INGREDIENCE: 1,2 kg vepřové plece, 150g vařené karotky, 150g vařeného celeru, 150g krájeného pórku, 150g zeleného hrášku, 4 vejce, zelená petrželová nať, sůl, vegeta, kmín, 1 cibule, lžíce sádla, lžíce kečupu.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou plec rozkrojíme opatrně tak, aby vznikl plát, který dobře naklepeme paličkou. Celer, mrkev a kapii nakrájíme na kostičky, pórek na nudličky. Na sádle vše prohřejeme spolu se zeleným hráškem a zelenou petrželkou, spojíme rozšlehanými vejci, ochutíme solí a vegetou o ..
INGREDIENCE: 500 g vepřového ramínka nebo plecka, 60 g sádla, 2 větší cibule, 1-3 stroužky česneku, 1 1 kg kysaného zelí, 150g rýže, 150g uzené slaniny, 300g debrecínské klobásy, sádlo na vymazání, 3 natvrdo uvařená vejce, 1 l husté kysané smetany, mletá sladká paprika, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Polovinu masa hrubě umeleme, druhou polovinu nakrájíme na kostky menší než na guláš, osmahneme na sádle se zpěněnou cibulí a jemně nakrájeným česnekem a krátce podusíme. Zelí trochu podlijeme a uvaříme téměř ..
INGREDIENCE: 600 g vepřového plecka, 80 g slaniny s kůží, 500 g kysaného zelí, 80 g krup, 40 g cibule, 8 g cukru, bobkový list, pepř, sů1. POSTUP PŘÍPRAVY: Mírně prosolené vepřové maso nakrájíme na kousky a klademe do nádoby střídavě s vrstvou kyselého zel smíchaného s cukrem a jemně pokrájenou cibulkou. Posypeme vařenými kroupami, přidáme koření, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Podáváme s vařenými brambory. ..
INGREDIENCE: 500 g libového masa z vykostěné vepřové pečeně, 2 lžíce oleje, 1 1 dl smetany ke šlehání, kari koření, 100 cibule, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme přes vlákna na hranolky, vložíme na větší pánvičku s rozehřátým olejem a za stálého míchání na prudkém ohni opékáme asi 2 minuty. Pak vmícháme kari koření, vše zalijeme smetanou, osolíme a asi minutu podusíme. Do směsi přidáme drobně nakrájenou cibuli a dusíme další minutu tak, až cibule zůstane mírně chřupavá. Podáváme s ..
INGREDIENCE: 500g vepřové plece, 20g anglické slaniny, 1 šlehačka, 2 stroužky česneku, 1 másla, 4 kyselé okurky, 2 lžíce poloh. Mouky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájenou slaninu opražíme, přidáme máslo, na kostičky nakrájené maso a dusíme ve vlastní šťávě. Až je maso měkké, přidáme sůl, česnek a trochu vody. Povaříme a zahustíme šlehačkou, ve které jsme rozkvedlali mouku, krátce povaříme a odstavíme. Do hotového dáme okurky nastrouhané na struhadle s většími oky a už nevaříme. Příloha: houskový kne ..
Je to velmi chutná úprava mrkve, zajímavě kořeněná. Mrkev nebývá často upravovaná jako samotná. Měla by být, tepelně upravená, častěji v naší kuchyni jako obrovský zdroj provitaminu A. Ze syrové ho tolik nezískáme.POSTUP PŘÍPRVY: Asi 300 g vepřového masa - plec, krkovička, libový bůček - nakrájíme na kostky a spolu s pokrájenou větší cibulí opečeme na 1 - 2 Lžících másla či oleje, až cibule zesklovatí. Osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového květu, osmahneme, podlijeme a dusíme, až maso té ..
INGREDIENCE: 500g vepřové plece, sůl, ml. pepř, olej, 2 cibule, kari, kousek bujónové kostky, 8 lžic hrášku.Rozinková rýže: 4 porce vařené rýže, sůl, 2 lžíce rozinek, máslo.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou plec naklepeme, nakrájíme na kostky a za stálého míchání opečeme po všech stranách na oleji. Vyjmeme, na oleji osmáhneme hrubě nakrájené cibule, vmícháme kari, přidáme bujónovou kostku, maso, sůl, pepř a vše podlijeme trochou vody. Maso dusíme do změknutí, přidáme hrášek a vše ještě několik min. podu ..
INGREDIENCE: 500 g mletého vepřového masa (plec a bůček), 1-2 žemle, 1 dl mléka, 1 cibule, 1 lžička mleté papriky, sůl, špetka kmínu, olej na pomaštění roštu.POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso osolíme, okořeníme rozemletým kmínem a paprikou a smícháme s žemlemi, namočenými v mléce a dobře vymačkanými. Očištěnou cibuli nadrobno nakrájíme a smícháme s okořeněnou směsí. Dobře promícháme.Je-li příliš tuhá, přidáme trochu vody. Řídkou směs doplníme strouhankou. Pak z ní připravíme 8-10 plochých karbanátků a ..
INGREDIENCE: 600 g libového vepřového masa z kýty nebo plecka 50 g oleje, 2 stroužky česneku, mladé cibulky, zelené papriky, mlety pepř a sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na menší kostky, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem, pokapeme částí oleje a necháme 2 hodiny hladu odležet. Potom jednotlivé kousky napichujeme na ocelové jehly střídavé s mladými oloupanými cibulkami a kousky zelené papriky. Takto připravené maso se zeleninou opékáme na pánvi s rozehřátým olejem nebo pod grilem. ..
INGREDIENCE: 500 g vepřové plece, 1 cibule, 60 g sádla, 80 g chleba, 1-2 dl piva, 5dl vývaru z 1 kostky masoxu, sůl, kmín, mlety pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno a na rozehřátém sádle osmáhneme do růžova. Přidáme na kousky nakrájené opláchnuté maso a podusíme je, osolíme, přidáme mletý kmín, podlijeme vývarem a přikryté dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme vřelou vodou. Udušené maso vyjmeme, do šťávy přidáme chléb máčený v pivě a šťávu provaříme a procedíme. Vložíme ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA