INGREDIECE: 300 g jeleního masa, 200 g libového vepřového masa, 100 g cibule, sůl, mletý pepř, 1 žloutek, hladká mouka a sádlo na pečení. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso omyjeme a jemně nasekáme nebo semeleme na masovém strojku. Umleté vložíme do mísy, přidáme sůl, koření, jemně nakrájenou cibuli a žloutek a sm8s dobře prohněteme. Z připravené směsi vyválíme váleček. Nakrájíme jej na kousky a utvoříme z nich na pomoučeném prkénku šišky asi na prst silné. Šišky neboli čevabčiči pak pečeme na pánvi na roze ..
INGREDIENCE: Potřebujeme asi 1000 g masa z divočáka, 200 g slaniny, 100 g másla, 1 l bílého vlna, trochu hladké mouky. Na potření řízků: 2 velké cibule, omytá kůra z půlky citronu, 2 malé okurky, 1 sardelka, lžíce sekané petrželky, 2 naložené hříbky ve sladkokyselém nálevu, 1 okurku a 2 hříbky do šťávy. POSTUP PŘÍPRAVY: Z kýty nakrájíme řízky, které naklepeme, osolíme a potřeme připravenou směsí z cibule, citrónové kůry, sardelek, sekané petrželky a naložených hříbků. To vše rozsekáme nadrobno ..
INGREDIECE: 600 g vykostěného jeleního masa z kýty nebo plecka, 250 g vepřové krkovičky, 200 g cibule, 50 g slaniny,-sůl, muškátový oříšek, mletý pepř, 3 vejce, 50 g strouhanky, 2 lžíce koňaku, 50 g sádla, 100 g anglické slaniny, 40 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou a odblaněnou jelení kýtu nebo plecko a vepřové maso nakrájíme na kousky. V kastrole rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, k ní přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, slabě ji osmahneme a společně s masem semeleme na masovém str ..
INGREDIENCE: 250g vepřové kýty, 250g vepřové pečeně, 250g hovězí svíčkové, sůl, chilli, 50g hořčice, 50g oleje, 50g slaniny, 50g šunky, 30g rajčatového protlaku, 5 cl červeného vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Z veškerého masa nakrájíme malé medailonky, mírné je naklepeme, osolíme, poprášíme troškou čili, potřeme hořčicí a opečeme po obou stranách na horkém oleji. Měkké vyjmeme, do výpeku přidáme na nudličky krájenou slaninu a šunku. orestujeme, přidáme rajčatový protlak, červené víno a povaříme. Masové ..
INGREDIENCE: 750g vepřové kýty sůl, 50g hl. mouky, 2 vejce, 75g strouhanky, 75g strouhaného kokosu, 150g oleje. Ovocná příloha: 3 lžíce oleje, 1 a 1 lžíce moučkového cukru, 5 cl vody, 300g banánů, 200g mandarinek, 2 ks kiwi, špetka kari koření, 5 cl koňaku (třešňovice, curacaa) - na pánvi na teplém oleji necháme zkaramelizovat moučkový cukr, zalijeme opatrné troškou vody promícháme vložíme na silnější kolečka nakrájené banány, dílky mandarinek, na kostky nakrájená kiwi, špetku kari koření, kr ..
INGREDIENCE: 750g v vepřové kýty, sůl, pepř, 5 g hořčice, 100g šunky, 100g křenu, 60g oleje, 15g hl. mouky, 1,5 dl vývaru, 30g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené řízky více rozklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí položíme plátek šunky a posypeme strouhaným křenem. Řízek přehneme, okraje zaklepeme nebo sepneme párátkem. Opečeme po obou stranách na horkém oleji, měkké vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vývarem nebo vodou, provaříme, osolíme a zjemníme má ..
INGREDIENCE: 750 g vepřové kýty, sůl, 50g slaniny, 150g šunky, 2 vejce, 150g oleje na smažení, těstíčko (2 vejce, 50g mléka, 50g hl. mouky). POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené řízky více rozklepeme, mírně osolíme a naplníme směsí ze šunky, slaniny a vajec. (Nakrájenou slaninu částečné roztavíme, přidáme nakrájenou šunku, zalijeme vejci, mírné osolíme a necháme srazit.) Naplněný plátek na koncích sklepneme nebo sepneme párátkem, ponoříme do mírné osoleného těstíčka, připraveného z vajec rozšlehaných s m ..
INGREDIENCE: 750g vepřové kýty, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, 50g hořčice, 100g cibule, 150g tenkých párků, 70g sterilovaných kapií, 80g oleje, 15g hl. mouky, 1,5 dl vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené řízky více rozklepeme, osolíme opepříme potřeme česnekem a hořčicí, posypeme na kolečka krájenou cibulí, vložíme kousek párku, kapie, přeložíme a okraje zaklepeme nebo sepneme párátkem. Pečeme zvolna po obou stranách na horkém oleji. Kapsu vyjmeme. výpek zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme výv ..
INGREDIENE: 750g vepřové kýty, sůl, pepř, 4 stroužky česneku, 50g hořčice Bona, 100g šunky, 40g hl. mouky, 2 vejce, 80g oleje, 100g sýra Ementál. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájený řízek naklepeme, na jedné straně osolíme a opepříme, druhou stranu potřeme česnekem utřeným se soli a hořčicí, na kterou poklademe plátek šunky a toutéž stranou položíme do hladké mouky a pak do rozšlehaných vajec. Touto stranou položíme řízek do horkého oleje a smažíme dozlatova. Řízek otočíme, pánvičku přiklopíme poklicí a ..
INGREDIENCE: 650g vepřové kýty, sůl, 30g česneku, trochu čili koření, 50g oleje, 40g másla, 1 dl vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené řízky při okraji nařízneme, naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme troškou čili koření a v horkém oleji po obou stranách opečeme. Řízky vyjmeme a do výpeku přidáme máslo, zalijeme vývarem, provaříme, přisolíme a šťávou přelijeme řízky. Příloha: opečené brambory, smažené hranolky, salát z čínského nebo hlávkového zelí. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA