INGREDIENCE: 3 šálky mouky (šálek 250 ml), 1 šálek vlažné vody, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky cukru, 3 lžíce řepkový olej nebo olivový olej, 5 g čerstvého droždí. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku vsypeme do misky. Droždí rozpuštěného v 1 šálku vlažné vody, přidáme cukr, sůl a olej. Vlijme do otvoru v mouce a uhněteme těsto. Trochu na začátku bude lepkavé, ale nepodsypávat moukou. Těsto můžeme zpracovat i v robotu. Necháme na teplém místě vykynout. Těsto kyne velmi rychle, takže třeba předem připravit vše ..
INGREDIENCE: 200 g brynzy, 200 rostlinného tuku, l žloutek, 200 g polohrubé mouky, sůl, bílek na potření, kmín, kari koření, lněné semínko (koupíme v prodejně pro zahrádkáře) POSTUP PŘÍPRAVY: Brynzu, změklý tuk, žloutek, sůl a mouku zpracujeme na vále v hladké vláčné těsto a necháme je v chladu odpočinout. Pak je rozválíme a rádýlkem nakrájíme na tyčky nebo čtverečky. Přeneseme je na mírně pomaštěný plech, potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme kmínem nebo kari kořením či lněným semínkem. Zpru ..
INGREDIENCE: Základní těsto na pizzu I až VIII, 100 g uzeného masa, 2 papriky, l malý pórek, 2 cibule, 3 rajčata, 150 g strouhaného syrá, 5 lžic rajčatového protlaku, l lžíce hořčice, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto položíme do olejem vymazané kulaté formy, povrch pokapeme olejem a potřeme směsí kečupu a hořčice. Posypeme na kolečka nakrájenou cibulí, rozložíme kolečka rajčat, osolíme a posypeme drobnými kousky uzeného masa a paprik a kolečky pórku. Navrch dáme strouhaný sýr a pečeme. ..
INGREDIENCE: Základní těsto na pizzu I až VIII, 200 g tuňáka, 3 rajčata, l pórek, 2 cibule, 4 vejce, 100 g tvrdého sýra, sůl, oregano, šalvěj, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto položíme do olejem vymazané kulaté formy, povrch pokapeme olejem. Na těsto urovnáme pokrájená rajčata a cibuli, na ně plátky natvrdo uvařených vajec, kousky tuňáka a kolečka pórku. Osolíme a okořeníme, posypeme strouhaným sýrem a dáme péci. ..
INGREDIENCE: Základní těsto na pizzu I až VIII, 300 g měkkého salámu, 50 g anglické slaniny, 2 velké cibule, 150 g žampionů, 4 rajčata, 100 g strouhaného sýra, sůl, drcený kmín, oregano, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto položíme do olejem vymazané kulaté formy, po-I vrch pokapeme olejem. Na pánvi necháme zesklovatět s l nadrobno pokrájenou cibuli a plátky slaniny. Když je l slanina křupavá, dáme ji na talíř a k cibuli přidáme | plátky žampionů, které asi 5 minut restujeme, okořeníte kmínem a solí ..
INGREDIENCE: Základní těsto na pizzu I až VIII, 400 g pečeného kuřecího masa, 3 rajčata, 150 g tvrdého sýra, 60 % oliv, l lžička sójové omáčky, sůl, oregano, zázvor, zelená nať na ozdobu, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto položíme do olejem vymazané kulaté formy, povrch pokapeme olejem. Na těsto urovnáme plátky rajčat a mírně osolíme. Maso nakrájíme na tenké proužky a rozložíme na pizzu, Zakapeme sójovou omáčkou. Navrch dáme olivy, okořeníme a posypeme sýrem a dáme péci. Upečenou pizzu ozdobíme ze ..
INGREDIENCE: 1 balíček listového těsta, 2 konzervy játrové paštiky, 2 žloutky, vejce, l lžíce smetany, 100 g strouhaného sýra, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Listové těsto dáme do chladničky ztuhnout. Pak je tence vyválíme a nakrájíme na čtverečky. Plníme je játrovou paštikou, utřenou se žloutky, okraje potřeme vejcem rozšlehaným v mléce. Přeložíme a okraje dobře přitiskneme. Šátečky pak potřeme osoleným rozšlehaným vejcem, posypeme sýrem a upečeme. ..
INGREDIENCE: Základní těsto na pizzu I až VIII, 100 g sýra Istambul, 100 g salámu Vysočina, 150 g Mozzarelly nebo Blaťáckého zlata, 6 lžic kečupu, 2 vejce, l lžička sušené bazalky nebo oregana, několik ředkviček. POSTUP PŘÍPRAVY: Balkánský sýr nastrouháme na hrubém struhadle, Blaťácké zlato nakrájíme na plátky, salám na nudličky. Těsto rozložené na plechu potřeme základní omáčkou nebo kečupem, rozložíme na něm plátky Blaťáckého zlata a stejnoměrně naneseme směs ze strouhaného balkánského sýra, ..
INGREDIENCE: Základní těsto na pizzu I až VIII, 3 rajčata, 600 g očištěných a nakrájených hub, 200 g šunkového salámu, 100 g nastrouhaného čedaru, l lžíce petrželky, pepř, sůl, l lžíce másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle podusíme čerstvé houby, osolíme je a opepříme a necháme mírně zchladnout. Na těsto ve formě nebo na pekáči rozložíme kolečka salámu, na ně dáme podušené houby a plátky rajčat, posypeme strouhaným sýrem, nasekanou petrželkou, osolíme, opepříme a upečeme dozlatova. Dávka stačí n ..
INGREDIENCE: Základní těsto na pizzu I až VIII, 300 g měkkého salámu, 6 sardelových řezů, 2 cibule, 2 lžíce oleje, 6 rajčat, 3 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce nastrouhaného sýra, 2 stroužky česneku, 1 lžička cukru, sůl, pepř, oregano, 3 feferonky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zpěníme cibuli, přidáme rajčatový protlak, nakrájená rajčata, rozsekaný česnek, cukr, sůl, pepř a uvaříme hustou omáčku. Vmícháme do ní salám nakrájený na kostičky, oregano a feferonky. Těsto urovnáme na plech, potřeme ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA