INGREDIENCE: 2 dl whisky, 1 dl vermutu, 0,5 dl bylinného hořkého likéru, drcený led, plátek citrónu. POSTUP PŘÍPRAVY: Do koktejlové nádoby dáme trochu drceného ledu, přilijeme whisky, vermut, likér, nádobu uzavřeme, dobře protřepeme a směs nalijeme do koktejlové sklenice, kterou ozdobíme kolečkem citrónu. ..
INGREDIENCE: Šťáva z jednoho citrónu, 2 lžičky cukru, 2 dl bílého vína, 1 dl šumivého vína, drcený led. POSTUP PŘÍPRAVY: Do koktejlové nádoby vložíme drcený led, zalijeme jej citrónem a bílým vínem. Osladíme, uzavřeme nádobu, protřepeme, nalijeme do poháru a dolijeme šumivým vínem. ..
INGREDIENCE: 2 pomeranče, 2 mandarinky, 2 citróny, 200 g cukru, 2 dl drceného ledu, 0,5 dl griotky, 2 l červeného vína, 0,3 dl sodovky. POSTUP PŘÍPRAVY: pomeranče a mandarinky oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme dobře omyté, na tenká kolečka nakrájené citróny, posypeme cukrem, ledem, pokropíme griotkou a dáme vychladit. Potom dolijeme chlazeným vínem a sodovkou. ..
INGREDIENCE: 2 dl ginu, 1 dl bílého vína, 1 dl malinové šťávy nebo sirupu, drcený led, třešeň. POSTUP PŘÍPRAVY: Koktejlovou nádobu naplníme do třetiny drceným ledem, přilijeme gin, vermut, malinovou šťávu a vše důkladně protřeseme. Nalijeme do koktejlových sklenic a ozdobíme třešní. ..
INGREDIENCE: Ananas, 500 g mouč. cukru, 3 dl bílého vína, 3 dl citr. sirupu, 2 l bílého vína. POSTUP PŘÍPRVY: Konzervovaný nebo čerstvý ananas nakrájíme na kostky, dáme do nádob na bowli, posypeme cukrem, přilijeme 3 dl vína, přikryjeme a dáme na led. Pak přidáme sirup, zbytek vína , zamícháme a ještě vychladíme. ..
INGREDIENCE: 2 žloutky, 20 g pískového cukru, špetka škrobové moučky, 1 lžíce citr. sirupu, 1 bílek, kousek skořice, 1/3 l bílého vína nebo červeného vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve varné misce utřeme dobře žloutky s cukrem a škrobovou moučkou. Přidáme sirup, bílek, skořici a přiléváme za stálého šlehání víno. Pak dáme misku na mírný oheň a za stálého míchání vytvoříme pěnu. Podáváme horké. ..
INGREDIENCE: 2 dl bílého vína, 1 lžička cukru, 1 lžička griotky, 1 dl šťávy z ananasového kompotu, 1 řez ananasu. POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme spolu víno, cukr a šťávu z kompotu, dáme na oheň a přivedeme k varu. Potom nalijeme do poháru, do kterého jsme vložili plátek ananasu, přidáme griotku a podáváme. ..
INGREDIENCE: 1 l vody, ½ l rumu, 250 g cukru, 10 pomerančů. POSTUP PŘÍPRAVY: Pomeranče pečlivě v horké vodě odrhneme kartáčem, osušíme a ostrým nožem odkrojíme spirálovitě a tence kůru. Do kastrolu dáme vařit vodu s cukrem přidáme pomerančovou kůru. Doba vaření je asi 5 minut. Do mísy na punč vymačkáme okrájené pomeranče, přilijeme rum a zalijeme vařící vodou ve které jsme povařili kůru a cukr. ..
INGREDIENCE: 2 lžíce ledu, 1 dl citr. šťávy, 2 dl ginu, mouč. cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Do koktejlové nádoby dáme 2 lžíce tlučeného ledu, přilijeme gin a citr. šťávu. Koktejlovou nádobu dobře uzavřeme a protřepeme. Koktejlové skleničky potřeme citrónem, namočíme do mouč. cukru a poté opatrně nalijeme koktejlovou směs. ..
INGREDIENCE: 1 dl ginu, 1 dl bílého rumu, pomerančová šťáva, drcený led, tenký plátek pomeranče. POSTUP PŘÍPRAVY: Do koktejlové nádoby vsypeme trochu drceného ledu, vlijeme gin, bílý rum a pomerančovou šťávu. Dobře protřeseme směs nalijeme do sklenic ozdobených pomerančem. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA