INGREDIENCE: 300 g předvařené rýže, 80 g másla, 1 cibule, 2 hrsti hub sušených nebo 150 g čerstvých podušených na másle, 150 g drůbežího salámu, půl kostky masoxu, 1 lžička Vegety, petrželka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle zpěníme cibulku, přidáme půl kostky masoxu, Vegetu, kostičky salámu a doměkka uvařené nebo podušené houby. Společně podusíme a vmícháme do uvařené rýže. Upravíme na mísu a posypeme petrželkou. Přeléváme zbytkem rozpuštěného másla. ..
INGREDIENCE: 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 2 cibule, 300 žampiónů nebo jiných jedlých hub, 1 lžíce sušených hub předem namočených do vody, 250 g ryže, 1 červená a 2 zelená paprika, sůl, pepř, 2 lžíce strouhaného tvrdého sýra (nejlépe parmezánu), kečup, zelená petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo s olejem rozpustíme v kastrole, přidáme nadrobno nakrájené cibule, lehce je osmahneme, vhodíme na plátky nakrájené žampióny, osolíme je, opepříme a dusíme, až se odpaří tekutina, kterou pustily Předem nam ..
INGREDIENCE: 200 g rýže,1 l mléka, sul, citrón, 3 velká kyselejší jablka, 3 vejce, 4 lžíce cukru, máslo. POSTUP PŘÍPRAVY: Mléko necháme vzkypět se solí a citrónovou kůrou, Přidáme propláchnutou a Okapanou rýži a za stálého míchání vaříme 2 minuty. Pak ji necháme na velice mírném ohni asi 30 minut nabobtnat. Vyndáme citrónovou kůru. Rýžovou kaši necháme vychladnout a občas ji promícháme. Do vychladlé rýže přidáme žloutky a cukr. K bílkům přidáme špetku soli a Ušleháme tuhý sníh, který zlehka vm ..
INGREDIENCE: 1/2 kuřete (nebo slepice), sůl, 2 šálky rýže, 4 šálky vody nebo vývaru z kuřete, 1 cibule, 2 lžíce rozinek, 4 lžíce zmrazeného hrášku s mrkví, olej, 1 lžíce másla, 4 lžíce strouhaného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné kuře (nebo slepici) vhodíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Rýži propláchneme studenou a následně vařící vodou, dáme na rozehřátý olej s nadrobno nakrájenou cibulí, zalijeme horkou vodou nebo vývarem z kuřete, přidáme rozinky propláchnuté horkou vodou, zeleni ..
INGREDIENCE: Na 10 lžic rýže 1 l mléka, 2 celá vejce, 5 lžic cukru, sůl, 3lžíce másla, 3 jablka. POSTUP PŘÍPRAVY: Do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče dáme opranou spařenou rýži. Do rýže zapícháme kousky oloupaných a jádřince zbavených jablk, (popř. švestky sušené nebo čerstvé), zalijeme osoleným mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce a cukr. Na hladinu mléka poklademe kousky másla. Nákyp pečeme přikrytý v troubě, až je rýže měkká (asi jednu hodinu). ..
INGREDIENCE: 250 g rýže, 250 g drůbků, 50 g másla, 3 vejce, 50 g tvrdého sýra, 3/4 l vývaru, kari, máslo a strouhanka do zapékací formy, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Přebranou spařenou rýži necháme odkapat, zalijeme ji vývarem a vaňme asi 30 minut. Drůbky mezitím nadrobno nasekáme. Pak k vychladlé rýžové kaši přidáme máslo utřené se žloutky a nasekané maso. Směs okořeníme, osolíme a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Hmotu dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapéka ..
INGREDIENCE: 1 hrnek rýže, 7 dl mléka, špetka soli, 100 g másla, 2 lžíce cukru, l vanilkový cukr, 3 vejce, 3/4 kg ovoce (meruňky, švestky, jablka, broskve apod.), moučkový cukr se skořicí na posypání. POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži propláchneme studenou a horkou vodou, nasypeme do horkého mléka s trochou soli a vaříme za častého promíchání asi 30 minut. Mírně rozvařenou kaši vyjmeme a necháme trochu prochladnout. Změklé máslo třeme s cukrem a žloutky. Směs vmícháme do rýžové kaše a do vzniklé směsi vmí ..
INGREDIENCE: 400 g hub, 50 anglické slaniny, 150 g krůtí šunky,1 lžíce másla, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1/8 l červeného vína, 1/8 l smetany, 500 rýže, vývar, 4 lžíce sterilovaného nebo uvařeného hrášku, 10 g hladké mouky, olej, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Opranou rýži zalijeme vývarem, zakapeme olejem, osolíme a podusíme doměkka. Pak k ní přimícháme okapaný hrášek a směs opepříme. Do máslem vymazané ohnivzdorné misky směs urovnáme a dáme ji zapéci. Mezitím na másle osmahneme drobně pokráje ..
INGREDIENCE: 2 hrnky že, 4 hrnky horké vody, sůl, 1 porce grilovaného kuřete, 4 žampióny, 100 šunky nebo šunkového salámu, 4 vejce, 1 velká cibule, 1 pórek, 1 červená paprika kapie, sůl, pepř, Glutasol, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži propláchneme studenou a horkou vodou, vhodíme do hrnce, zalijeme horkou vodou, mírně osolíme a dusíme 15 minut pod pokličkou nebo v troubě. Pak sejmeme z ohně a necháme ještě chvíli dojít. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, vlijeme do něj rozšlehaná vejce, mírně je o ..
INGREDIENCE: 400g libového vepřového masa, 40 g oleje, 1 cibule, 200 g zelených paprik, 300 g rýže, 60 g ementálu nebo eidamu, rajčatový protlak, mletá paprika, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Opranou rýži podusíme doměkka. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme mletou papriku a zamícháme.Na zpěněnou cibuli s paprikou vložíme drobně rozkrájené maso, osolíme, opepříme a necháme osmahnout. Potom podlijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme. K poloměkkému masu přidáme rozkrájené papriky, rajčatový protlak ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA