INGREDIENCE: 250 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 200 g másla, 100 g mletých ořechů, 1 lžíce kakaa, 1 lžička mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vypracujeme těsto, které necháme v lednici odpočinout na cca 1-2 hodiny. Poté tvarujeme malé rohlíčky. Upečené, ještě teplé, obalujeme v moučkovém cukru. ..
INGREDIENCE: 160 g moučkového cukru, 450 g hladké mouky, 350 g másla, 1 vejce, 2 žloutky, citronová kůra, vanilkový cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Prosejeme mouku a cukr, přidáme máslo, citronovou kůru, vejce a vypracujeme tuhé těsto. Necháme odpočinout 3 hodiny v chladničce. Na pomoučeném vále vyválíme plát asi 3mm silný a vykrajujeme hvězdičky. Polovinu tvarů necháme plných, ve druhé polovině vykrájíme malé otvory. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C. Hvězdičky slepujeme pikantní marmeládo ..
INGREDIENCE: 250 g hladké mouky, 150 g másla, 100 g práškového cukru, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, trocha citronové kůry. POSTUP PŘÍPRAVY: Hmotu vyválíme a vykrajujeme různé tvary. Pečeme v dobře vyhřáté troubě při vyšší teplotě. Vychladlé slepujeme marmeládou, můžeme přizdobit čokoládou a obalujeme v cukru. ..
INGREDIENCE: 240 g dět. piškotů (uválet nebo rozdrtit v mixeru) , 220 g mouč. cukru, 130 g másla, 3 lžíce kakaa, 4 lžíce rumu, 6 lžic mléka, (piškoty nebo malá linecká kolečka na podloženi úlu). NÁPLŇ: 1/4 celého másla, 2 lžíce rumu, 2 lžíce cukru, 2 žloutky. Postup jako obvykle na úly. ..
INGREDIENCE: 140 g tuku, 110 g cukru, 350 g hl. mouky, 1 celé vejce, 70 g mletých oříšků, lžíce kakaa, citr. kůra, hřebíček, skořice.( Postupuje se jako obvykle). ..
INGREDIENCE: 560 g hladké mouky, 280 g moučkového cukru, 28 g másla, 4 žloutky, 2 vanilkové cukry, asi 4lžíce mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vše v těsto zadělat, odpočinout nechat, vyválet na plát, vykrájet jak je libo, pect do růžova, slepit dle chuti, zdobit dle fantazie. ..
INGREDIENCE: 200 g hladké mouky, 80 g moučkového cukru, 120 g tuku, 2 žloutky, 2 vanilkové cukry. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze surovin vypracujeme těsto a necháme odležet. Potom z těsta tvarujeme kuličky a dáváme na plech. Koncem vařečky uděláme do kuliček důlky, do kterých dáme marmeládu a upečeme. ..
INGREDIENCE: 500 g hladké mouky, 400 g másla, 200 g vlašských ořechů, 150 g cukru, 3 vanilkové cukry. POSTUP PŘÍPRAVY: Suroviny zpracujeme a necháme odležet asi hodinu v lednici. Poté vytvarujeme rohlíčky, pečeme v mírné vyhřáté troubě. Teplé obalujeme v cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. ..
INGREDIENCE: 100 g lískových oříšků, 2 vrchovaté polévkové lžíce mléka, 120-130 ml slazeného mléka Salka, 100 g tmavé čokolády, 50 g mléčné čokolády. POSTUP PŘÍPRAVY: Uspořádáme oříšky v jedné vrstvě na plech, vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme 12-15 minut. Pražené ořechy zabalíme do tkaniny a sundáme z nich slupky, (jestli jdou špatně sloupnout tak je zalijeme horkou vodou a nechá asi 10 minut stát, pak slupky sundáme). Ořechy dáme do mixeru a dohladka rozmixujeme (to může t ..
INGREDEINCE: 6,5 dag hladká mouka, 4,5 dag másla, 3 dag cukru, 2,5 dag ořechy, 1 žloutek, skořice, lžIčka kakaa, tuk na vymazání formiček. POSTUP PŘÍRVY: Suroviny zpracujeme necháme těsto půl hodiny odpočnout. Naplníme do poloviny formičky a dáme péct do dobře vyhřáté trouby. Po upečení horké vyklepneme z formiček a obalujeme v cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA