Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY RŮZNÉ | ČEKČUKA – Tunis.

INGREDIENCE: 6 lžic oleje, 7 cibulí, 7 rajčat, 2 sladké papriky, 1 pálivá paprika, sůl, 6 vajec. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme oloupaná nadrobno nakrájená rajčata, drobné pokrájené oloupané papriky, osolíme a dusíme za častého míchání, až se zelenina rozvaří a vznikne kaše. Horkou kaši dáme do misek a zalijeme rozšlehaným vajíčkem. ..

SPECIALITY RŮZNÉ | SÝROVÁ POLOKOULE (Itálie).

INGREDIENCE: 100 g rokfóru, 100 g jemného tučného tvarohu, lžíce koňaku nebo brandy, 5 velkých vlašských ořechů, špetka strouhané citrónové kůry. POSTUP PŘÍPRAVY: Rokfór gorgonzolu nebo nivu (k nivě přidáme 20 až 30 g másla) prolisujeme s tvarohem přes drátěné síto. Přidáme koňak nebo brandy, trochu strouhané citrónové kůry a jemně nasekané ořechy. Dobře propracované - nejlépe vidličkou - na talířku zformujeme do úhledné polokoule, kterou můžeme ozdobit půlkami ořechů, ředkvičkami nebo řezy s ..

SPECIALITY RŮZNÉ | VENKOVSKÝ HRNEC (Frijoles refritos dela Charra) – Mexiko.

INGREDIENCE: 3 hrnky fazolí, 6 hrnků vody, 2 cibule, 400 g vepřových kůží, 2 stroužky česneku, 250 g slaniny, 3 čerstvé čile papričky, 250 g rajčat, sůl, nať koriandru, 300 ml světlého 10° piva. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazole namočíme s krájenou cibulí přes noc. Druhý den přidáme na kostky nakrájené kůže; sekaný česnek a uvaříme doměkka. Do hluboké pánve dáme na kostičky nakrájenou slaninu, rozškvaříme, přidáme drobné pokrájené čile papričky a oloupaná rajčata, osmahneme, přidáme fazole i se zbylou te ..

SPECIALITY RŮZNÉ | MUŠLE SE SÝREM.

INGREDIENCE: 250 g telecího masa, 250 g libového vepřového masa, 100 g mozku, 50 g tuku, 40g hl. mouky, asi 3/8 1 mléka, sůl, pepř, 2 žloutky, 2 sardele, petrželka, 100 g parmazánu, 150 g květáku, 50 g hrášku, 50 g másla na vymazání mušlí a na potření povrchu, trochu strouhanky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na polovině tuku dusíme nejprve vepřové maso, později přidáme telecí. Společně dodusíme doměkka za mírného podlévání. Měkké maso nakrájíme nadrobno, přidáme zvlášť udušený mozeček a hrášek, uvařený nadr ..

SPECIALITY RŮZNÉ | TARATOR.

INGREDIENCE: 2 jogurty, 2 lžíce jemné strouhanky, 2-3 stroužky česneku, sůl, několik vlašských ořechů, 1-2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 1 velká salátová okurka, 3 l studené vody, kousky ledu. POSTUP PŘÍPRAVY: Strouhanku, utřený česnek, rozemleté ořechy, ocet a olej zalijeme jogurtem rozmíchaným s chlazenou vodou, osolíme a promícháme s okurkou nakrájenou ha plátky. Podle možnosti přidáme i kousky ledu. Pro změnu můžeme polévku ještě okořenit sekaným koprem. ..

SPECIALITY RŮZNÉ | RYBÍ KARBANÁTKY.

INGREDIENCE: 500 g ryby, 20 g másla, 1 cibule, 1 žemle, 1 dl mléka, 3 vejce, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 1 šálek strouhanky, 1 šálek oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybí maso vykostíme, stáhneme z kůže, umeteme a spojíme s cibulí usmaženou na másle, se žemli máčenou v mléce a s dvěma vejci. Směs osolíme a okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Zformujeme malé karbanátky, obalíme je ve vejci a ve strouhance a osmažíme na oleji. Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší a se zvlášť přip ..

SPECIALITY RŮZNÉ | FILÉ PO SICILSKÉM ZPŮSOBU.

INGREDIENCE: 600 g filé, citrónová šťáva, sůl, mletý pepř, hladká mouka, 2 lžíce oleje, 2 velké cibule, 1 stroužek česneku, 2 zelené papriky, 1 malý rajčatový protlak. POSTUP PŘÍPRAVY: Částečně rozmražené filé rozdělíme na plátky, nakrájíme na proužky zakapeme citrónem, osolíme a opepříme. Potom lehce o,balíme v mouce a na oleji opečeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, rozdrcený česnek, na nudličky nakrájené očištěné papriky, protlak trochu zředěný vodou a udusíme doměkka. Podáváme s dušeno ..

SPECIALITY RŮZNÉ | PLAKI ( Rybí filé po Řeckém způsobu).

INGREDIENCE: 600g filé, sůl, citrónová šťáva, 2 lžíce oleje, 3 větší 3 stroužky česneku, petrželka, špetka majoránky 4-6 rajčat, mletý pepř, 2 menší citróny, 40g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Částečně rozmražené filé rozdělíme na plátky, osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. Na oleji osmahneme na plátky nakrájenou cibuli a rozsekaný česnek, přidáme nadrobno nakrájenou petrželku a rozemnutou majoránku. Do tohoto základu vložíme filé, poklademe je oloupanými, na čtvrtky nakrájenými rajčaty, osolíme, op ..

SPECIALITY RŮZNÉ | KRÁLÍK PO STAROČESKU.

INGREDIENCE: 1 menší králík bez kýt, 300 g vepřového bůčku s kostí, 1 palička česneku, sůl, asi půl lžičky mletého zázvoru. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněného králíka rozdělíme na menší porce, bůček nakrájíme na kousky podle kostí, obojí potřeme česnekem utřeným se solí, lehce poprášíme mletým zázvorem, srovnáme do rendlíku, podlijeme vodou a podusíme. Měknoucí maso dáme do předehřáté trouby a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání vroucí vodou upečeme doměkka. Slijeme přebytečný tuk a p ..

SPECIALITY RŮZNÉ | SLANINA S ČOČKOU – Francie.

INGREDIENCE: 700 g masitého uzeného bůčku nebo kladenské pečené, voda, 12 malých cibulek, mletý pepř, 3 hrnky čočky, 6 hrnků vody, 1 řapíkový celer nebo 6 řapíků celeru bez zelených listů, 3 mrkve, 3 stroužky česneku, bouquet garni, máslo, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček nebo pečeni dáme do litinového kastrolu, zalijeme studenou vodou, přivedeme do varu, pak hned scedíme a prolijeme studenou vodou. Kousek tuku skrojíme, rozkrájíme na kostičky a v kastrolu rozškvaříme. Přidáme celé cibulk ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz