Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY DRŮBEŽ | HO-ČI-MINOVO KUŘE.

INGREDIENCE: šalotka, česnek, cukr, zelený, černý a bílý pepř, sůl, sladká paprika, kuřecí prsa, olej, sezamový olej, rýžové víno, sojová omáčka.POSTUP PŘÍPRAVY: Do misky dáme šalotku (jarní cibulku), česnek, trošku cukru, trošku drceného pepře, špetku soli a sladkou papriku, potom přidáme sojovou omáčku, promícháme, přidáme trošku rýžového vína (můžeme použít sherry nebo bílé víno), nepatrně sezamového oleje. Do připravené marinády vložíme kuřecí prsa a necháme marinovat přes noc. Rozpálíme gri ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | ROUENSKÁ KACHNA (Francie).

INGREDIENCE: Kachna o váze asi 1 1 kg, láhev červeného vína (Bordeaux), 125g slaniny, 80 g másla, 5 cibulí, 1 mrkev, sůl, v mulu zavázaná zelená petrželka, špetka tymiánu, bobkový list. POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně rozsekaná kachní játra zalijeme vínem a necháme - čím déle, tím lépe - odležet. Kachnu uvnitř i navrchu osolíme a s polovinou másla pečeme 40 minut v předehřáté troubě. Na zbytku másla osmažíme jemně nakrájenou cibuli, mrkev a slaninu, a když jsou dočervena, přilijeme k nim víno, přidáme s ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | KUŘECÍ PRSA PO MYSLIVECKU (Španělsko).

INGREDIENCE: Prsa z dvou kuřat, 60 g sádla nebo oleje, lžička mouky, 1 lanýž, několik oliv, 2 cibule, 3 stroužky česneku, zelená paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: K naklepaným a dočervena opečeným. kuřecím prsíčkům přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek, rozkrájený lanýž a papriku. Podusíme, zaprášíme moukou, zasmahneme a podle možnosti přidáme i několik rozkrájených oliv. Podává se s dušenou rýží, bramborem nebo s opečeným černým chlebem a s kyselou okurkou. ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | BASKICKÉ KUŘE – Španělsko.

INGREDIENCE: 1 větší kuře, 2 stroužky česneku, sůl, 4 lžíce kachního nebo husího sádla, 6 žampiónů, 6 rajčat, 3 pálivé papričky, 150 g šunky, mletý pepř, 100 ml bílého vína, nať divokého česneku (nemáme-li, použijeme nať kulturních odrůd česneku nebo nať cibule). POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře očistíme, rozsekáme na větší kousky, potřeme česnekem utřeným se solí a necháme hodinu uležet. V litinovém kastrolu rozpálíme kachní nebo husí sádlo a kousky kuřete v něm dozlatova opečeme. Přidáme rozčtvrcené žam ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | KORSICKÉ KUŘE.

INGREDIENCE: 150 g anglické slaniny, 1 větší kuře, sůl, 12 menších nebo 6 větších žampiónů, 24 oliv, 6 rajčat, olej, 18 malých nebo 6 větších brambor,1i00 ml calvadosu POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu nakrájíme nadrobno, v kotlíku rozškvaříme, přidáme celé kuře, které jsme očistili, nasolili a ovázali bílou niti a po všech stranách je opečeme dozlatova. Přidáme na půlky nakrájené žampióny, olivy, rozčtvrcená oloupaná rajčata, na oleji opečené malé nebo rozkrájené velké brambory, zalijeme alkoholem, při ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | PORTORIKÁNSKÝ KOTLÍK (Asopao).

INGREDIENCE: 1 velké kuře, sůl, 4 stroužky česneku, 1 lžíce dobromysli, mletý pepř, olej, 1 větší cibule, 150 g uzené krkovičky, 2 zelené papriky, 500 g rajčat, 1 l vývaru, 300 g sterilovaného zeleného hrášku, 12 oliv, 1 1 hrnku vařené rýže, 300 g strouhaného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře rozdělíme na porce a potřeme pastou ze soli, česneku, dobromysli a pepře a necháme hodinu odležet. Na oleji opečeme drobné nakrájené kuřecí sádlo, na něm opečeme postupné kuřecí porce, které vyjmeme. Pak zpěníme ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | KUŘECÍ KARI PO INDICKU.

INGREDIENCE: 1 středně velké kuře, sůl, 3 lžíce oleje, 1 velká cibule, 2 str. česneku, 1 lžičky mletého koriandru, 1 lžička mletého zázvoru, 2 lžičky kari, 1 malý rajčatový protlak. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře rozdělíme na menší kousky a alespoň částečně vykostíme, osolíme a na oleji po všech stranách opečeme. Ke konci opékání zpěníme vedle kuřete nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek a koření. Podlijeme a pod pokličkou dusíme doměkka. Ke konci dušení přidáme protlak, dochutíme solí a dodusíme. P ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | KUŘECÍ OŘÍŠKY – Čína.

INGREDIENCE: 1 kg kuřecího masa, 3 lžíce bílého vína, 1 lžička glutasolu, 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžička sezamových semínek, 1 cibule, 1 lžička zázvoru, 50 g šunky, 1 lžičky cukru, 2 stroužky česneku, sůl, 1 lžičky pálivé mleté papriky, 1 lžičky badyánu, estragonový ocet, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso bez kostí nakrájíme na dvoucentimetrové kousky, polovinu naložíme do vína s glutasolem, druhou polovinu do sójové omáčky a necháme 30 minut odležet. Pak maso z vína obalíme: třetinu sezamovými semí ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | PROVENSÁLSKÉ GRILOVANÉ KUŘE – Francie.

INGREDIENCE: 1 1 kuřete, olej, 1 citrón, nahrubo tlučený černý pepř, 1 lžíce rozmarýnu, 1 lžíce tymiánu, 1 lžíce petrželky, 50 ml bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře rozdělíme na porce a potřeme je olejem smíchaným se šťávou z citrónu, vetřeme pepř, rozmarýn, tymián, petrželku a necháme hodinu odležet. Porce opékáme na grilu z obou stran a potíráme zbylou marinádou, zředěnou vínem. Podáváme s rýží. ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | GRUZÍNSKÉ ČACHOCHBILI.

INGREDIENCE: Olej, máslo, 1 větší kuře, 1 cibule, 1 lžička sladké mleté papriky, 3 rajčata, sůl, 1 citrón nebo estragonový ocet, vývar, 250 ml kefíru. POSTUP PŘÍPRAVY: Do kotlíku dáme olej s oříškem másla a kuře rozsekané na kusy velikosti polovičních porcí postupné opečeme dozlatova. Opečené maso vyjmeme. Pak v tuku zpěníme drobné nakrájenou cibuli, rozpustíme papriku, přidáme rozkrájená rajčata, opečené maso, osolíme, okyselíme citrónovou šťávou nebo octem, podlijeme vývarem a dusíme, až je m ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz