme tak dlouho, až se hmota nechytá hrnce. Pak sundáme nádobu z ohně, těsto přendáme do porcelánové misky, vařečkou je trochu v misce rozetřeme a asi 2 minuty vmícháváme postupně vejce. Pečeme v ne příliš horké ale dobře vytopené troubě 170 Oc. Takto upečené těsto ihned pou ..

KNEDLÍKY RŮZNÉ | TŘENÉ HALUŠKY.

INGREDIENCE: 10 g másla, 80 g hrubé mouky, 8 lžic mléka, sůl, 1 žloutek. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo utřeme se žloutkem a solí, přidáme mouku a mlékem zaděláme řidší těsto. Po stání (asi 1 hod.) těsto zaváříme přes haluškový cedník s většími otvory nebo je přendáme na prkénko, které si přidržíme nakloněné nad hrncem s vařící osolenou vodou a nožem ukrajujeme malé nočky - halušky. Po chvilce je uvolníme vařečkou ode dna a necháme jen krátce povařit. Pak je cedníkem vybereme a můžeme pomastit kouskem ..

KNEDLÍKY RŮZNÉ | ŠPEKOVÉ KNEDLÍKY.

INGREDIENCE: 500 g chlebíčkové veky, 600 g uzeného bůčku, 150 g hrubé mouky, 4 vejce, 0,4 l mléka, 100 g sádla, petrželová nať, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Chlebíčkovou veku nakrájíme na kostičky a necháme na pekáčku v troubě proschnout. Uzený bůček uvaříme ve vodě doměkka, vykostíme a nakrájíme rovněž na kostičky. V kastrole rozpustíme sádlo, opečeme na něm rozkrájenou veku, přimícháme rozkrájený bůček, osolíme, opepříme a za stálého míchání opražíme. Z mléka, hrubé mouky, vejce a nasekané pe ..

KNEDLÍKY RŮZNÉ | JÁTROVÉ KNEDLÍČKY.

INGREDIENCE: 1 vejce, kousek vepřových nebo hovězích jater, 1 cibulka, 30 g másla, sůl, mletý pepř, majoránka, trochu stouhanky a hl. mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Játra velkým hladkým nožem na prkýnku utřeme, až vznikne kaše. Dáme je do misky, přidáme nadrobno nasekanou cibulku, vajíčko, sůl, trochu másla nebo oliv. oleje, majoránku, dle chuti trochu pepře, zamícháme a nakonec trochu strouhanky a hl. mouky, aby vznikla hustá kaše. Velkou lžíci vytvoříme knedlíčky, které vkládáme do vroucí polévky a ..

KNEDLÍKY RŮZNÉ | KNEDLÍČKY Z OVESNÝCH VLOČEK.

INGREDIENCE: 100g ovesných vloček, 100g žemle, 1 vejce, 50g pórku, 1 dl mléka, 1 prášek do pečiva, poloh. mouka, pažitka, sůl, bílý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Ovesné vločky namočíme do mléka. Žemli nakrájíme na kostky a necháme v troubě vysušit. Pórek a pažitku nasekáme nadrobno. Vše smícháme , přidáme prášek do pečiva, vejce, podle potřeby mouku, dochutíme a z hotového těsta vytvarujeme knedlíčky, které asi 15 minut vaříme ve vodě nebo 30 minut v páře. Je to vhodná příloha k omáčkám. ..

KNEDLÍKY RŮZNÉ | KRUPICOVÉ NOKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo rozpustíme, přidáme mléko a zahřejeme. Až se začne vařit, začneme sypat krupici dokud se těsto nepřestane lepit na vařečku a nádobu. Potom necháme zchladnout, přidáme podle množství vejce, můžeme přidat celé vejce nebo pouze žloutky, osolíme. Vaříme v osolené vodě, noky jsou hotové, když vyplavou nahoru. ..

KNEDLÍKY RŮZNÉ | KNEDLÍČKY S PÓRKU.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji osmahneme větší pórek, 4 rohlíky nakrájíme na kostky. Promícháme 2 celá vejce a necelý 1/41 mléka, trochu soli, směsí zalijeme rohlíky, přidáme pórek a trochu pažitky, hrst hladké a polohrubé mouky. Vše prohněteme. Děláme malé knedlíčky, vaříme asi 7 minut. Hodí se k zelí a masu. ..

KNEDLÍKY RŮZNÉ | ŠPEKOVÉ KNEDLÍKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Zkusíme je trochu odlehčit ! Místo 200g slaniny dáme jen 100g a 150g vařeného uzeného masa. Slaninu drobně nakrájíme a do sklovita rozškvaříme. Na ni opečeme kostičky ze 6 starších rohlíků. Vysypeme do mísy i s tukem a zalijeme 4 vejci rozkvedlanými s 1/3 l mléka. Necháme asi 10 minut vsáknout. Pak přidáme nakrájené uzené maso a asi 300g hrubé mouky s trochou soli. Příliš nesolíme, někdy vůbec ne, protože slanina i uzené bývají různě slané. Dobře promícháme a necháme asi ¼ ..

KNEDLÍKY RŮZNÉ | SMAŽENÉ TVAROHOVÉ ŠIŠKY S ROZINKAMI.

INGREDIENCE: 250g měkkého tvarohu, 1 starší houska, 1/8 l mléka, 2 vejce, špetka soli, 10 lžic hrubé mouky, 2 lžíce spařených rozinek, 2 lžíce oleje nebo rozehřátého másla , tuk na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Housku nakrájíme na kostičky, zalijeme a necháme rozmočit. Přebytečné mléko slijeme, k housce přidám hrubou mouku, máslo nebo olej, vejce, špetku soli, rozinky, rozdrobený tvaroh a vypracujeme těsto. Podle potřeby můžeme přidat ještě trochu mouky. Z těsta utvoříme váleček, z něhož odkrajujeme ..

KNEDLÍKY RŮZNÉ | BRYNZOVÉ KNEDLÍKY.

INGREDIENCE: 250 g brynzy, 100 g krupice, 150 g strouhanky, 1 vejce, 100 g slaniny, sůl, l lžíce škvarků. POSTUP PŘÍPRAVY: Brynzu rozmačkáme a zpracujeme s krupicí, vejci a solí. Zahustíme strouhankou a děláme menší knedlíčky a ve vroucí vodě je vaříme asi 8 minut. Uvařené vyjmeme, omastíme kostičkami slaniny, ozdobíme škvarky a podáváme. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz