Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY VEPŘOVÉ | SAHTEIAVA.(Maso na špejli)

INGREDIENCE: 200g vepřového libového masa, 50g oleje, 1 citrón - šťáva, 5 cl šťávy z masa nebo pečeně, 5 cl smetany, sůl, mletý pepř, kari koření, 30g cibule, 10g mouky, 10g cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Libové vepřové maso z kýty nebo pečeně se nakrájí na menší kostky, které se napichuji na dřevěné špejle. Potom se maso osolí, okoření mletým pepřem, kari kořením, potře olejem a pomalu peče na roštu. Mezitím se osmahne na oleji najemno krájená cibule, zapráší. se trochou hladké mouky a přidá se trochu ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | GALJA.

INGREDIENCE: 450g vepřového masa (nejlépe bůčku), 60 g sádla, 2 cibule, sul, 300 g fazolek, 6 zelených paprik, 250 g rajčat. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme a dusíme 1/2 až 3/4 hodiny na zpěněné cibuli nejdříve ve vlastní šťávě, později trochu podlijeme. Přidáme fazolky překrojené na polovinu a na hrubší proužky nakrájené papriky. Dusíme opět asi 1/2 hodiny a nakonec přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata, dusíme asi 1/4 hodiny. Vidličkou občas opatrně promícháme, aby se zelenina příliš nerozdrtil ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | SPECIALITA PANÍ OCHMELKOVÉ.

INGREDIENCE: 1 kg kotlet. Nakládací lak: 5 vajec, 2 lžičky solamylu, lžička ml. pepře, lžička drceného kmínu, lžička v prstech promnutá majoránka, lžička ml. sl. papriky, 3 lžičky ml. pálivé papriky, lžička worcesteru, lžička kečupu, lžička kari, lžička Vegety, lžíce hořčice, lžíce solamylu, 2 lžíce oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na plátky, po obou stranách je naklepeme a jemně osolíme. Vejce a všechny ostatní přísady rozmixujeme v mixéru. Plátky masa vložíme do středně velké vyšší misky ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | VEPŘOVÉ SEČUÁNSKÉ.

INGREDIENCE: 450 g libového masa bez kosti, 150 g skleněných nudlí, 1,5 lžíce oleje z podzemnice olejné, 2 lžíce nasekaného česneku, 2 lžíce čerstvého (nebo sušeného) zázvoru, 6 lžic mražené zeleniny, 1 lžíce rýžového vína (nebo sherry), 150 ml kuřecího vývaru (nebo vody).Marináda: 1 lžíce rýžového vína (nebo suché sherry), 1 lžíce lehké sojové omáčky, 2 lžíce sezamového oleje, 2 lžíce kukuřičné mouky (nebo škrobové moučky).POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na plátky, dáme do misky a smícháme s ma ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | ČÍNSKÝ SAMURAJ.

INGREDIENCE: 0,5 kg vepřového na nudličky nakrájeného, 1 cibule na nudličky, něco paprik na čtverečky, trošku strouhané mrkve, zkrátka co doma najdete (bambusové výhonky....), 3 lžíce oleje, 1 lžička soli, 1 lžíce solamylu, nebo zkrátka škrobu, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička pepře, 1 lžička sušených chilli papriček, 1 lžička cukru, 1 vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Vše smíchat a nechat 1 den odležet. Druhý den smažíme vše na suché pánvi a mícháme a mícháme, až je to hotovo. Příloha: rýže. ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | INDONÉSKÉ KAARI.

INGREDIENCE: 400 g libového vepřového masa, 2 zelené papriky, 1 cibule, sůl, lžička kari, 2 lžíce vína sherry, 2 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, vývar. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso, očištěnou papriku a cibuli nakrájíme na nudličky, osolíme, promícháme s kari a se sherry. Necháme v chladnu půl hodiny odležet. V pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm rozdrcený česnek, přidáme okořeněné maso a opečeme. Podlijeme a udusíme doměkka. Podáváme s dušenou rýží a s kečupem. Sherry nahradíme i naší Tesavelou Ca ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | ŽIVÁŇSKÁ PEČENĚ.

INGREDIENCE: 600-800 g různého masa (skopové, telecí, vepřové), 200 g slaniny, 4 velké brambory, zelené papriky. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme řízky masa skopového, telecího a vepřového proužky slaniny a cibule a navlečeme vše na rožeň, střídavě maso slaninu, cibuli, popř. můžeme mezi to dát plátek. oloupaného bramboru či půlku paprikového lusku. Všechno stáhneme dohromady a zabalíme do měchuřiny vyprané ve slané vodě nebo do promaštěného pergamenového papíru a zavážeme na koncích. Opékáme na rožn ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | ČÍNSKÁ PEČENĚ.

INGREDIENCE: 100 g vepřové kýty , sůl, 10 g mrkve, 10 g celeru, 10 g šunky, 5 g hladké mouky, 10 g hrášku, 30 g květáku, citrónová kůra, 5g másla POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso protáhneme na nudličky nakrájenou šunkou, pokrájenou zeleninou, osolíme, nasucho opečeme, podlijeme netučným vývarem z kostí a dusíme. Zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme. Do povařené šťávy dáme prohřát sterilovaný hrášek a uvařený, na růžičky rozebraný květák. Hotové maso nakrájíme na plátky ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | ŽIVÁŇSKÝ ŠAŠLIK.

INGREDIENCE: 100 g vepřového plecka, sůl, 50 g brambor, 10 g rajčatového protlaku, 5 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Na kostky pokrájené maso a syrové brambory napichujeme střídavě na špejli. Posypeme pažitkou a opečeme nasucho. Pak trochu podlijeme a dusíme doměkka. Ke zvýraznění chuti přidáme do šťávy rajčatový protlak. Vhodným příkrmem k šašliku je rýže. Místo dušení můžeme šašlik připravovat na grilu, nejlépe na Etagrilu. K hotovému pokrmu přidáme čerstvé máslo. másla. ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | BOSENSKÁ KALA.

INGREDIENCE: 600g vepřových žebírek, lžíce sádla, 1 cibule, hlávka čerstvého zelí, sůl, paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Žebírka rozkrájíme na větší kousky a osmažíme je po obou stranách v rozpáleném sádle. Přidáme nakrájenou cibuli a smažíme ji zároveň s masem. Zelnou hlávku rozkrojíme na čtvrtky nebo na osminy, přidáme k masu, promícháme, osolíme a poprášíme špetkou papriky Občas podléváme trochou vody a dusíme na m mírném ohni asi dvě hodiny, až zelí změkne. Pokrmem už nemícháme, jen jím občas po ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz