Recepty na xkuchtik.cz

VEPŘOVÉ KÝTA | VEPŘOVÉ ŘÍZKY PO VLÁMSKU

INGREDIENCE: 4 vepřové říz nebo vykostěné kotlety, 8 sušených švestek, 2 jablka, 100 g drůbeží šunky, zázvor, tymián, pepř, sůl, trochu oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné silnější plátky masa podélně nařízneme a naklepeme. Kraje nařízneme, aby se maso nekroutilo. Do každé vzniklé kapsy vložíme 2 vypeckované švestky, které jsme nejdřív máčeli ve vodě. Pak ji doplníme směsí na kostičky nakrájených jablek a drůbeží šunky, okořeněné zázvorem. Okraje řízků sepneme párátky, povrch okořeníme tymiánem, ..

VEPŘOVÉ KÝTA | KATŮV ŠLEH II

INGREDIENCE: 750 g vepřové kýty 150 g cibule 100 g naložených okurek 100 g sterilovaných kapií (bez nálevu) 100 g kečupu 3 feferonky olej worcester sůl mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky vepřového masa pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme (orestujeme) skoro do měkka. Přidáme cibuli pokrájenou na kostičky a necháme zesklovatět. Pak vložíme pokrájené okurky a kapie, nadrobno pokrájené feferonky, kečup, několik kapek worcesteru a krátce podusíme (do změknutí ma ..

VEPŘOVÉ KÝTA | VEPŘOVÉ ZÁVITKY PO ITALSKU

INGREDIENCE: 4 vepřové řízky, 4 plátky šunky, 2 velké žampióny, 2 polévkové lžíce strouhaného parmezánu, 1 lžička šalvěje, mouka na obalení, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 1 najemno nakrájená malá cibule, celerová nať, 1 utřený stroužek česneku, 3 lžíce vývaru, 70 ml suchého bílého vína, 60g malých sterilovaných rajčat bez šťávy (šťávu si uschováme), 1 lžička rajského protlaku, sůl, pepř, 3 lžíce suchého vína Marsala. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové řízky naklepeme a na každý položíme plátek šunk ..

VEPŘOVÉ KÝTA | VEPŘOVÉ ŘÍZKY ZAPEČENÉ

INGREDIENCE: 4 vepřové řízky, sůl, pepř, 2 větší cibule, 30 g másla, 100 g uzeného sýra, 2 lžičky sladké papriky, 1 kostka masoxu rozpuštěná ve 2 dl bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky naklepeme, případně tučné části vykrojíme, osolíme, opepříme, naskládáme do zapékací misky Na každý řízek dáme hrst na kolečka nakrájené cibule, kousek másla a posypeme strouhaným sýrem. Celé posypeme sladkou paprikou a zalijeme vínem s masoxem. Přikryjeme poklicí nebo alobalem a v předehřáté troubě pečeme 20 mi ..

VEPŘOVÉ KÝTA | KATŮV ŠLEH (od Lomačky)

INGREDIENCE: 2 cibule,1 feferonka, 500 g vepřového masa, 2 kyselé okurky, 3 lžíce kečupu, 2-3 lžíce oleje, pepř, sůl, 3 nakládané kapie. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso si nakrájíme na nudličky a na oleji opečeme.Cibuli nakrájíme na menší dílky a přidáme k masu. Orestujeme, podlijeme trochou vody, dáme pokrájenou feferonku, kapii, okurky a zalijeme kečupem., chvíli podusíme a máme hotovo. Příloha: Chléb, brambory, rýže nebo hranolky. ..

VEPŘOVÉ KÝTA | CIKÁNSKÉ ŘÍZKY.

INGREDIENCE: 5 lžic oleje, 400g vepřové kýty (nebo kuřecího masa). Směs: 1 větší cibule, 5 vajec, 4 lžíce Solamylu, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička pálivé papriky, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička kari, 1 lžíce sójové omáčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na menší pružky. Všechny ingredience ze směsi smícháme a necháme odležet asi den v lednici. Poté vytvarujeme malé placičky a smažíme je z obou stran na oleji. Příloha: chléb nebo brambory. ..

VEPŘOVÉ KÝTA | ZAPEČENÉ ŘÍZKY.

INGREDIENCE: 4 vepřové plátky z kýty (po 120 g), sůl, mlety černý pepř, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce másla, 4 naložené okurky ve sladkokyselém nálevu, 1 červené papriky, 1 vejce natvrdo, 1 malá cibule, 4 plátky z rajčete, 4 lžíce jemně nastrouhaného tvrdého sýra, 4 feferonky. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky masa omyjeme, osušíme a z obou straň jemně naklepeme. Potom plátky osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Okurky nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku nakrájíme na kostičky a ..

VEPŘOVÉ KÝTA | PIVNÍ ZÁVITKY.

INGREDIENCE: 1 kg vepřové kýty (libové neprorostlé), 200 g nivy, 150 g šunky (nakrájené), hladká mouka, 400 ml vepřové šťávy, 1 černé pivo, 1 sáček vypeckovaných oliv, 1 konzerva žampiónů, 1 smetana, škrobová moučka, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Na 1 porci si připravíme tři plátky vepřové kýty, naklepeme – velmi důkladně (měly by být skoro průsvitné), na každý plátek dáme plátek šunky, kousek nivy – zabalíme. Pečlivě obalíme v hladké mouce. V rozpáleném oleji osmažíme závitky dozlatova. Z ..

VEPŘOVÉ KÝTA | HUSARSKÁ ŠAVLE

INGREDIENCE: 750g vepřové kýty, sůl, 3 stroužky česneku, ml. paprika, 50g oleje, 120g slaniny, 200g dunajské klobásy, 120g cibule, 80g oleje na opékání, malé bramboráčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou kýtu nakrájíme na malé kousky, mírné naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, opaprikujeme opepříme, pokropíme olejem a necháme v chladu uležet. Na jehlu napichujeme kousky masa plátky slaniny, plátky dunajské klobásy, plátky cibule a opékáme na horkém oleji po všech stranách. Na lívanečníku upeč ..

VEPŘOVÉ KÝTA | VEPŘOVÁ POCHOUTKA.

INGREDIENCE: 500 g kýty, 1/4 litru světlého piva, 50 g sádla, 1 lžíce hladké mouky, krajíc staršího chleba, špetka muškátového květu, 2 stroužky česneku, drcený kmín, masox, sůl, 4 párky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Vložíme na rozehřátý tuk, důsledně osmažíme, zaprášíme moukou, znovu osmahneme a za stálého míchání postupně podléváme pivem. Přidáme strouhaný chléb, zředíme vývarem na potřebnou hustotu, přidáme půl kostky masoxu, drcený kmín, muškátový květ a třený česnek ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz