INGREDIENCE: 5 matjesových filetů v oleji, 150g sterilované červené řepy, 200g strouhaných jablk, 200g vařených brambor, 150g nakládaných cibulek (perliček), 100ml zakysané smetany nebo bílého jogurtu, asi lžíce jablečného octa, sůl, mletý bílý pepř, cukr krupice, čerstvý nebo sušený kopr na posypání. POSTUP PŘÍPRAVY: V misce smícháme strouhaná jablka, okapané matjesy, červenou řepu, cibulky a brambory - vše nakrájené na kostičky a zalijeme smetanovou nebo jogurtovou zálivkou (smetana nebo jogur ..
INGREDIENCE: 1 kg úhoře, sůl, 2 žemle, 1 lžička šalvěje, 80 g másla, 2 lžíce strouhanky, citrón. POSTUP PŘÍPRAVY: Staženého úhoře rozkrájíme na tři cm tlusté dílky které osolíme a posypeme sušenou rozemnutou šalvějí. Navlékneme je na špejle střídavě s tenkými plátky žemle nebo rohlíku, které seřízneme tak aby nepřečnívaly maso. Na dno pekáčku nalijeme půl šálku vody, špejle položíme napříč přes pekáček, dílky potíráme rozpuštěným máslem a asi 25 minut pečeme v dobře vyhřáté troubě. Potom dílky ..
INGREDIENCE: 1,5 kg čerstvých ryb, 3 stroužky česneku, 3 lžíce sójové omáčky, trochu vody, 1 lžička mleté pálivé papriky, 50 g másla, 1 citrón. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou rybu potřeme marinádou z drceného česneku, sójové omáčky a vody a necháme 2 hodiny marinovat. Při grilování rybu potíráme marinádou. Hotovou rybu posypeme pálivým chilli, polijeme máslem a pokapeme citrónovou šťávou. Podáváme s chlebem nebo s bramborem. ..
INGREDIENCE: 600g očištěného jesetera, trochu oleje, kousek oloupané ho lilku, 2 paprikové lusky, 3 rajčata, 2 cibule, 150 g rýže, špetka mleté papriky, špetka mletého pepře, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Na plátky nakrájené porce ryby osolíme a upečeme po obou stranách do růžova. Hotové porce vyndáme a na zbylém oleji podusíme vypranou ryži a opaprikujeme. Do rýže přidáme na plátky krájený lilek, na kolečka krájené paprikové lusky, rajčata a cibuli, osolíme a opepříme. Do takto připravené rýže vložíme p ..
INGREDIENCE: 8 plátků ryb, 1 stroužek česneku, 1 cibule, kari koření, 1 rajče, 1 kokos, čerstvý zázvor, olej, máslo, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Nastrouháme kokos, dáme ho do misky a podlijeme 1 sklenkou vody. Vymačkáváme mléko z kokosu. Nakrájíme zázvor. Na másle osmažíme do růžova rozetřený česnek, nakrájenou cibuli a zázvor. Přidáme lžičku kari koření. Oloupeme a nakrájíme rajče, přidáme cibuli a jednu sklenku kokosového mléka. Za stálého míchání vaříme. Plátky ryb osmažíme na oleji. Pak je ..
INGREDIENCE: 4 porce hejka, citrónová šťáva, sůl, olej, 4 lístky šalvěje, česnek, ml. paprika, 2 vejce uvařená natvrdo, 150g anglické slaniny, kousek červené papriky, petrželka, 4 čtverce alobalu. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce ryby pokapeme citrónem a necháme několik minut odležet. Porce osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a zlehka opečeme po obou stranách na oleji. Čtverce alobalu potřeme olejem, poklademe porcemi ryby, a ty poprášíme ml. paprikou. Vejce nakrájíme na kolečka, slaninu a papriku na t ..
INGREDIENCE: 800 g čerstvých sardinek, 2 citróny, 3 lžíce olivového oleje, podle chuti sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Čerstvé sardinky očistíme, vykucháme a vypereme, osušíme, posolíme, potřeme olejem a pečeme na roštu po obou stranách. Sardinky nesměji být syrové (to se zjistí tím, že uvnitř není syrová krev), ale také nesmějí být příliš upečené. Olivový olej smícháme s citrónovou šťávou, přisolíme a dobře promícháme. Pečené sardinky podáváme teplé, posypané jemně sekanou petrželovou natí. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Mlíčí očištěné od žilek chvíli povaříme ve slané vodě s trochou octa, aby ztuhlo. Když vychladne, osolíme je, obalíme v mouce, vejci a strouhance a smažíme stejné jako řízky do růžová na oleji. Samotné mlíčí lze nakoupit v rybárnách. ..
INGREDIENCE: 600g čerstvé ryby, 3 lžíce sójové omáčky, 1 menší zelená okurka, 2 bílé ředkve, 8 ředkviček,4 karotky.POSTUP PŘÍPRAVY: vykuchanou rybu očistíme, rozdělíme na porce a osušíme. Jednotlivé porce potřeme za pomocí štětce sójovou omáčkou. Ploutve posolíme a zabalíme do alobalu ( jen ploutve), necháme asi 20minut v chladničce proležet. Potom jednotlivé porce grilujeme při teplotě 220-250°C po každé straně asi 4 minuty(podle velikosti). Grilované porce obkládáme nakrájenou zeleninou. ..
INGREDIENCE: 500 g čerstvého tuňáka, mouka, olej, 1 okurka, 2 lžíce rýžového nebo bílého vína, 4 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce cukru,1/2 hrnečku sanbai-zu: 4 lžíce 8% octa, 2 lžíce cukru,1/2 lžičky sójové omáčky, 1/2 lžičky soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Tuňáka nakrájíme na čtyři plátky a obalíme v mouce. Okurku oloupeme a rozpůlíme, nakrájíme na velmi tenké plátky a necháme marinovat v omáčce sanbai-zu. Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme do něj plátky tuňáka. Na mírném ohni necháme opéci, slijeme olej a ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA