Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | ŠELMOVSKÝ PAPRIKÁŠ.

INGREDIENCE: 600 g skopové plece bez kosti nebo 1 kg skopového hrudí s kostmi, 60 g slaniny, 2 cibule, mletá sladká paprika, 600 g zelených fazolek, sůl, 2 dl kysané smetany, 40 g hladké mouky POSTUP PŘÍPRAVY: Opláchnutou skopovou plec nakrájíme na kostičky (hrudí nasekáme na kostky). V kotlíku rozpustíme drobně pokrájenou slaninu, usmažíme v ní drobně pokrájenou větší cibuli, zaprášíme paprikou, přidáme maso a dusíme pod poklicí za častého zamíchání. Když maso vysmahlo na tuk, přilijeme trochu ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | MUSSAKA – MUSAKA (Turecko).

INGREDEINCE: 800 g dýně, 250 g cibule, špetka soli, špetka skořice, 400 g umletého skopového masa, 200 g oleje, máslo. POSTUP PŘÍPRAVY: Dýni oloupeme, zbavíme jader, nakrájíme na kostičky, a posolíme. Pak nakrájíme jemně cibuli, osmahneme na oleji, přidáme umleté maso, skořici, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Pekáček vymastíme máslem a dno pokryjeme plátky dýně, vrstvou kaše a opakujeme až do spotřebování. Poslední horní vrstva je vždy dýně. Takto připravenou musaku dáme do trouby zapéci. ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | NADÍVANÉ PEČENÉ JEHNĚ.

INGREDIENCE: 1 jehně, rozmarýn, sůl, olej. Nádivka: jehněčí plíce a játra, 500 g bílé veky, 6 vajec, majoránka, petrželka, mletý pepř, sůl, vývar (nebo mléko). POSTUP PŘÍPRAVY: Plíce uvaříme ve slané vodě a nakrájíme na kostičky. Veku namočíme v polévce nebo mléce, smícháme dohromady s plícemi, přidáme majoránku a petrželku, pepř a sůl, rozšlehaná vejce a drobně nakrájená syrová játra a lehce promícháme. (Místo veky můžeme přidat napůl uvařené jáhly.) Nádivkou naplníme břišní dutinu jehněte a z ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | KEBAB.

INGREDIENCE: 600 g skopového masa, 150g cibule, 100 g tuku na smažení, 8 vajec, 200 g rajčat, sůl, cukr, ocet podle chuti, kopr, mlety pepř, zelená petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Skopové maso umeleme, přidáme sůl, pepř a promícháme. Tvoříme karbanátky, které neobalujeme, a rovnou po obou stranách smažíme na tuku. Vložíme je do kastrolu, posypeme drobné nasekanou cibulí a zalijeme rozšlehanými vejci, která nejprve smícháme s usekaným koprem, cukrem, octem, solí a zapečeme. Místo octa a cukru můžeme ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | DIVOKA KACHNA NA VINĚ.

INGREDIENCE: 1250 g divoké kachny (vykuchané, očištěné), 75 g rostlinného tuku, 75 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel), 25 g rybízové zavařeniny, trochu hladké mouky, 25 g cukru, sůl, divoké koření, 2,5 cl červeného vína, 150 g jablk POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kachnu osekáme, opálíme nad ohněm, opereme, osolíme a naplníme jablky. Na tuku osmažíme do růžova očištěnou, na kolečka krájenou kořenovou zeleninu a oloupanou cibuli. Přidáme divoké koření (nové koření, celý pepř, bobkový list), ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | ČANACHI.

INGREDIENCE: 600g skopového masa, 500g brambor, 60g cibule, 100g rajčat, 250g baklažánů, olej, bobkový list, česnek (podle chuti), petrželka, mletý pepř, sůl, trochu bujónu. POSTUP PŘÍPRAVY: Do ohnivzdorné nádoby dáme oloupané brambory nakrájené na velké kostky a promícháme s nakrájenou cibulí. Na ně klademe očištěné, na větší kousky pokrájené skopové maso, dále oloupané baklažány pokrájené na plátky, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou. Přidáme česnek utřený se soli, rozmíchaný v bujónu, ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | ČOCHAŠBILI PO GRUZINSKU.

INGREDIENCE: 500 g jehněčí plece bez kosti, 75 g škvařeného vepřového sádla, 100 g cibule, 1,5 kg brambor (neloupaných), sůl, mletý pepř, 5 dl vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Plecko vypereme, nakrájíme na kostky, dáme do přiměřeně velkého kastrolku, podlijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a necháme zvolna dusit. Cibuli nakrájíme na kolečka, na sádle do zlatova usmažíme, přidáme oloupané na čtvrtky nakrájené syrové brambory. Když je maso skoro měkké přidáme k němu brambory s cibulí a vše dusíme do měkk ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SKOPOVÁ KÝTA PO LOVECKU.

INGREDIENCE: 600 g skopové kýty, 40g slaniny, 40g cibule, 20g tuku, majoránka, 100g kořenové zeleniny, mletý pepř, bobkový list, 20g mouky, 1 dl bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Skopovou kýtu vykostíme, prošpikujeme a posypeme majoránkou. Na tuku opražíme pokrájenou kořenovou zeleninu, posolíme, přidáme mletý pepř, nařezanou cibuli a maso na tomto základu dusíme za občasného podlévání. Měkkou kýtu vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, dobře povaříme, protřeme přes síto a nakonec přilijeme bílé víno. Ho ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SKOPOVÉ NA MAJORÁNCE.

INGREDIENCE: 1000g skopové kýty, 2 cibule, 100g másla, 1/4 I kyselé smetany, 1/8 l sladké smetany, 20g mouky, majoránka, citrónová šťáva, mletý pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso ze skopové kýty nakrájíme na větší kostky. Cibuli rozřežeme na drobno a opražíme do zlatova. Nyní do ní naklademe kostky masa, necháme ze všech stran opéci a podlijeme vývarem. Krátce předtím, než se udusí do měkka, je posypeme drcenou majoránkou, mletým pepřem a solí. Kyselou a sladkou smetanu spojíme s trochou mouky a ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | JEHNĚČÍ PO ŽATECKU.

INGREDIENCE: 1000 g jehněčího, 150g másla, 70g hladké mouky, 50g mrkve 50g celeru, 50g cibule, 1/4 l sladké smetany, 3 žloutky, několik zrnek pepře, muškátový květ, sůl, 1 l hovězího vývaru, 70g chmelových šištic. POSTUP PŘÍPRAVY: Přední jehněčí maso vykostíme, nakrájíme na kostky, dáme do vařící vody a necháme přejít varem. Nyní je vložíme do hovězího vývaru, přidáme cibuli, celer, mrkev, několik zrnek pepře, muškátový květ, osolíme a vaříme do měkka. Potom maso vyndáme, polévku zahustíme másl ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz