INGREDIENCE: 250 g makarónů, 4 vepřové ledvinky, 1 cibule, sůl, pepř, 1 lžíce hl. mouky, 50 g sádla, kečup. POSTUP PŘIPRAVY: Makaróny rozlámeme a uvaříme do měkka ve slané vodě. Mezitím ledvinky zbavíme močovodů tuku a nakrájíme na plátky. Pak je spaříme. Bez soli je rychle podusíme na sádle nebo másle s cibulkou, nejvýše 10 minut, jinak jsou tvrdé. Pak je zaprášíme moukou vybereme a šťávu krátce povaříme. Potom polovinu uvařených makarónů smícháme s ledvinkami a šťávou a navršíme na mísu. Osta ..
INGREDIENCE: Vepřový jazyk, 2-3 stroužky česneku, 4dkg slaniny, 2 cibule, sůl, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Jazyk dobře vypereme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Na okamžik namočíme do studené vody, aby se dal sloupnout a nakrájíme ho na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme a vložíme plátky jazyka, který jsme potřeli rozetřeným česnekem a pokmínovali. Společně s drobně nakrájenou cibulí rychle po obou stranách opečeme. Hlídáme cibuli, aby se nám nepřipálila. Podáváme s bramborami. ..
INGREDIENCE: 600 g vepřových jater, 4 plátky slaniny, 2 lžíce rostlinného oleje, pepř, sůl, cibule, lžička hladké mouky POSTUP PŘÍPRAVY:Játra nejprve důkladně omyjeme studenou vodou, odstraníme všechny blány a nakrájíme na silnější plátky. Ty pak mírně naklepeme a podle chuti opepříme. Na pánvi si rozpálíme rostlinný olej a na něm po obou stranách opečeme plátky jater. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a okraje zhruba do půlky nařízneme. Jednotlivé plátky pak stočíme do hřebínků, které taktéž ..
INGREDIENCE: 500g vepřového bůčku, 500g vepřových jater; 2 dl smetany 12%, lžíce vegety, sůl, mletý pepř, špetka mleté skořice. POSTUP PŘÍPRAVY. Vepřový bůček očistíme a zbavíme kůže, játra odblaníme a oba druhy jemně umeleme. Smetanu dáme svařit a vychladnout, pak promícháme s mletým masem a ochutíme kořením. Směs vkládáme do paštikové formy, kterou jsme vyložili alobalem nebo tenkými plátky slaniny. Pečeme 45 minut. Necháme prochladnout. Podáváme krájené na tenké plátky, doplňujeme čerstvou n ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA