Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | TELECÍ SKŘIVANI – Itálie.

INGREDIENCE: 6 telecích plátků, sůl, 3 plátky šunky, 80 g nivy, petrželka, 1 lžička dobromysli, 80 g másla, vývar, 250 ml sl. smetany, 1 lžička maizeny, 1 balíček špaget, voda, sůl, 150 g ementálu. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky masa naklepeme, osolíme, na každý dáme půl plátku šunky, rozdrcenou nivu, sekanou petrželku, dobromysl, zabalíme, sepneme párátkem nebo jehlou a v kastrolu na másle opečeme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Hotové skřivany vyjmeme, do šťávy vmícháme smetanu smíchanou s maiz ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | TAGLIALETTE (Itálie).

INGREDIENCE: 300 g hovězího masa, 80 g másla, 200 g nudlí, 1-2 cibule, 1 karotka, 1 petržel, 1 menšího celeru, 250 g rajčat, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Na menší kostky nakrájené, osolené a opepřené přední hovězí maso dusíme na cibuli s máslem. Na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu dusíme zvlášť ,jakmile změkne, přidáme k ní oloupaná a semen zbavená nakrájená rajčata a dusíme tak dlouho, až šťáva vysmahne. Uvařené scezené nudle smícháme s dušeným masem a se zeleninou a podle potřeby ještě p ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | MYSLIVECKÉ ZÁVITKY.

INGREDIENCE: 500g hovězí plece, 2 vejce, sůl, mletý pepř, 50 g slaniny, 1 cibule, 250 g čerstvých hub, ó0-80 g sádla, 2 lžíce kečupu, 100 ml červeného vína, 3 kuličky jalovce, voda. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso umeleme, přidáme asi 3 lžíce studené vody, dva bílky, sůl, mletý pepř a vše dobře promícháme. Směs dáme vychladit. Mezitím rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a dozlatova jí osmažíme. Potom přidáme na plátky pokrájené houby, sůl a vše vydusíme d ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | KOKOSOVÉ KARBANÁTKY – Mexiko.

INGREDIENCE: 600 g mletého libového předního hovězího masa, 2 lžíce kukuřičné mouky, 1 lžička maizeny, 1 lžíce mléka, 1 vejce, sůl, 1 stroužek česneku, 1 malá cibule, 1 lžičky drceného kmínu, 100 g strouhaného kokosu, olej, 2 hrušky, 2 broskve, 1 větši silně pálivá paprika, nať koriandru. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso smícháme s kukuřičnou moukou, kukuřičným škrobem maizenou, mlékem, vejcem, solí, drceným česnekem, strouhanou cibulí, kmínem a dobře propracujeme. Ze směsi uděláme 6 karbanátků, kte ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | BOSENSKÝ HRNEC.

INGREDIENCE: 800 g hovězího masa, 600 g brambor, 2 lžičky soli, 1 dl bílého přírodního vína, 1 dl vody, 2 větší cibule, 3-4 stroužky česneku, 2-3 rajčata anebo trochu rajčatového protlaku, 15 zrnek pepře, 100 g mrkve, svazeček zelené petrželky, půl menšího celeru, 10 hřebíčků. POSTUP PŘÍPRAVY: Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme,.cibuli nakrájíme na plátky, česnek ponecháme v oloupaných celých stroužcích. Maso rozkrájíme na 8-10 kousků. Brambory oloupeme a překrájíme napůl. Do hliněného hrn ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | ŠAŠLÍK ZE SVÍČKOVÉ.

INGREDIENCE: 600 g svíčkové, 2 větší cibule, 1 citrón, 2 Lžíce oleje, 1 lžíce drobné sekaného kopru, mletý pepř, několik kapek octa, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněnou svíčkovou nakrájíme na kousky (4 až 5 kousků na osobu), osolíme, opepříme a dobře promícháme s částí drobně pokrájené cibule a citrónovou šťávou. Uložíme do kameninové nádoby a necháme v chladnu marinovat alespoň 6 hodin: Marinované maso napícháme po 4 až 5 kouscích na kovové jehly, potřeme je olejem a ze všech stran opečeme na dře ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | MASO NA CIBULI PO VÍDEŇSKU.

INGREDIENCE: 80 g sádla, 300 g cibule, 600 g.hovězího masa (květová špička z kýty svíčková, roštěnec), sůl, mletý pepř; stroužek česneku; trochu majoránky, 1 lžíce octa, 30 g hladké mouky a vývar z hovězího masa nebo z kostky masoxu. POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole na rozpáleném sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli do světležluta. K ní pak přidáme bud na plátky, nebo na větší kostky nakrájené maso, utřený česnek, ocet, osolíme, okořeníme a za občasného podlévání vývarem dusíme maso do poloměkka ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | VÍDEŇSKÉ ROŠTĚNKY.

INGREDIENCE: 6 roštěnek nakrájených z nízkého roštěnce, sůl, mletý pepř, 90g hl. mouky, 120 a 40 g sádla, 150 g cibule, 30 g másla a trochu vývaru z hovězího masa. POSTUP PŘÍPRAVY: Okraje roštěnek, popř. i šlachovité blány v mase několikrát nařízneme, aby se roštěnky při pečení nekroutily, pak je naklepeme, osolíme, opepříme, shrneme do původního tvaru a na jedné straně je poprášíme moukou. V pánvi rozehřejeme sádlo, vložíme do něho připravené roštěnky a. pečeme je nejdříve na omoučené straně, ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | VÍDEŇSKÉ ŘÍZKY.

INGREDIENCE: 6 řízků po 120 g nakrájených z malého ořechu nebo vrchního šálu telecí kýty, sůl, 80g hr. mouky, 2 vejce, asi 200g prosáté strouhanky a 200g sádla nebo oleje, hlávkový salát a citrón. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky nejdříve na okraji nařízneme, pak je dotenka naklepeme (asi na pět milimetrů tloušťky), osolíme, obalíme nejdříve v mouce, kterou upěchujeme, pak je omočíme v rozšlehaných vejcích a nakonec lehce obalme ve strouhance. Obalené řízky vložíme do dobře rozehřátého tuku a smažíme je ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | BIFTEK DELMONICO.

INGREDIENCE: 4 roštěnky nebo plátky zadního hovězího masa (a 150g), 8 stroužků česneku, 1 1/2 lžíce hrubé soli, trochu vody, 2 lžičky koňaku. POSTUP PŘÍPRAVY: V hlubší míse smísíme česnek jemně prolisovaný s hrubou solí, trochu vody a koňakem.Řezy po obou stranách opékáme po 3-5 minutách. Pak je pomocí vidličky obalíme v česneku. Zmenšíme oheň na grilu a pomalu dopékáme. Během pečení maso ještě potíráme česnekovou marinádou, aby dostatečně nasáklo vůní česneku. Podáváme horké s česnekovým másle ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz