INGREDIENCE: 500 g žampionů, 40 g másla, 2 lžíce čerstvě nasekané zelené petrželky, 2 lžičky oregana, 2 lžíce čerstvě nasekaných bylinek v množství podle chuti, l rozetřený stroužek česneku, sul, pepř, 2 lžíce strouhanky, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Žampiony otřeme vlhkou utěrkou. Nožičky jemně nasekáme a krátce podusíme na másle. Potom přidáme bylinky a česnek a okořeníme. Pánev sejmeme z plotny a přimícháme tolik strouhanky, aby vznikla nepříliš hustá hmota. Nákypovou formu vymastíme olejem, hla ..
INGREDIENCE: 400 g hub, l cibule, zbytky vepřové pečené, 50 g sádla, 40 % slaniny, kmín, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné houby podusíme v osolené vodě. Scedíme je, nakrájíme na větší plátky, přidáme na sádle osmaženou cibulku. Osolíme, okmínujeme a opepříme. V pekáčku z varného skla rozškvaříme slaninu, urovnáme na ni připravené houby a povrch posypeme kostičkami pokrájené vepřové pečené. Zapečeme a podáváme s vařenými brambory. ..
INGREDIENCE: 500 g hub, sůl, 40 g oleje, 2-3 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, 250 g rajčat, kopr, petrželka, strouhaný parmazán. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné houby překrájíme na menší kousky a v osolené vodě uvaříme do poloměkka. Ocedíme, necháme okapat, dáme na pánev olej, přidáme česnek utřený se solí, pepř, oloupaná a překrájená rajčata a dodusíme. Hotový pokrm, který je řidší rozdušenými rajčaty, posypeme jemně nakrájenými natěmi. Strouhaný sýr podáváme zvlášť. Podáváme s bílým pečivem nebo ..
INGREDIENCE: 250 g krupek, 60 g sádla, asi 3/4 l vody, 2 hrstky suchých hub, malá cibule, kousek utřeného česneku, špetka majoránky, pepř, tlučený kmín, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby předem namočíme do vody. Oprané krupky opražíme na kousku sádla, podlijeme je osolenou vodou a vaříme. Na tuku zpěníme cibulku, přidáme pokrájené vymačkané houby, tlučený kmín a asi 1/4 hodiny dusíme. Pak je přidáme do krupek i s kořením. Když krupky změknou, nalijeme je do vymaštěného pekáče ..
INGREDIENCE: 400 g čerstvých hub, 200 g papriky, 150 g rajčat, 150 g cibule, 1 palička česneku, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce hořčice, 1 kostka masoxu, 200 g šunky, 2 lžíce sádla, pepř, sůl, chléb. POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájené houby, rajčata, papriky a kostku masoxu. Za častého míchání dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Před dokončením přidáme kečup, hořčici, sójovou omáčku a dochutíme. Topinky opečené ..
INGREDIENCE: 500 g hub, 1 menší cibule, 3 lžíce másla, šálek kysané smetany, sůl, lžička polohrubé mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby očistíme, nakrájíme a osolíme. Pod pokličkou je necháme dusit ve vlastní šťávě, až tekutina vysmahne. Potom přidáme na kostičky nakrájenou cibulku zpěněnou na másle a houby dusíme doměkka. Zahustíme smetanou smíchanou s moukou a chvíli povaříme. Osolíme a podáváme s chlebem. ..
INGREDIENCE: 500g čerstvých hub (pečárky, hřiby pravé, májovky. holubinky, hřiby hnědé, křemenáče, klouzky, čirůvky zelánky), 40g másla, 30g cibule, petrželka, 2 žemle, 1/4 l mléka, 100g anglické slaniny, sůl, mletý pepř, 2 vejce, podle potřeby strouhanka, 80g sádla na pečeni a trochu vývaru na podlití. POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole rozehřejeme máslo, do něho vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a jemně rozsekanou petrželku a trochu osmahneme. K osmahnuté cibuli přidáme na kostičky nakrájené houby, ..
INGREDIENCE: 600 g čerstvých hub, 4 rohlíky, 4 vejce, 2 cibule, drcený kmín, pepř, sůl, 150 g slaniny, strouhanka, mléko, hladká mouka, rostlinný olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupanou cibuli uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout. Do vývaru z cibule namočíme žemle. Očištěné houby pokrájíme a osmažíme na rozškvařené slanině s mletým kmínem a pepřem. K houbám přidáme vařenou, rozsekanou cibuli, důkladně vyždímané žemle, 3 vejce a dobře promícháme. Je-li směs příliš řídká, přidáme stro ..
INGREDIENCE: 350 g trhaných krupek, 200 g vepřového bůčku, 30 g sušených hub, sul, kmín, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, mletý pepř, majoránka, sádlo na pekáček. POSTUP PŘÍPRAVY: Vyprané houby předem na několik hodin namočíme potom osolíme, podusíme, ocedíme a rozsekáme nadrobno. Krupky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Bůček nakrájíme na kostky, posypeme kmínem, vyškvaříme, vedle masa osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme houby, ocezené krupky, česnek utřený se solí, pepř a rozemnu ..
INGREDIENCE. 500g hub, 1/2 citrónu, 300g bílé veky, 80g másla, mletý pepř, tvrdý sýr, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Celé houby opláchneme a uvaříme v mírné osolené vodě s přídavkem citrónové šťávy. Nakrájíme je včetně třeňů na tenké plátky. Plátky veky potřeme změklým máslem, poklademe houbami, opepříme, posypeme strouhaným sýrem a pečeme několik minut v grilu nebo v horké troubě. Ozdobíme petrželkou a podáváme. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA