INGREDIENCE: 4 vepřové říz nebo vykostěné kotlety, 8 sušených švestek, 2 jablka, 100 g drůbeží šunky, zázvor, tymián, pepř, sůl, trochu oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné silnější plátky masa podélně nařízneme a naklepeme. Kraje nařízneme, aby se maso nekroutilo. Do každé vzniklé kapsy vložíme 2 vypeckované švestky, které jsme nejdřív máčeli ve vodě. Pak ji doplníme směsí na kostičky nakrájených jablek a drůbeží šunky, okořeněné zázvorem. Okraje řízků sepneme párátky, povrch okořeníme tymiánem, ..
INGREDIENCE: 750 g vepřové kýty 150 g cibule 100 g naložených okurek 100 g sterilovaných kapií (bez nálevu) 100 g kečupu 3 feferonky olej worcester sůl mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky vepřového masa pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme (orestujeme) skoro do měkka. Přidáme cibuli pokrájenou na kostičky a necháme zesklovatět. Pak vložíme pokrájené okurky a kapie, nadrobno pokrájené feferonky, kečup, několik kapek worcesteru a krátce podusíme (do změknutí ma ..
INGREDIENCE: 4 vepřové řízky, 4 plátky šunky, 2 velké žampióny, 2 polévkové lžíce strouhaného parmezánu, 1 lžička šalvěje, mouka na obalení, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 1 najemno nakrájená malá cibule, celerová nať, 1 utřený stroužek česneku, 3 lžíce vývaru, 70 ml suchého bílého vína, 60g malých sterilovaných rajčat bez šťávy (šťávu si uschováme), 1 lžička rajského protlaku, sůl, pepř, 3 lžíce suchého vína Marsala. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové řízky naklepeme a na každý položíme plátek šunk ..
INGREDIENCE: 4 vepřové řízky, sůl, pepř, 2 větší cibule, 30 g másla, 100 g uzeného sýra, 2 lžičky sladké papriky, 1 kostka masoxu rozpuštěná ve 2 dl bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky naklepeme, případně tučné části vykrojíme, osolíme, opepříme, naskládáme do zapékací misky Na každý řízek dáme hrst na kolečka nakrájené cibule, kousek másla a posypeme strouhaným sýrem. Celé posypeme sladkou paprikou a zalijeme vínem s masoxem. Přikryjeme poklicí nebo alobalem a v předehřáté troubě pečeme 20 mi ..
INGREDIENCE: 2 cibule,1 feferonka, 500 g vepřového masa, 2 kyselé okurky, 3 lžíce kečupu, 2-3 lžíce oleje, pepř, sůl, 3 nakládané kapie. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso si nakrájíme na nudličky a na oleji opečeme.Cibuli nakrájíme na menší dílky a přidáme k masu. Orestujeme, podlijeme trochou vody, dáme pokrájenou feferonku, kapii, okurky a zalijeme kečupem., chvíli podusíme a máme hotovo. Příloha: Chléb, brambory, rýže nebo hranolky. ..
INGREDIENCE: 5 lžic oleje, 400g vepřové kýty (nebo kuřecího masa). Směs: 1 větší cibule, 5 vajec, 4 lžíce Solamylu, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička pálivé papriky, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička kari, 1 lžíce sójové omáčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na menší pružky. Všechny ingredience ze směsi smícháme a necháme odležet asi den v lednici. Poté vytvarujeme malé placičky a smažíme je z obou stran na oleji. Příloha: chléb nebo brambory. ..
INGREDIENCE: 4 vepřové plátky z kýty (po 120 g), sůl, mlety černý pepř, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce másla, 4 naložené okurky ve sladkokyselém nálevu, 1 červené papriky, 1 vejce natvrdo, 1 malá cibule, 4 plátky z rajčete, 4 lžíce jemně nastrouhaného tvrdého sýra, 4 feferonky. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky masa omyjeme, osušíme a z obou straň jemně naklepeme. Potom plátky osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Okurky nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku nakrájíme na kostičky a ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřové kýty (libové neprorostlé), 200 g nivy, 150 g šunky (nakrájené), hladká mouka, 400 ml vepřové šťávy, 1 černé pivo, 1 sáček vypeckovaných oliv, 1 konzerva žampiónů, 1 smetana, škrobová moučka, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Na 1 porci si připravíme tři plátky vepřové kýty, naklepeme – velmi důkladně (měly by být skoro průsvitné), na každý plátek dáme plátek šunky, kousek nivy – zabalíme. Pečlivě obalíme v hladké mouce. V rozpáleném oleji osmažíme závitky dozlatova. Z ..
INGREDIENCE: 750g vepřové kýty, sůl, 3 stroužky česneku, ml. paprika, 50g oleje, 120g slaniny, 200g dunajské klobásy, 120g cibule, 80g oleje na opékání, malé bramboráčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou kýtu nakrájíme na malé kousky, mírné naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, opaprikujeme opepříme, pokropíme olejem a necháme v chladu uležet. Na jehlu napichujeme kousky masa plátky slaniny, plátky dunajské klobásy, plátky cibule a opékáme na horkém oleji po všech stranách. Na lívanečníku upeč ..
INGREDIENCE: 500 g kýty, 1/4 litru světlého piva, 50 g sádla, 1 lžíce hladké mouky, krajíc staršího chleba, špetka muškátového květu, 2 stroužky česneku, drcený kmín, masox, sůl, 4 párky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Vložíme na rozehřátý tuk, důsledně osmažíme, zaprášíme moukou, znovu osmahneme a za stálého míchání postupně podléváme pivem. Přidáme strouhaný chléb, zředíme vývarem na potřebnou hustotu, přidáme půl kostky masoxu, drcený kmín, muškátový květ a třený česnek ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA