INGREDIENCE: Ananasový kompot, 2 jablka, 2 lžíce cukru, snítka máty peprné, 0,5 dl rumu, 0,7 l bílého vína 0,7 l šumivého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Ananasový kompot vlijeme do nádoby na bowli, přidáme k němu na kostičky nakrájená oloupaná jablka, několik lístků máty, osladíme, přelijeme rumem a dáme vychladit. Před podáváním přelijeme chlazeným vínem a šampaňským. ..
INGREDIENCE: 1/2 kg jeřabin, l l vodky, 400 g cukru, 1/4 l vody.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné, promyté a okapané jeřabiny podrtíme, vsypeme do lahve, zalijeme alkoholem (čím víc, tím lépe), uzavřeme a měsíc necháme stát v kuchyni na okně, na slunci. Poté tekutinu scedíme, vlijeme sirup uvařený z cukru a vody a ochlazený, slijeme do lahví, uzavřeme a necháme odležet. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 1 l bezinkové šťávy a 1 l vody svaříme, přidáme 500g cukru krystal a 5 minut vaříme. Přidáme 1 vanilkový cukr a 3 minuty vaříme Přidáme 2 lžičky kávy a 2 minuty vaříme. Po vychladnutí přidáme 1 l rumu (možno přidat i více). ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 1 l žitné kořalky ( můžeme nahradit přiměřeným množstvím čistého lihu a rumu), 1kg višní, kousek vanilky, několik zrnek nového koření, 2 hřebíčky, trochu hrozinek, kousek pomerančové kůry, 3 /4 kg cukru krystal. Vše dáme do větší sklenice, kterou dobře pergamenem zavážeme a postavíme na 14 dnů do okna na slunce. Po 14 dnech svaříme 1 /4 kg cukru s 1/ 8 l vody do husta a chladné přilijeme k višním. Potom vše procedíme přes hustý cedník, višňovku slijeme do láhve a uschováme v chl ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 1,5 kg višní omyjeme, necháme oschnout a po vrstvách rovnáme do 3 l láhve. Každou vrstvu zasypeme cukrem (celkem 1 kg) a postupně přidáváme i koření : 1 vanilku, kousek skořice vcelku, 8 hřebíčků, citrónovou kůru. Zalijeme 1 l žitné pálenky a 1 l vody, uzavřeme a na 6 týdnů postavíme na slunce. Hotový likér přefiltrujeme a rozlijeme do sklenic. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA