Recepty na xkuchtik.cz

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | SLEPIČÍ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 1 l vody, sůl, půlka slepice, 2 zrna celého pepře, 2 zrna nového koření, 100 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), malý květák, 4 lžíce vlasových nudlí, petrželová nať.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou, omytou půlku slepice ještě rozkrojíme, vložíme do osolené vody, přidáme celý pepř a nové koření. Vaříme doměkka v tlakovém hrnci nebo mírným varem v hrnci pod pokličkou. Pak maso vyjmeme, polévku přecedíme a uvedeme znovu do varu. Mezitím uvaříme zvlášť v osolené vodě květák a očistí ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | Kuřecí vývar s domácími nudlemi

INGREDIENCE: 400 g kuřete, 2 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celer, 1 cibule, petrželka, sůl, pepř.Nudle: 1 vejce, 4 lžíce hrubé mouky, špetka soli POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté kuře vložíme do 3/4 l vlažné osolené vody, chvíli povaříme a potom přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a koření a společně vaříme do měkka. Mezitím si připravíme domácí nudle: mouku prosijeme na vál, přidáme vejce, 1 lžíci vody a špetku soli. Vypracujeme těsto, které rozválíme na tenký plát a nech ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | TAVUK ČORBASI - SLEPIČÍ POLÉVKA (Turecko).

INGREDIENCE: 1 slepice, 1, 1 l vody, 50g rýže, 2 vejce, 1 citrón, podle chuti sůl, zelená petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou slepici vypereme, rozpůlíme a dáme vařit. Přidáme i dobře oprané vnitřnosti - játra, žaludek, i srdce a vaříme do měkka. Maso vyndáme a do vývaru zavaříme opranou okapanou rýži, osolíme a vaříme až je rýže měkká. Z předepsaného množství vajec oddělíme žloutky od bílků; bílky ušleháme do pěny. Do žloutků přidáme šťávu z citrónu, přisolíme a lehce spojíme s ušlehanými bí ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | RAKOUSKÁ SLEPIČÍ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 1 1 l vody, čtvrtka slepice, sůl, trochu koriandru, 200 g květáku, 250 g vařených brambor, 50 g sterilovaného zeleného hrášku. Jíška: 60 g másla a 40 g hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou slepici vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, koriandr, popřípadě i 100 g kořenové zeleniny a uvaříme doměkka. Zvlášť uvaříme v osolené vodě očištěný květák. Potom připravíme světlou jíšku, postupně ji podléváme scezeným vychladlým slepičím vývarem a za stálého míchání asi 15 až 20 min ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | SLEPIČÍ POLÉVKA S DROBENKOU.

INGREDIENCE: 250 g slepičího nebo kuřecího masa, 150 g polévkové zeleniny, 1 vejce a 1 žloutek, l00 g poloh. mouky, 50 g másla, 1 lžička rajčatového protlaku, sůl, mletý bílý pepř, 2 lžíce kysané smetany, svazeček petrželky, citrónová šťáva, 1,5 l vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso a zeleninu zalijeme studenou vodou, osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Vývar scedíme, maso nasekáme nadrobno. Mouku smícháme s 1 vejcem, rajčatovým protlakem a trochou vody, osolíme a směs důkladné promneme mezi dlaněmi, a ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | VÝVAR Z KUŘETE S DOMACÍMI NUDLEMI.

INGREDIENCE: 200 g kuřete, 25 g mrkve, 25 g celeru (kořen), 25 g petržele, 20 g kapusty, 20 g cibule, sůl, celý pepř, 1,5 l vody, pažitka. Domácí nudle 10 porcí: 1 vejce, 150 g hrubé moukyPOSTUP PŘÍPRAVY: Vyprané kuřecí maso s kostí zalijeme studenou vodou, přidáme pepř, sůl a necháme zvolna vařit. Když je maso skoro měkké, přidáme očištěnou a vypranou zeleninu, cibuli a zvolna vaříme do měkka. Vařený vývar přecedíme, přidáme předem uvařené domácí nudle, nakrájené kuřecí maso a jemně nakrájenou ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | STAROČESKÁ KALDOUNOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 1000g husích drůbků se žaludkem a srdcem, 150g másla, 150g kořenové zeleniny, 50g cibule, celý pepř, 120g hladké mouky, muškátový oříšek, sůl, 1/4 l sladké smetany, 3 žloutky, zelená petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Husí drůbky, celý pepř, sůl, kořenovou zeleninu dáme vařit do studené vody. Do připravené světlé máslové zásmažky nalijeme polévku z uvařených drůbků, slabě ochutíme muškátovým oříškem a necháme dobře povařit. Do hotové polévky obereme maso z drůbků, pokrájíme je na kousky a p ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | DRŮBKOVA POLÉVKA

INGREDIENCE: 400g drůbků (křidla, krk, žaludek, srdce), malý kousek celeru, 1mrkev, 1 malá cibule, lžíce másla, podle chuti sůl, 5 kuliček pepře, zelená petržel, 1 vejce, šálek kyselého mléka, 1 kávová lžička hladké mouky, 1 1/4 litru vývaru z drůbků.POSTUP PŘÍPRAVY: Uvedené množství drůbků opaříme, opálíme chmýří, očistíme a namočíme do vlažné vody na patnáct až dvacet minut, pak dobře vypereme a vložíme do hrnce s vlažnou vodou, přidáme sůl, celý pepř a zvolna vaříme do měkka. Na kousky krájen ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | ČORBA ZE SLEPICE.

INGREDIENCE: 400g slepice, 2 lžíce másla, 4 lžíce rýže, cibule, mrkev, 1 petržel, zelená petržel, kávová lžička hladké mouky, 2 vejce, 1/2 šálku kyselého mléka, špetka mletého pepře, 2 citróny, 8 lžic polévkových nudlí, 11/4 litru vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře vypranou slepici dáme vařit do vlažné vody, přidáme sůl a pepř. Kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kousky a osmahneme na másle spolu s drobně nakrájenou cibulí a vložíme do vývaru. Když je slepice téměř měkká, zavaříme spařenou, dobře vy ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | DRŮBKOVA POLÉVKA

INGREDIENCE: 400g drůbků (křidla, krk, žaludek, srdce), malý kousek celeru, 1mrkev, 1 malá cibule, lžíce másla, podle chuti sůl, 5 kuliček pepře, zelená petržel, 1 vejce, šálek kyselého mléka, 1 kávová lžička hladké mouky, 1 1/4 litru vývaru z drůbků.POSTUP PŘÍPRAVY: Uvedené množství drůbků opaříme, opálíme chmýří, očistíme a namočíme do vlažné vody na patnáct až dvacet minut, pak dobře vypereme a vložíme do hrnce s vlažnou vodou, přidáme sůl, celý pepř a zvolna vaříme do měkka. Na kousky krájen ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz