Recepty na xkuchtik.cz

VEPŘOVÉ KOTLETA | NÁMOŘNICKÉ KOTLETY

INGREDIENCE: 600 g vepřových kotlet bez kostí, 2 cibule, 8 stroužků česneku, 3 sterilované okurky, 1 menší plechovka sterilovaných žampionů, 50 ml olivového oleje, 5 lžic rajského protlaku, 1 šlehačka - lze nahradit kysanou smetanou, jíška, worcesterová omáčka, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso, orestujeme, přidáme na kostičky pokrájený česnek i okurky a zalijeme dle potřeby vodou. Dusíme 10 až 15 minut do změknutí. Pak přidáme rajský protlak, ste ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | KOTLETY PO CHORVATSKU

INGREDIENCE: 4 vepřová žebírka, 1 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 1 cibule, 300 g žampiónů nebo 30 g sušených hub, 1 lžíce kopru, hl. mouka na poprášení, mletý kmín, špetka dobromysli, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová žebírka naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se nekroutila. Pak je osolíme, okořeníme, poprášíme moukou a v rozehřátém oleji z obou stran opečeme. Hotové maso vyjmeme a dáme do teplé trouby. Do šťávy přidáme maso a zpěníme na něm jemně pokrájenou cibulku. Pak přidáme plátky žamp ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | KOTLETY NA VERMUTU

INGREDIENCE: 6 vepřových kotlet, 2 lžíce másla, 2 dl bílého vermutu, 2 lžičky Solamylu, 125 g šlehačky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety naklepeme a po obou stranách je necháme v rozehřátém másle osmahnout. Zmírníme oheň a necháme je ještě asi 20-25 minut zvolna smažit. Kotlety z pánve vyndáme, osolíme a opepříme je a necháme chvilku společně povařit. Přidáme šlehačku, ve které jsme rozmíchali Solamyl, vermut a za stálého míchání necháme zhoustnout. Šťávu podle potřeby osolíme a opepříme. K ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | ROŠŤÁKY

INGREDIENCE: 1 kg vepřové vykostěné kotlety, 1 lžička kremžské hořčice, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička. Kečupu, 1 lžička pepře, 1 lžička soli, 2 celá vejce, 3 lžíce škrobové moučky, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Z kremžské hořčice, plnotučné hořčice, kečupu, mletého pepře, soli, oleje, rozšlehaných vajec a škrobové moučky připravíme směs, do které plátky masa naložíme na 24 hod. Druhý den je opečeme na oleji. ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | KOTLETY NA PIVU

INGREDIENCE: 4 jarní cibulky, 2 lžíce přepuštěného másla, 4 vepřové kotlety, sůl, pepř, špetka mletého kmínu, 2 dl piva, 4 lžíce smetany ke šlehání. POSTUP PŘÍPRAVY: Omytým cibulkám odkrojíme zelenou nať, nakrájíme ji na tenká kolečka a bílý konec podélně rozpůlíme. Vepřová žebírka opečeme na rozehřátém másle po každé straně asi 2-3 minuty. Přidáme rozpůlenou cibulku a krátce osmahneme. Žebírka osolíme, opepříme, posypeme kmínem a přendáme na talíř. Na pánev vlijeme pivo a necháme ho jednou vz ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | KOTLETY ZAPEČNÉ VE ŠLEHAČCE

INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 2 cibule, sůl, pepř, 100 g uzeného sýra, 1/4 l sladké šlehačky. POSTUP PŘÍPRAVY: Pekáček vymastíme máslem a olejem, vysypeme ho nadrobno nakrájenou cibulí, přidáme mírně naklepané, osolené a opepřené kotlety a vložíme do rozehřáté trouby Asi po 10 minutách pekáček vyjmeme, kotlety posypeme strouhaným uzeným sýrem, zalijeme šlehačkou a vrátíme zpět do trouby Zapékáme asi 40 minut, až se šlehačka odpaří a kotlety zůstanou pouze v hust ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | PŘÍRODNÍ KOTLETY

INGREDIENCE: 4 větší vepřové kotlety, sůl, pepř, sádlo nebo olej, 1 lžíce másla, 1 lžička hladké mouky, 1 l vývaru z masoxu. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety nebo řízky z kýty naklepeme paličkou, okraje nařízneme, aby se maso nekroutilo, osolíme, mírně opepříme a vložíme do rozpáleného tuku Rychle je opečeme z obou stran dočervena, vyjmeme, dáme na talíř a necháme na teple. Tuk zaprášíme moukou, přidáme máslo a společně osmahneme. Zalijeme vývarem a povaříme, až se tuk odděluje od stavy. Opečené maso ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | KOTLETY V SÝRU

INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, 100 g strouhaného sýra, 1 lžička sl. mleté papriky, pepř, sůl, kelímek smetany ke šlehání, hladká mouka na obalení, tuk na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném tuku je po obou stranách opečeme dozlatova. Opečené maso vyjmeme, vložíme na pekáč, posypeme strouhaným sýrem smíchaným s paprikou, zalijeme smetanou a zapečeme v troubě asi 1 hodiny Podáváme s hranolky nebo s opečený ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | KOTLETY PO BZENECKU

INGREDIENCE: 750 g vepřové pečeně, 100 g sádla, 150 g celeru, 200 g karotky, 250 g rajčat, 1 dl bílého vína, pů1 citrónu, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z kotlet postranní kosti odsekneme, maso mírně naklepeme, osolíme a opečeme na části sádla po obou stranách dozlatova. Celer a karotku očistíme, nakrájíme na nudličky a opečeme na zbylém sádle. Přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata, sůl, víno, citrónovou šťávu a vše podusíme. Potom přilijeme tuk zbylý po pečení masa a vše povaříme. Při podávání přelévám ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | MORAVSKÁ KAPSA

INGREDIENCE: 4 větší vepřové kotlety, sůl, pepř, hl. mouka na obalení, 1 moravská klobása, 2 vejce vařená natvrdo, 1 cibule, hořčice, feferonka (podle obliby), 2 plátky sýra Ementál, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety nařízneme ke kosti tak, aby vznikla kapsa. Maso osolíme a opepříme na povrchu i v kapse. Pak do kapsy vkládáme tenké plátky moravské klobásy, půl vajíčka, několik tenkých koleček cibule, půl lžičky hořčice, feferonku a půl plátku sýra. Kapsu spíchneme párátkem nebo jehlou, aby náplň ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz