INGREDIECE: 200 g loupaného česneku, 120 g oleje, 4 citróny, špetka soli, 100 g celeru, 1 bobkový list, 5 kuliček celého pepře, podle chuti tymián a koriandr. POSTUP PŘÍPRAVY: Celer nastrouháme na hrubém struhadle a česnek, který jsme očistili, nakrájíme nožem asi na milimetrové plátky. Vše vložíme do přiměřeně velkého kastrolku, přidáme olej, citrónovou šťávu a koření, podlijeme trochou vařící vody a udusíme. Odstavíme, necháme vychladnout a studené podáváme s bílým chlebem. ..
INGREDIENCE: 600 g zelených fazolových lusků, 250 g olivového oleje, 200 g cibule, petrželová nať, 3 listy máty peprné, 1 lžička cukru, 1 citrón, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazolové lusky vypereme, očistíme (zbavíme vláken), podélně rozpůlíme a necháme na sítu odkapat Drobně krájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme osolené fazolové lusky a necháme v oleji asi čtyři minuty. Pak přilijeme stejné množství vařící vody jako bylo oleje, přidáme jemně sekanou petrželku a tři lístky máty peprné, cukr, ci ..
INGREDIECE: 1 kg lilku (odpad asi 30 %), 100g oleje, 1 lžička hladké mouky, 150g sýra (tvrdý na strouhání), 4 vejce, 40 g másla, 200 g rajčatového protlaku, podle chuti sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Lilky opereme, oloupeme a nakrájíme podélně na plátky. Osolíme, obalíme v hladké mouce a osmažíme na oleji. Ohnivzdornou misku vymažeme máslem a klademe do ní vrstvu lilků, vrstvu strouhaného sýra, zředěný rajčatový protlak a navrch opět vrstvu lilků. Vše zalijeme dobře rozšlehanými osolenými vejci, zapečeme ..
INGREDIENCE: 200 g špenátových listu, 200 g skopového masa bez kosti, 3 větší cibule, 1 lžíce citrónové šťávy, 40 g másla, 2 lžíce kečupu, sůl, lžička mleté papriky. POSTUP PŘÍPRAVY: Špenátové listy spaříme ve slané vařící vodě, scedíme, vychladíme studenou vodou, necháme odkapat a pak rozprostřeme na stůl. Skopové maso semeleme na masovém strojku, osolíme, opaprikujeme a přidáme jemně nakrájenou cibuli, dobře promícháme a tvoříme rukou malé kuličky, kterými plníme připravený špenát. Každou kul ..
INGREDIENCE: 3 cibule, 3 lžíce másla, 750 g papriky, 3 rajčata, 500 g měkkého tvarohu nebo brynzy, petrželka, 1 l kyselého mléka, 5 vajec, 2 lžíce mouky. POSTUP PŘIPRAVY: Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme pokrájenou papriku a podusíme. Pak přidáme rajčata a ještě spolu podusíme. Vše dáme do ohnivzdorné misky, přidáme třený tvaroh nebo brynzu, posekanou petrželku a vše smícháme. Do kyselého mléka zakvedláme vejce a mouku, posolíme a zalijeme jim džuveč. Pečeme v troubě, až je džuveč p ..
INGREDIENCE: 2 kg brambor, 300 g hrubé mouky, 150 g hladké mouky, 400 g brynzy, 200 g slaniny, 2 lžíce sádla, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Oškrábané brambory opláchneme nastrouháme na jemném struhadle, necháme ustát a část vody slijeme. Pak přidáme hladkou mouku a hrubou mouku, osolíme a dobře promícháme. Připravené těsto protlačujeme přes hrubé struhadlo do vařící osolené vody, lehce mícháme a vaříme asi 5 minut. Vařené halušky-knedlíčky vyjmeme z vody cedníkem necháme okapat a promastíme horkým sádl ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA