Recepty na xkuchtik.cz

RYBY MAKRELA | MAKRELY NA ČESNEKU.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané, očištěné, s odstraněnou hlavou, ocasem a vyjmutou páteři opět opláchneme. Utřeme několik stroužků česneku se solí a rybu touto směsí uvnitř potřeme. Na povrchu ji pouze osolíme, obalíme v mouce a vložíme do rozpáleného oleje. Po obou stranách rybu opečeme, pak zmírníme plamen, pokryjeme pánev pokličkou a rybu dodusíme. Makrela jo tučná ryba, proto brambor, který si k ní uvaříme, už budeme mastit jen velmi málo! Ale naopak si bohatě dopřejeme zeleného nebo okurkového s ..

RYBY MAKRELA | Makrely na roštu

INGREDIENCE 3 makrely, sůl, bílý mletý pepř, koření na ryby, 2 citróny, svazek šalvěje, rostlinný olej na POSTUP PŘÍPRAVY Makrely omyjeme a osušíme. Uvnitř i vně je posypeme solí, pepřem a podle chuti kořením na ryby. Citrony nakrájíme na tenké plátky. Šalvěj opereme, lístečky otrháme. Obojí rozložíme na makrely. Ryby dáme do speciální grilovací formy nebo do alobalu a grilujeme 20-30 minut. Ve formě několikrát obrátíme a potíráme olejem ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz