INGREDIENCE: 2 vepřová kolínka, 2 cibule, 1 dl světlého piva, bobkový list, hřebíček, sůl, 1 lžíce cukru, 5 zrnek pepře. )POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová kolínka důkladné očistíme, vypereme a necháme v chladničce. Potom je zalijeme vodou a necháme ještě proležet. vypereme, zalijeme vodou, přidáme na kolečka nakrájenou sůl, bobkový list a hřebíček a asi hodinu vaříme. Pak je vyjmeme, necháme okapat, potřeme pivem rozvařeným s cukrem, posypeme drceným nebo rozemletým pepřem, upevníme na jehlu grilu nebo ..
INGREDIENCE: 1000g vepřového z hřbetu, 70g másla, 150g strouhaného chleba, trochu červeného vína, pepř, sůl. Marináda: 2 díly vody, 1 díl červeného vína, 1 díl octa, 3 zrnka jalovce, 2 bobkové listy, zrnka černého pepře, trochu tymiánu, nakrájená kořenová zelenina a 2 - 3 cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Z vepřového hřbetu odřízneme kůži a z tuku necháme jen 1/2 cm vrstvu. Marinádu necháme 1/2 hodiny vařit. Když vychladla, vložíme do ní maso na pět dní, přičemž je jednou denně obrátíme. Potom je upečem ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Na osmaženou cibulku dáme očištěné, na kostky nakrájené maso, osolíme, opepříme a přidáme trochu tlučeného kmínu. Chvíli dusíme, pak přidáme asi 50g nastrouhaného tvrdého chleba, 1/8 1 piva a necháme do měkka udusit. ..
INGREDIENCE: 600g vykostěného vepřového kolena, 80g slaniny, 1 cibule, sůl, mletý pepř, bobkový list, 400 g kysaného zelí. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostěné vepřové koleno nakrájíme na čtyři kousky a položíme je na alobal. Slaninu pokrájenou na kostičky vyškvaříme, zpěníme na ní drobně pokrájenou cibuli, osolíme, opepříme, okořeníme a smícháme se zelím. Směs rozdělíme na porce kolena, alobal pevně uzavřeme a na plechu vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme ve středně teplé troubě asi hodinu. Podáváme v al ..
INGREDIENCE: 20g vařeného masa (nebo uzeného, lze užít i zbytky), 1/2 malé cibule, 2 vejce, hrníček vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Vodu s masem a cibulí mixujeme asi 2 minuty. Míšeninu přendáme do kastrolku, chvíli podusíme. Do hašé vmícháme 2 vejce, a když směs zhoustne, podle chuti osolíme a zakapeme citrónem. ..
INGREDIENCE: 600g vepřového ramínka, 3 středně velké cibule, 2 lžíce másla nebo rostlinného tuku, sůl, mletý pepř, 1 hlávka bílého zelí o váze 800-1000g, 200g uzené slaniny nebo uzeného bůčku (bez kůže), 1 lžíce oleje, 1 silnější pórek, malý svazeček petrželky nebo kousek petrželové nati, máme-li, tak svazeček čerstvého tymiánu, 1-2 bobkové listy, 1/4 l masového vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli oloupáme a jemně rozkrájíme. Dusíme ji na rozehřátém másle nebo rostlinném tuku dokud se všechna tekut ..
INGREDIENCE: 4 vepřové nožky, 2 lžíce slaniny, 1 cibule, strouhanka, 1 lžíce nasekané petrželky, 2 žloutky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Nožky umyjeme, uvaříme ve slané vodě a vykostíme. Rozpustíme slaninu, opražíme na ní cibuli, přidáme nasekanou zelenou petrželku, strouhanku, zamícháme a zalijeme tučným vývarem z nožek. Povaříme, necháme vychladnout, opepříme a přidáme žloutky. Rozpůlené nožky vložíme do vymaštěné nádoby, na každou půlku dáme část náplně, přičemž ji přizpůsobíme tvaru nožky a ..
INGREDIENCE: 200g uzené vykostěné pečínky, 200g vykostěného vepřového ramínka, 200g vykostěné hovězí hrudi, 3/4 l zeleninového vývaru z kostky, 6 rohlíků nebo žemlí, 2 svazky petrželky, 6 vajec, sůl, pepř, tuk a strouhanku do formy, rajská jablíčka a petrželku na ozdobení. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny druhy masa dáme do vařícího s zeleninového vývaru a asi 40 minut povaříme. Pečivo nakrájíme na kostičky. Petrželku opereme a nakrájíme na jemno. Maso vyjmeme z vývaru a necháme vychladnout. Do 1/2 l p ..
INGREDIENCE: 400g mletého vepřového masa, 4 lžíce strouhanky, 1 cibule, hořčice, 4 lžíce oleje, 1 lžička mleté papriky, mletý pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vymícháme se strouhankou namočenou asi v 1dl vody, ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou. Vlhkou rukou vytvarujeme kuličky(nesmí být popraskané), lehce je splácneme a vkládáme do horké oleje nebo sádla. Opečeme do zlatova, ozdobíme hořčicí a cibulí a podáváme s pečivem teplé nebo studené. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA